Top Local Places

Dierenkliniek Pijls BV

Rijksweg Zuid 111a, Geleen, Netherlands
Medical & Health

Description

ad


RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Zaterdag 7 januari zijn we bij hoge uitzondering gesloten. Voor spoedgevallen kunt u terecht bij de dienstdoende dierenarts (info via ons nummer 046-4741733) Voor het afhalen van voer of medicijnen zijn we vandaag nog geopend tot 18.00 u en anders staan we vanaf maandagmorgen 8.30 u weer graag voor u klaar.

facebook.com

Dierenkliniek Pijls en alle medewerkers wensen u en uw huisdier(en) hele mooie Kerstdagen en een gezond 2017!!

facebook.com

Vuurwerkangst Ook dit jaar zal ongetwijfeld knallend eindigen, maar voor honden en katten zijn de harde en onverwachte knallen van het vuurwerk vaak geen feest. Hoe kunnen wij uw hond of kat helpen? Op oudejaarsavond en eventueel de dag(en) ervoor met het medicijn Alprazolam. Alprazolam is een kort- en snelwerkend middel dat behoort tot de groep van de kalmerende en angstgevoelverminderende medicijnen. Ook maakt het uw dier minder gevoelig voor geluiden. En dat is precies wat we willen bij angst voor harde knallen Alprazolam wordt ondersteund door de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. Advies is om de eerste dosering om 18.00 uur te geven. Bij onvoldoende reactie kunt u om 22.00 uur dezelfde dosering herhalen. Het is van belang dat u alleen op voorschrift van een dierenarts deze medicatie geeft en niet zelf de dosering verandert. Bij zeer ernstige stress of angst kunt u eventueel de dag(en) voor oud en nieuw al beginnen met het geven van Alprazolam. Indien u nog vragen heeft, neem gerust contact op, zodat wij u een passend advies omtrent de dosering van Alprazolam kunnen geven. In elk geval wensen wij u en uw huisdier(en) alvast een fijne en kalme jaarwisseling toe!

facebook.com

Dit is Luna, een American Staffordshire terriër teef van 7 jaar. Luna kwam vorige week vrijdagmiddag met spoed binnen, omdat ze zeer ziek was met flinke hoge koorts, niet willen eten en uitvloeiing uit de vulva. Zij was een maand ervoor loops geweest. Het was meteen duidelijk: Luna had een forse baarmoederontsteking! We hebben Luna direct geopereerd en de eierstokken en fors vergrote baarmoeder gevuld met pus verwijderd. Dit geheel woog maar liefst 1,5 kg! Gelukkig gaat het intussen weer goed met Luna. Maar dit onderstreept wel het belang van een (vroege) sterilisatie van een teefje wanneer men er geen nestje mee wilt fokken. Want in feite kan dit iedere teef overkomen in aansluiting op een loopsheid. Daarnaast is er nog een andere belangrijke reden om te steriliseren op jonge leeftijd: het voorkomen van mammatumoren ('tepel/melkklierkanker'). Immers de geslachtshormonen spelen een belangrijke rol bij het ontstaan van deze tumoren. En na een sterilisatie (in feite een castratie van de teef), waarbij de eierstokken uitgenomen worden, worden deze geslachtshormonen ook niet meer geproduceerd en daarmee deze problemen voorkomen.

facebook.com

Het nieuwe vaccin tegen konijnenziekte RHD2 is binnen! Begin december 2015 zijn vanuit diverse delen van het land meldingen binnengekomen over acute sterfte onder konijnen. Op grond van het ziektebeeld en de gegevens die daarover beschikbaar kwamen, ontstond al snel het vermoeden dat het hier ging om een uitbraak van VHD (Viral Hemorrhagic Disease), ook wel Rabbit Hemorrhagic Disease (RHD) genoemd. Uit verder onderzoek is gebleken dat sprake is van een nieuwe variant van het virus, namelijk het RHD2-virus. Dit virus, dat zeer besmettelijk is, verspreidt zich door direct contact tussen konijnen en ook indirect via urine, uitwerpselen, water, voedsel, kleding, handen en hokken. Stekende insecten kunnen ook een rol spelen in de verspreiding. Het virus kan tot ernstige ziekte en sterfte leiden bij konijnen. Er is op dit moment géén behandeling voorhanden voor konijnen die ziek zijn als gevolg van een infectie met het RHD2-virus. Om toch bescherming te kunnen bieden tegen deze ernstige ziekte, kunnen we uw konijn vaccineren. Hiervoor is een nieuw vaccin ontwikkeld. En omdat het vaccin maar beperkt houdbaar is, zullen wij weer entingsdagen organiseren, zodat we meerdere konijnen kunnen vaccineren. Dit houdt in dat u een afspraak kunt maken voor deze vaccinatie voor donderdagochtend 13 oktober of vrijdagmiddag 14 oktober. Om uw konijn volledige bescherming te bieden tegen RHD2, dienen we deze vaccinatie na +/- 6 weken te herhalen. De data hiervoor zullen zijn 24 en 25 november. Daarna zal dit ook weer elk half jaar 1x herhaald moeten worden. Wilt u uw konijn laten vaccineren? Neemt dan contact op via 046-4741733, op werkdagen tussen 8.30 en 18.30 u. en op zaterdag tussen 10.00 en 12.00 u. Met vriendelijke groet, medewerkers Dierenkliniek Pijls

facebook.com

Timeline Photos

Het is zomervakantie en in deze periode zullen Drs. Bert Pijls en Drs. Sharon Danielse-van Es afwisselend afwezig zijn om zelf ook van hun vrije tijd en gezin te genieten. Een deel van hun uren zal opgevangen worden door Drs. Kate Greenshields. Zij komt uit Groot-Brittanië en woont nu zo'n 5 jaar in Nederland. In Wales heeft zij ongeveer 20 jaar haar eigen praktijk gehad. Ze is kundig en ervaren en staat enthousiast klaar om u en uw huisdier te helpen!!

