Sports Club

http://www.dvv09.nl/ Het doel van DVV '09 is al haar leden met veel plezier de voetbalsport laten beoefenen, zowel op recreatief niveau als op prestatief niveau, waarbij we een sociale omgeving willen zijn binnen de gemeente Dirksland en omstreken.

Ook aan de ontwikkeling van het jeugdvoetbal zal veel aandacht geschonken worden, in de vorm van het opstellen van een jeugdvoetbalbeleidsplan, waarbij onder begeleiding van en in samenwerking met de KNVB voor onder meer een duidelijke en uniforme trainingsmethodiek gekozen wordt.

CONTACT

STERK SPELEND DVV’09 GEEFT FLAKKEE GEEN KANS Zaterdag 10 maart 2018 DVV’09 1 – Flakkee 1 2-0 (0-0) Doelpunten: 1-0 Glenn Melissant 2-0 Jurre Toes Opstelling: Dennis van der Velde, Matthijs Krijger, Nick Jongejan, Delano van der Velde, Joeri Boshoven, Ries van den Boogert, Glenn Melissant, Jurre Toes, Bram Graafland(Joris Brooshooft), Jurgen van Bergen, Rolf van Putten(Johan de Waal) Foto’s van de wedstrijd, met dank aan Marjo Smit, via onderstaande link: https://myalbum.com/album/WAVTrIhGmHSR Waar vorst en regen de afgelopen weken voor veel afgelastingen en schaatspret zorgde, lijkt koning winter Nederland nu dan toch te hebben verlaten. Vorige week zaterdag werd in de Ouddorpse duinen de conditie op peil gehouden, om de mannen klaar te stomen voor de derby met Flakkee. Flakkee is onder Peter van Poortvliet weer opgeklommen tot een stevige middenmotor en heeft het in 2018 nog niet verloren. John Kleijn waarschuwde zijn mannen dan ook dat het vanmiddag zeker niet vanzelf zou gaan en dat er met veel bezieling gespeeld zal moeten worden. Gaat het DVV’09 lukken om na de ruime 1-4 overwinning in de heenwedstrijd ook vandaag de punten in Dirksland te houden? Na het eerste fluitsignaal is het DVV wat gelijk het initiatief pakt. De ploeg is veelvuldig in balbezit, kiest de aanval over de flanken om zo al vroeg de openingstreffer proberen te forceren. In de 10e minuut zet Delano vd Velde met een splijtende pass, van Putten alleen voor de keeper, wat jammer genoeg geen treffer oplevert. Tien minuten later is het Graafland die na een mooie actie naar binnentrekt en van buiten het zestienmetergebied uithaalt, helaas eindigt zijn schot tegen de paal. Het zou de hele wedstrijd eenrichtingsverkeer blijven, want DVV staat organisatorisch heel goed en geeft in verdedigend opzicht niets weg. In de 35e minuut weer een dot van een kans voor de thuisploeg. Na een mooie combinatie staat Boshoven plots oog in oog met de doelman van Flakkee, hij lijkt hier zo van te schrikken, waardoor zijn schot helaas kracht mist en dus geen doelpunt oplevert. Er volgt hierna nog een serie mogelijkheden voor DVV, maar het vizier staat in deze eerste helft duidelijk niet op scherp. Deze boodschap geeft John Kleijn zijn mannen in de rust dan ook duidelijk mee. De organisatie staat goed, het ziet er voetballend goed uit, maar om te winnen zal er wel afgedrukt moeten worden. Scoor je niet, dan kun je onverwachts toch het deksel op de neus krijgen. De tweede helft is nog geen twee minuten oud of DVV krijgt weer een dot van een kans. Van Bergen kan op twee meter van doelman Vinke vrij uithalen, maar weer komt de doelman als winnaar uit de strijd. Als vervolgens in het eerste kwartier na rust de lat geraakt is, een bal van de lijn is gehaald en Vinke keer op keer een sta in de weg blijkt, worden de supporters toch langzaam wat zenuwachtig. Zou het toch niet zo’n middag worden, waarop er goed gespeeld wordt, veel kansen worden gecreëerd, maar men uiteindelijk met lege handen komt te staan. De spelers van DVV laten zich niet gek maken en blijven hun eigen spel spelen. Gestuwd door de sterk spelende vliegende backs Boshoven en Krijger blijven de Dirkslanders via de vleugels de aanval zoeken en kan een doelpunt niet uitblijven. Na ruim 70 minuten is er dan toch de bevrijding. Melissant wordt vrij gespeeld in het strafschopgebied en met een vieze ouderwetse zaalvoetbalpunter zet hij zijn ploeg op voorsprong. De opluchting is bij een ieder merkbaar. Van een slotoffensief bij Flakkee is geen sprake en DVV blijft vrij eenvoudig overeind. Vlak voor tijd wordt Toes door van Bergen alleen voor de keeper gezet en maakt hij eenvoudig de 2-0, waardoor aan alle illusies een eind komt. Een dik maar dan ook dik verdiende overwinning voor DVV’09 vandaag. Er werd goed gevoetbald, veel kansen gecreëerd en ook helemaal niets weggegeven. Gezien de grote hoeveelheid kansen kunnen we ons zelf nog veel meer belonen. Het kan dus alleen maar beter worden!! Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd bij SNS. De aftrap is om 14.30 en we hopen weer op veel publiek!

