Top Local Places

Willewiis logopedie, dyslexie en coaching

Het Want 10, Franeker, Netherlands
Coach

Description

ad

All round logopediepraktijk met specialisatie dyslexie onderzoek en behandeling. Aangesloten bij Dyslexie Netwerk Pento. Franeker Bolsward Sbierum Leeuward Onderzoek en behandeling op gebied van taal, stem, articulatie, lees- en spelling en dyslexie.
Aangesloten bij Dyslexie Netwerk Pento. Vergoede onderzoek en behandeling van kinderen met ernstige enkelvoudige dyslexie.

CONTACT

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Op 26 maart houden wij een workshop over taalontwikkelingsstoornissen. Meer weten? https://www.logopediewillewiis.nl/agenda

facebook.com

Op zaterdag 24 maart organiseren de disciplines van gezondheidscentrum het Want een open dag. U kunt kennismaken met de verschillende disciplines die werkzaam zijn binnen het gezondheidscentrum. Er zijn diverse activiteiten zoals bijvoorbeeld bij Willewiis logopedie en dyslexie een speurtocht waarmee je een goodybag kunt winnen. Hoe gaaf is dat!

facebook.com

Heeft uw kind moeite met praten of het begrijpen van taal? Kent uw kind weinig woorden en wordt het boos als hij/zij zich niet begrepen voelt/andere mensen niet begrijpt? Is uw kind erg stil of maakt het veel fouten bij het maken van zinnen? Heeft u twijfels over de taalontwikkeling van uw kind en weet u niet of dit een taalontwikkelingsachterstand of een taalontwikkelingsstoornis is? Misschien zegt u ja op de vragen als ouder, maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat u ja kunt zeggen als peuterspeelzaalleidster of een begeleider/ouder van de kinderopvang. Dan is deze workshop wat voor u! In deze workshop krijgt u informatie over het verschil tussen een taalontwikkelingsachterstand en taalontwikkelingsstoornis. U maakt kennis met de oorzaken en gevolgen van een taalontwikkelingsstoornis. En u krijgt adviezen en handvaten over hoe om te gaan met een kind met een TOS. De workshop bestaat uit het krijgen van de meest actuele informatie op het gebied van TOS en wordt afgewisseld met het zien van herkenbare beelden en het praktisch aan de slag gaan met de adviezen omtrent het omgaan met een kind met TOS. De kennis en vaardigheden die u opdoet tijdens de workshop kunt u thuis toepassen om de taalontwikkeling van uw kind te stimuleren. Wanneer: maandagavond 26 maart Waar: Het Want 10 Franeker Tijd: 19.15 inloop, start 19.30 Aanmelden: info@willewiis.nl of Tel: 0517-390008 De avond wordt verzorgd door Ymkje van der Zee, logopedist i.o.

facebook.com

Stel je voor… Je hebt een hekel aan iets. Je vindt het echt verschrikkelijk. Omdat je er moeite mee hebt. En daardoor je zelfvertrouwen langzaam kwijtraakt. Toch overwin je dat. Je wint er zelfs een prijs mee. Dat gebeurde bij Tim. Tim heeft ernstige dyslexie. Had een hekel aan alles wat met lezen te maken had. Ging lezen uit de weg. Vermeed leessituaties. Was hoogst gefrustreerd als hij moest lezen. Het etiketje dyslexie was nodig voor hem. Voor een stuk acceptatie. Erkenning. Inzicht bij zichzelf en zijn moeder. Motivatie. Plezier. En vooral zelfvertrouwen. Lees verder op https://www.logopediewillewiis.nl/blog/baas-over-je-brein

facebook.com

Regelmatig krijg ik de vraag waarom er geen hulpmiddelen ingezet mogen worden bij de Cito’s. Dit gegeven klopt echter niet. Kinderen met ernstige dyslexie die niet zelfstandig een tekst kunnen lezen mogen volgens cito wel een hulpmiddel gebruiken. Deze kinderen kunnen de tekst niet zelfstandig lezen waardoor je dus helemaal niets kunt meten. In sommige gevallen is het juist nuttig soms zelfs noodzakelijk om een hulpmiddel in te zetten. Het is aan school, ouders en eventuele behandelaars om op verantwoorde wijze betekenis te geven aan het inzetten van hulpmiddelen tijdens de cito toetsweken. Een onderbouwde rapportage is dan van belang voor de inspectie.

facebook.com

Kinderen helpen om zichzelf te waarderen. Het positieve in zichzelf te ontdekken. Laat ze 5 positieve eigenschappen van zichzelf opschrijven. Wat vinden ze dat ze goed kunnen? Wat vinden ze leuk aan zichzelf? Waar zijn ze trots op? Maak van de woorden een lijstje. Hang het op een plek waar ze het goed kunnen zien. Doordat ze de woorden opschrijven, herhalen ze het in hun hoofd en wordt het sterker. Laat het geregeld even lezen. Zo gaan ze positiever over zichzelf denken. Uit onderzoek blijkt dat dit soort lees- en schrijfopdrachten het zelfvertrouwen versterkt. Ook vermindert het gevoelens van verlegenheid.

facebook.com

Vanaf vandaag zijn we te vinden op de nieuwe locatie: Het Want 10 in Franeker!

facebook.com

In de rompslomp tijd van het verhuizen gaat er wel eens wat mis. Zo plaats je een bericht op je website met een tijdelijk 06 nummer. Blijkt het van een nieuwe aanmelding te zijn ipv ons eigen willewiis 06 nummer😂. Maar over op de ouderwetse doorschakelmanier😇

facebook.com

Nog maar 4 likes en dan zitten we op het magische getal van 500! Wat zullen we dan voor leuks doen? Verloten van een ...

facebook.com

Zo op de valreep van 2017 nog even de praktijk verhuizen. We hebben er maar 2,5 jaar gezeten maar wat een top tijd gehad met heel veel activiteiten! 🍀 Een avond over taalontwikkeling bij kinderen met ASS door Liesbeth Houwink-Schaafsma 🍀 Een avond over BOUW! Door Daniëlle de Bruin-Reinsma 🍀 Voorlichting over concentratie samen met Helen De Vos! 🍀 En dan nog een avond over stem door Thominde Miedema! 🍀 Dyslexie stond ook centraal tijdens een avond. 🍀 De kinderyoga van Marja Tuinstra 🍀 diverse NLP avonden o.a. Nlp voor logopedisten met een paar toffe collega’s waaronder Christel Wolfkamp en Erica Scholten. 🍀 Dyslexie en Engels workshop gegeven door Carolien Poels! 🍀 Een avond hooggevoeligheid bij hoogbegaafde kinderen van Hennie Zwaagstra! Het is een beetje dubbel: een mooi plekje verlaten en weer op t oude plekje verder gaan... We gaan weer knallen in 2018! Thema’s die voorbij komen zijn: Executieve functies Nlp Zelfvertrouwen Dyslexie Stem Taalontwikkeling En wanneer er nog wensen zijn dan horen we dat graag!!! Meld het dan hieronder in een bericht! Voor nu alvast een fijne jaarwisseling en tot ziens op Het Want nummer 10 in Franeker of de andere locaties: Bolsward, Sexbierum en Leeuwarden bij Logopedie in Leeuwarden Ingrid Zoodsma, Dorien Krijthe, Marlies IJntema!

facebook.com

facebook.com

Lieve Annick Siemonsma-Leegstra, ontzettend bedankt voor alles de afgelopen 7 jaar. We gaan je missen hier bij Willewiis. We wensen je heel veel succes met je nieuwe studie en veel geluk met je gezin!

facebook.com

Quiz