Timeline Photos
facebook.com

Photos from Dierenkliniek Pijls BV's post

De vakantieperiode komt er weer aan en dat betekent vaak dat onze viervoeters mee op vakantie gaan. Zodra ons land wordt verlaten en u de grens over gaat, gelden een aantal regels. De standaard eisen zijn: * uw huisdier dient een officieel Europees paspoort te hebben * uw huisdier dient gechipt te zijn * uw huisdier dient ingeënt te zijn tegen hondsdolheid (Rabiës). Deze vaccinatie dient u minimaal 21 dagen voor vertrek te laten geven aan uw huisdier. Er zijn bepaalde landen die extra eisen hebben, voordat u daar van de zon mag komen genieten, zoals bv. Turkije of Engeland, maar ook landen als België en Duitsland hebben zo hun eigen regels. En ook als u door een land heen reist, heeft u te maken met de regels van dat land! Wist u dat uw puppy/kitten jonger dan 15 weken helemaal niet mee mag naar bijvoorbeeld Duitsland of België? Voor een aantal landen moet er vantevoren een behandeling tegen lintworm gegeven worden (uitsluitend door de dierenarts!) op een bepaald tijdstip voor vertrek en dit moet ook ingevuld en ondertekend worden in het paspoort. Soms moet er ook eerst nog middels een bloedonderzoek de rabiëstiter bepaald worden. Dit soort eisen en regels betekenen dat uw reis wellicht al langer van te voren gepland moet worden. Ook zijn er eisen om Nederland op de terugweg weer in te komen. U kunt alle eisen specifiek per land (ook buiten Europa) vinden op http://www.licg.nl/x0/praktisch/reizen-en-vakantie/invoereisen/invoereisen-per-land-europa.html of op http://www.licg.nl/x3/praktisch/reizen-en-vakantie/invoereisen/invoereisen-per-land-buiten-europa.html Voor overige vragen of het maken van een afspraak voor bijvoorbeeld de rabiesvaccinatie kunt u uiteraard bij ons in de Dierenkliniek terecht! Alvast een goede reis en een fijne vakantie!!

Photos from Dierenkliniek Pijls BV's post
facebook.com

Photos from Dierenkliniek Pijls BV's post

Krijgt u van dit mooie weer ook zin in vakantie? Misschien wilt u wel een weekje weg en zoekt u nog een goed adres voor uw kat om te logeren? Uw kat kan dan prima bij ons terecht in ons Kattenhotel Oase. Voor meer informatie, klikt u op onderstaande link. http://www.dierenkliniek-geleen.nl/kattenhotel/ Zodat u met een gerust hart op reis kunt en uw kat met de beste zorg wordt omringd.

Photos from Dierenkliniek Pijls BV's post
facebook.com

Dierenkliniek Pijls BV

Dierenkliniek Pijls BV
facebook.com

Photos from Dierenkliniek Pijls BV's post

Op visite bij een nestje Vizsla pups van 1 dag oud. Moeder Beau en alle pupjes doen het prima! Rara hoeveel pupjes zijn het?

Photos from Dierenkliniek Pijls BV's post
facebook.com

Photos from Dierenkliniek Pijls BV's post

Regelmatig zien we tijdens het consult honden of katten met bloed in de urine. Zo ook reutje Jules. Bij nader onderzoek middels een röntgenfoto bleek dat blaassteentjes hiervan de oorzaak waren. Jules moest een operatie ondergaan om deze te verwijderen, omdat uitplassen niet lukt en het gevaar bestaat op een obstructie van de plasbuis. Na de operatie heeft Jules eerst nog via een catheter moeten plassen, omdat zijn blaaswand ernstig ontstoken was en zijn blaas niet op spanning mocht komen te staan. De eerste dag na operatie heeft hij het zwaar gehad, maar beetje bij beetje knapte hij op. Nu 1 week na operatie kunnen we zeggen dat hij goed hersteld is, zijn operatiewond goed genezen en zijn plasgedrag weer normaal is. Analyse van de steentjes zal moeten uitwijzen of aanvullend dieetvoer nodig is om de vorming van nieuwe steentjes te voorkomen.

Photos from Dierenkliniek Pijls BV's post
facebook.com

Photos from Dierenkliniek Pijls BV's post

Nestenting van 8 weken oude Ragdoll x American Curl kittens. Blijft leuk, de afwisseling binnen ons vak!

Photos from Dierenkliniek Pijls BV's post
facebook.com

Quiz