DVV ’09 2 MOET GENOEGEN NEMEN MET GELIJKSPEL Zaterdag 10 maart 2018 DVV ’09 2 – GHVV'13 2: 2-2 (0-1) Doelpunten: 1-1, 2-2: Bart Jelle van Dam Opstelling: Luc Melissant, Boudewijn van Nieuwenhuijzen, Dirc van den Boogert, Joost van den Boogert (Jelle Nieuwland), Fabian van Alphen (Jesse Kieviet), Chris Dogterom (Gert-Jan Bakker), Esli van Eekelen, Bart Jelle van Dam, Jesper Hanenberg, Frank Den Hengst, Luc de Moed (John Breur). Link naar foto’s van de wedstrijd, met dank aan Marjo Smit: https://myalbum.com/album/hmSmOBHCn5Ir Zaterdag 10 maart 2018 speelde DVV ’09 2 zijn tweede wedstrijd van de tweede periode in de 3e klasse G, thuis tegen GHVV ’13 2. De voorgaande wedstrijd, uit tegen SC Botlek, werd winnend afgesloten (2-3). Het team was vastberaden om de ongeslagen status in de tweede periode te behouden. De vorige ontmoeting met GHVV ’13 eindigde echter in een 3-2 nederlaag, waardoor van te voren al duidelijk was dat het geen makkie zou worden. Trainer Hanenberg wees zijn mannen er tijdens de bespreking dan ook op dat opperste concentratie en inzet vereist waren om tot een goed resultaat te kunnen komen. De spelers leken daar echter niet van doordrongen, want al in de eerste minuut lag de bal in het doel achter keeper Luc Melissant. Een zeer slechte start dus, maar de ploeg liet zich gelukkig niet uit het veld slaan door deze vroege domper. Na een kwartier spelen kreeg Luc de Moed op aangeven van Frank den Hengst dé kans om de stand gelijk te trekken, maar hij wist de bal niet over de lijn te werken. Na zo’n dertig minuten spelen kreeg DVV opnieuw een uitgelezen mogelijkheid om de stand gelijk te trekken. Na een corner werd de mee opgekomen Boudewijn van Nieuwenhuijzen gevloerd door een speler van GHVV ’13. De scheidsrechter wees resoluut naar de stip, en het was Bart-Jelle van Dam die achter de bal ging staan. De keeper wist zijn inzet vanaf elf meter helaas te keren, waardoor de stand ongewijzigd bleef. Aan de overkant kreeg ook GHVV ’13 nog een uitstekende mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen. Gelukkig voorkwam de uitblinkende Melissant met een uitstekende reflex dat de uitploeg opnieuw kon juichen. Beide ploegen gingen rusten met een 0-1 ruststand. In de rust was iedereen het erover eens dat deze wedstrijd niet in een nederlaag hoefde te resulteren. Waar GHVV ’13 in de eerste helft uit de startblokken schoot, deed DVV ’09 dat in het tweede bedrijf. Na een lange bal van Van Nieuwenhuijzen gaf Jesper Hanenberg de bal voor. Luc de Moed legde de bal bij de tweede paal met het hoofd panklaar voor Bart-Jelle van Dam: 1-1. DVV ’09 ging vervolgens op jacht naar de 2-1, maar moest daarbij waken voor de counter van de tegenstander. Luc Melissant wist met een aantal katachtige reflexen te voorkomen dat zijn ploeg schade opliep. Doordat beide ploegen op jacht gingen naar de voorsprong, ontstond er veel ruimte, maar daar gingen zowel DVV als GHVV niet zorgvuldig mee om. Rond de 75e minuut nam GHVV ’13 alsnog de leiding. Een lange bal vanuit de verdediging werd onvoldoende verwerkt door de Dirkslandse defensie. Vanaf zo’n 18 meter vond een GHVV’er op fraaie wijze de rechterkruising en liet hij Melissant daarmee kansloos. Een nieuwe tegenslag voor de Dirkslanders. Toch kreeg de wedstrijd geen winnaar. Bart-Jelle van Dam wist een vrije trap namelijk van zo’n twintig meter in de linkerhoek te krullen: 2-2. Hij revancheerde zich daarmee andermaal voor zijn gemiste strafschop. De 2-2 eindstand deed recht aan het spelbeeld, waardoor de DVV’ers konden leven met de uitslag. Volgende week gaat DVV ’09 2 op bezoek bij RHS 2. Deze ploeg is gedeeld koploper van de derde klasse G. De messen zullen dus moeten worden geslepen om met een goed resultaat huiswaarts te kunnen keren. Tot volgende week!

