Top Local Places

BFS airflow-research

De vecht 14 f, Dronten, Netherlands
Business Service

Description

ad

Dit is de infopagina van BFS airflow-research. Een eenmanszaak gespecialiseerd in het flowen van cilinderkoppen voor racemotoren gebruikt bij bijvoorbeeld tractorpulling,wegrace met auto als motorfiets.

Contact: plaats persoonlijk bericht of bel

CONTACT

Opening Hours

maandag
09:30 - 17:30
dinsdag
09:30 - 17:30
woensdag
09:30 - 17:30
donderdag
09:30 - 17:30

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

16v BKD Vokswagen Diesel. Voor op de straat. Voor op de straat maken we maar weinig klaar omdat we vrijwel alleen voor competitie klasses koppen flowen/bewerken. Met de juiste turbo en intercooler krijgen de banden het zwaar met deze bewerkte kop. Bij rustig rijden reed deze klant (rustig,,,,,,,haha) toch nog 1 op 15. En vrijwel zonder rook. En dat is voor een diesel echt prettig want die staat in zo'n "kwaad" daglicht . Het vermogen is begrenst op 370 pk en koppel 700 Nm ongeveer. De klant gebruikt vrijwel geen volgas omdat hij bang is dat of de bak het begeeft of dat de krukas er onder vandaan gedrukt wordt.

16v BKD Vokswagen Diesel. Voor op de straat. Voor op de straat maken we maar weinig klaar omdat we vrijwel alleen voor competitie klasses koppen flowen/bewerken. 

 Met de juiste turbo en intercooler krijgen de banden het zwaar met deze bewerkte kop. Bij rustig rijden reed deze klant (rustig,,,,,,,haha) toch nog 1 op 15. En vrijwel zonder rook. En dat is voor een diesel echt prettig want die staat in zo'n "kwaad" daglicht . Het vermogen is begrenst op 370 pk en koppel 700 Nm ongeveer.  De klant gebruikt vrijwel geen volgas omdat hij bang is dat of de bak het begeeft of dat de krukas er onder vandaan gedrukt wordt.
facebook.com

BFS wenst iedereen een goede kerst en een gezond en gelukkig 2018!!!!!!!!!! En voor tractor pullers onder u: Pak een pot fijne klepslijppasta, slijp daarmee uw kleppen van de cilinderkop weer in zodat ze dicht zijn en daardoor meer vermogen op de wielen staat. Check de spanning van de zuigerveren, vergelijk ze met een nieuwe set , ook dat kan behoorlijk vermogen schelen. En als uw cilinderbussen erg dun zijn , 4 mm of minder...en 4 seizoenen oud:dan is de rek er wel uit en vervang ze....het scheelt vermogen Ben je er mee klaar...geniet van een drankje zoals degene in de video. BFS wihes all of you a happy Christmas and a Happy 2018..!!! For the tractor pulers amongst you: Take same fine grinding paste , and lap the valves onto the seats so they do not leka anymore: that gives more power on the wheels. Check the tension of the piston rings: compare with a new set or the lost some tension. If cylinder sleeves are very thin , thinner than 4 mm waal thickness , and more then 4 seasons old...replace them, they are stretched out too much , resulting in power loss. Doen that? have a drink like the gnome!!!

facebook.com

MSD black cable instead of red cable

MSD black cable instead of red cable
facebook.com

Red Attraction

Het is al een oud bericht ....maar het blijft mooi om hier naar te luisteren...... https://www.facebook.com/theredattraction/

Red Attraction
facebook.com

Blijft mooi om een drijfstang weer op orde te maken. Het is zeker niet mijn dagelijkse bezigheid, dat blijven bewerkingen aan cilinderkoppen , maar een gat zeer precies op maat kotteren zodat het versleten lager weer goed aan de maat is is op zijn tijd mooi om te doen..

Blijft mooi om een drijfstang weer op orde te maken. Het is zeker niet mijn dagelijkse bezigheid, dat blijven bewerkingen aan cilinderkoppen , maar een gat zeer precies op maat kotteren zodat het versleten lager weer goed aan de maat is is op zijn tijd mooi om te doen..
facebook.com

Ja het was even stil, maar dat wil niet zeggen dat er niks gebeurde in de toko.... Probeer dit niet thuis in bijna puur koper zonder koeling en een hele dure boor....Het gros loopt vast en breekt af.... Yes it has been quiet on the facebook for a while. But that didn't mean nothing was happening......Do not try this at home without special drill, no cooling etc. Normal drills will seize in almost pure copper...:-)

Ja het was even stil, maar dat wil niet zeggen dat er niks gebeurde in de toko.... Probeer dit niet thuis in bijna puur koper zonder koeling en een hele dure boor....Het gros loopt vast en breekt af....

Yes it has been quiet on the facebook for a while. But that didn't mean nothing was happening......Do not try this at home without special drill, no cooling etc. Normal drills will seize in almost pure copper...:-)
facebook.com

Sisu with spark plug

Eén van een set koppen van een Valtra/Sisu voor Super Stock light.....In plaats van een injector......yep.. een mooie bougie er in ...Benieuwd hoe de flowwaarden zijn met een fors grotere inlaatklep er in dan wat er in een Pro Stock past.:-). 400+CFM ?? Who knows??? Het was erg veel werk maar omdat de Super Stock Light koppen gedeeltelijk in de buurt komen qua poorting van een Pro Stock , kun je er een serie van maken . (uch, een serie van 4 koppen......:-) ...Volkswagen produceert circa 10000 motorblokken per dag dus ja wat loop ik nou te piepen..:-)...) Aan het Pro Stock broertje wordt nog gewerkt ivm reglementswijzigingen voor 2017 , maar ook daar richten we op goede waarden voor flow en swirl!!!

Sisu with spark plug
facebook.com

Timeline Photos

This is how it started...stock head filled with concrete and several kilograms heavier :-)

Timeline Photos
facebook.com

Details!!!

Mind the details !!!!!!

Details!!!
facebook.com

drilling injectorhole

Het boren van een verstuivergat in een dieselcilinderkop....Voor de diehards die nu even zonder mijn posts 2 weken moeten doorkomen toch nog eentje er op gezet..... Drilling injectorhole. For the diehards who will miss my posts the coming 2 weeks.......

drilling injectorhole
facebook.com

Als je echt op vakantie moet, en je moet nog de laatste loodjes....wat helpt je dan uit de brand? Juist :Barry White!!!!!!!! Iedereen een goede vakantie toegewenst en vanaf circa 12 augustus gaan we weer spitten in koppen!!! If you really need a holiday and you don't know how to reach the holiday alive who will save you: Right,.: Barry White.........!!

Als je echt op vakantie moet, en je moet nog de laatste loodjes....wat helpt je dan uit de brand? Juist :Barry White!!!!!!!!  Iedereen een goede vakantie toegewenst en vanaf circa 12 augustus  gaan we weer spitten in koppen!!!

If you really need a holiday and you don't know how to reach the holiday alive who will save you: Right,.: Barry White.........!!
facebook.com

Tractor Pulling Team Rattle 'n hum

https://www.facebook.com/teamrattleandhum/photos/a.186640864806761.47967.158284484309066/798993063571535/?type=3&theater Hij wordt gebruikt!!!!!!!!!!!

Tractor Pulling Team Rattle 'n hum
facebook.com

Quiz