Kitvoegen.nl BALSPONSOR VAN DVV ‘09 - MSV en AV Flakkee ZATERDAG 10 MAART Ons vlaggenschip mag gaan aantreden tegen het altijd lastige Flakkee 1. Door puntenverspeling van mede koploper WFB afgelopen week kan DVV ‘09 weer een serieuze gooi doen richting het mogelijke kampioenschap! Onze mannen gaan er dus alles aan doen om te winnen! Kom ze aanmoedigen vanaf de aftrap om 14:30 in Dirksland! ... Kitvoegen.nl Uw kitwerk van A tot Z verzorgd Wij kitten al ruim 20 jaar in héél Nederland en zijn één van de bekendste kitbedrijven. Wij leveren kwalitatief hoogstaand en duurzaam kitwerk. Wat u ook wilt laten kitten, wij staan voor u klaar! Voor zowel de particuliere markt als de zakelijke markt zetten onze kitexperts zich vol enthousiasme in. Wij kitten badkamers, toiletten, keukens, vloeren en zwembaden, maar ook nieuwbouw, gevelbouw, galerijvloeren en tunnels. Neem eens een kijkje op hun mooie site via www.kitvoegen.nl Of neem contact op via telefoon 088 548 86 34 of e-mail info@kitvoegen.nl

CURSUS SPELBEGELEIDER/PUPILLENSCHEIDSRECHTER Onder leiding van de KNVB worden momenteel (in 2 theoretische bijeenkomsten, met behulp van de app HetNieuweFluiten en een praktijk gedeelte bestaande uit 2 stagewedstrijden) 12 junioren van DVV’09 opgeleid tot spelbegeleider/pupillenscheidsrechter.

DVV’09 EENVOUDIG LANGS OFB Zaterdag 24 februari 2018 DVV’09 1 – V.V. OFB 1 7-2 (4-1) Doelpunten: 1-0 Glenn Melissant 2-0 Joeri Boshoven 3-0 Dirc van den Boogert 4-0 Glenn Melissant 5-2 Joris Brooshooft 6-2 Joris Brooshooft 7-2 Jurre Toes Opstelling: Dennis van der Velde, Nick Jongejan(Frank den Hengst), Mathijs van Heemst, Dirc van den Boogert, Joeri Boshoven, Matthijs Krijger(Ries van den Boogert), Glenn Melissant, Jurre Toes, Bram Graafland, Joris Brooshooft, Jurgen van Bergen(Johan de Waal) De stevige nachtvorst maakte het doorgaan van de wedstrijd vandaag hoogst onzeker. Gelukkig trok de vorst aardig uit de grond en kon de wedstrijd tegen OFB op een prima bespeelbaar veld doorgang vinden. Van OFB weten we eigenlijk vrij weinig. De jonge ploeg staat onderaan in de 4e klasse H, maar wordt zeker niet wekelijks afgedroogd. Een recent gelijkspel tegen Flakkee is daar een bewijs van. Voor John Kleijn is er dan ook alles aangelegen om zijn mannen weer op scherp te krijgen na de teleurstellende nederlaag tegen ZBVH. Vandaag zal de rug gerecht moeten worden om zo weer drie belangrijke punten aan het totaal toe te voegen. Gesteund met de wind in de rug gaat DVV gelijk in de aanval. Dit levert al vroeg in de wedstrijd een kleine mogelijkheid voor Graafland op. Iedereen voelt aan dat doelpunten niet lang op zich zullen laten wachten. Na ruim tien minuten spelen is het Melissant die de openingstreffer maakt. Er volgt een mooie combinatie met van Bergen door het hart van de verdediging en met een geplaatste schuiver laat hij de keeper kansloos. Niet veel later wordt de mooiste treffer van de middag gemaakt. Een corner wordt snel genomen op de naar voren geschoven Boshoven. Met zijn linkervoet plaats hij de bal buitenbereik van de doelman in de bovenhoek. De routinier had geen enkele kans. De Dirkslanders weten vervolgens binnen 35 minuten de marge te vergroten naar vier doelpunten. Eerst is het uit een corner D. vd Boogert die attent reageert en de bal bij de tweede paal binnentikt(3-0). En daarna maakt Melissant zijn tweede van de middag door een rebound binnen te schieten. Door een slordigheidje wordt het voor de rust nog wel 4-1, maar daar bleef het dan ook bij. Met een ruime voorsprong op zak moet DVV na rust met de wind wat meer tegen, proberen de score verder uit te breiden en niet gemakzuchtig worden, wat je vaak ziet gebeuren. In het eerste kwartier moeten de Dirkslanders eerst nog een ongelukkig tegendoelpunt incasseren. Een doelpunt van OFB wordt in eerste instantie afgevlagd voor buitenspel, maar scheidsrechter de Vos keurt het doelpunt goed. DVV liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en zoekt vol de aanval. Het antwoordt laat dan ook niet lang op zich wachten. Graafland speelt op knappe wijze zijn tegenstander uit en bedient Brooshooft op maat die de 5-2 binnenschiet. Tien minuten later is het hetzelfde koppel wat voor de 6-2 zorgt. Wederom is Graafland de man van de assist en Brooshooft de afmaker. Het slotakkoord is voor Toes die met een droge schuiver ook zijn doelpunt meepikt. Een prachtige overwinning voor de mannen van John Kleijn. Een beter resultaat kon er niet gewenst worden na de teleurstelling van vorige week. Door blessures en vakantie moesten er een flink aantal mutaties worden gedaan in de opstelling, maar eens te meer blijkt dat DVV’09 over een brede selectie beschikt en dat is toch wel de kracht van deze ploeg. We hebben één gemeenschappelijk doel en daar hebben we elkaar keihard voor nodig! Volgende week wacht de kraker met WFB, maar gezien het winterweer zal het doorgaan van deze wedstrijd hoogst twijfelachtig zijn. Toch gaan we ons ondanks de harde velden zo goed als mogelijk voorbereiden op deze wedstrijd. De aftrap thuis is om 14.30. We rekenen weer op de steun van het publiek!!

SPONSORAVOND IN VOLLE GANG! Live vanuit Dedvv Kantine is het hier goed vertoeven. Dolf Roks geeft momenteel een mooie presentatie over het hedendaagse voetbal en zijn huidige activiteiten bij Sparta Rotterdam. Ondertussen kunnen de aanwezig genieten van heerlijke tapjes van Brouwerij Solaes. Deze maken de avond meer dan compleet! Al met al op voorhand al een succes!

Autobedrijf Jan van Dijk WEDSTRIJDBALSPONSOR DVV '09 - OFB ZATERDAG 24 FEBRUARI Morgen speelt ons vlaggenschip de wedstrijd tegen de mannen uit Ooltgensplaat. De hekkensluiter van de competitie zal er alles aan doen om het titelkandidaat DVV '09 moeilijk te gaan maken! Wij hopen op een mooie pot voetbal en een heerlijk warm zonnetje op deze winterse dagen! Kom je ook kijken? Om 14:30 is de aftrap in Dirksland en uiteraard staat ons gezellige barpersoneel van Dedvv Kantine klaar voor uw favoriete versnaperingen! De voetbalgroeten en tot morgen! AUTOBEDRIJF JAN VAN DIJK Afspraak is afspraak en service op de eerste plaats. Autobedrijf Jan van Dijk is een dienstverlenende organisatie die zich richt op het verzorgen van mobiliteit aan particulieren en het bedrijfsleven. De professionaliteit en het zakelijke karakter van het bedrijf gaan gepaard met traditionele waarden en normen. U krijgt alle aandacht die van een autobedrijf verwacht mag worden. Door de persoonlijke benadering voelt u zich thuis in ons bedrijf. Het personeel beschikt over de juiste kwaliteiten en kent uw wensen. Verantwoordelijkheidsgevoel, servicegerichtheid en vakkennis zijn kenmerkend voor de organisatie. Onze missie Het verzorgen van kwalitatieve mobiliteit aan particulieren en het bedrijfsleven, waarbij we respectvolle klantenbehandeling, traditionele normen/waarden en lange termijn relatie hoog in het vaandel hebben staan. Neem eens een kijkje op hun mooie website via http://www.janvandijk.nl/ of ga eens langs bij hun mooie gevulde showroom! Autobedrijf Jan van Dijk Seggelant-Zuid 8 3237 ME Vierpolders Tel.: 0181 - 413777

INSCHRIJVING CLUBVOETBALDAGEN 2018 GEOPEND! Kom deze zomervakantie 3 dagen in Engelse voetbalsfeer bij DVV’09. Je gaat genieten van het beste wat het Engels voetbal te bieden heeft; aanvallen als de teams uit Manchester en de nieuwste oefeningen uit Liverpool en Chelsea. Hoe gaaf is dat? De Clubvoetbaldagen worden gehouden op 23, 24 en 25 augustus 2018. Snelle Kanjer Actie Voor alle snelle inschrijvers is er een speciale actie. Naam + rugnummer (t.w.v. €12,50) worden kosteloos gedrukt op het shirt. Zo heeft iedere voetballers zijn unieke voetbalshirt! Lees alles over de voetbaldagen via www.clubvoetbaldagen.nl/voetbaldagen-dvv09/ Inschrijving geopend! DVV’09 organiseert dit drie daagse voetbalfeest voor alle voetballers van 6 t/m 13 jaar uit de regio, iedereen kan dus meedoen! Schrijf je alleen of met je teamgenoten in via www.clubvoetbaldagen.nl/voetbaldagen-dvv09/ want VOL is VOL! De inschrijving is reeds geopend.

TRAINEN VOOR SCHOOLVOETBALTOERNOOI Voetbalvereniging DVV'09 doet ook weer mee met GO Sport & Cultuur. Train 4 x mee zonder verdere verplichtingen. De 1e x is nog voor de start van het SCHOOLVOETBALTOERNOOI dus dat zou ook daarvoor een mooie voorbereiding zijn ;-). Je zult zien hoe leuk het is om in teamverband, lekker buiten met een bal bezig te zijn! Schrijf je nu in en voel je welkom!

DVV’09 LIJDT NEDERLAAG IN ZUID-BEIJERLAND Zaterdag 17 februari 2018 Z.B.V.H. 1 – DVV’09 1 2-0 (2-0) Doelpunten: Opstelling: Dennis van der Velde, Jasper Maliepaard(Mathijs van Heemst), Delano van der Velde(Nick Jongejan), Dirc van den Boogert, Joeri Boshoven, Matthijs Krijger, Glenn Melissant, Jurre Toes, Ramon de Man, Rolf van Putten, Johan de Waal(Jurgen van Bergen) Foto’s van de wedstrijd, met dank aan Marjo Smit, via onderstaande link: Na drie weken kwakkelweer moest DVV’09 weer aantreden in competitieverband. ZBVH is de tegenstander vanmiddag. De ploeg van trainer Borremans staat op een verdienstelijke vierde plaats, maar heeft een moeizame start van 2018. Zij zullen er dan ook extra op gebrand zijn om de drie punten vandaag in Zuid-Beijerland te houden. De ploeg van John Kleijn heeft eindelijk weer eens een fatsoenlijke trainingsweek achter de rug en hoopt de overwinning op FIOS een goed vervolg te geven. De veldomstandigheden zijn dramatisch te noemen. De grote vraag zal zijn wie hier vanmiddag het beste mee om weet te springen en drie punten aan het totaal kan bijschrijven. In de eerste twintig minuten valt er weinig te beleven op sportpark Hercules. Met name de thuisploeg is zeer afwachtend en DVV weet maar weinig te creëren. Tot in de 25e minuut een buitenspeler van ZBVH plots vrij door mag op doelman vd Velde. Bij het uitkomen is er contact tussen de keeper en de aanvaller en scheidsrechter van Vught wijst resoluut naar de stip. Dit buitenkansje wordt feilloos afgemaakt. Lang hebben de Dirkslanders niet om bij te komen. Twee minuten later ligt de bal alweer in het netje. Een voorzet vanaf rechts wordt in het zestienmetergebied volledig verkeerd beroerd en valt pal voor de voeten van een aanvaller van ZBVH. Van dichtbij is het een koud kunstje om de bal binnen te schieten en zo kijkt DVV plots tegen een 2-0 achterstand aan. In het vervolg van de eerste helft wordt de rug gerecht en zijn er zeker mogelijkheden op de aansluitingstreffer. Van Putten brengt met twee voorzetten, de Man en Boshoven in kansrijke positie. Maar tot tweemaal toe levert het geen treffer op. Er volgen nog een aantal twijfelachtige contactmomenten in het zestienmetergebied van ZBVH, en menigeen denkt aan een penalty. Deze komt er niet en zodoende zou er voor de rust niet meer gescoord worden. Na de rust gaat DVV vol op de aanval spelen, maar stuit het keer op keer op een rood/zwarte muur. De intenties zijn er wel, maar al met al moeten we eerlijk concluderen dat we na rust aanvallend machteloos zijn. Vanaf de zijkant wordt er niets meer gecreëerd en ook lange ballen het zestienmetergebied in pompen levert weinig tot geen kansen op. Er ontbreekt vandaag dan ook het echte vuur om nog iets aan deze score te veranderen. Dit zou dan ook niet meer gebeuren. Na ruim 90 minuten spelen vindt scheidsrechter van Vught het mooi geweest en gaat DVV met een kater terug naar Dirksland. Winnen doen we met zijn allen, maar ook zeker verliezen. Een nederlaag kan gebeuren, maar er moet wel van geleerd worden. Volgende week zal er een getergd en strijdend DVV’09 aan de aftrap verschijnen wat vol overgave voor de overwinning zal gaan. Er zal thuis om 14.30 afgetrapt worden tegen OFB. We hopen op veel publiek.

DVV ’09 2 MAAKT HET ZICHZELF ONNODIG MOEILIJK TEGEN HEKKENSLUITER Zaterdag 17 februari 2018 Sc Botlek 3 - DVV ’09 2: 2-3 (0-2) Doelpunten: 0-1 Jesper Hanenberg 0-2 Luc de Moed 0-3 Gert-Jan Bakker Opstelling: Luc Melissant, Jelle Nieuwland, Boudewijn van Nieuwenhuijzen, Joost van den Boogert (Fabian van Alphen), Esli van Eekelen, Frank den Hengst, Chris Dogterom, Bart-Jelle van Dam, Gert-Jan Bakker (Jelle Drooger), Jesper Hanenberg, Luc de Moed (Jesse Kieviet). Zaterdag 17 februari 2018 speelden de mannen van DVV ’09 2 de eerste competitiewedstrijd in 2018. Het betrof een duel met SC Botlek 3. Een ploeg vol oude rotten die voorafgaand aan het duel slechts één punt uit elf wedstrijden wist te bemachtigen, en daarmee betrof het de hekkensluiter van de derde klasse. DVV was vastberaden om het gat ten opzichte van de nummer laatst te vergroten naar vijftien punten en aansluiting te vinden bij de subtop. Voorafgaand aan de wedstrijd waarschuwde de nieuwe trainer Renee Hanenberg zijn mannen nog voor het harde spel van de tegenstander. De bal moest het werk doen om het fysieke spel van Botlek te omzeilen. In het eerste kwartier van de eerste helft lukte dit goed. DVV kwam dan ook vrij vroeg op voorsprong door een treffer van Jesper Hanenberg, die op aangeven van Frank den Hengst koelbloedig afrondde. Kort hierna verdubbelde linksbuiten Luc de Moed de voorsprong met een schot in de korte hoek. Het laatste half uur van de eerste helft was echter beduidend minder. Er werd slordig gespeeld en de vele kansen die alsnog werden gecreëerd, werden niet benut. Tot grote kansen voor Botlek leidde het slechte spel van DVV echter niet, waardoor beide ploegen met een 0-2 stand gingen rusten. Tijdens de thee werd erop gehamerd om de voorsprong zo snel mogelijk te vergroten, om daarmee het laatste beetje hoop van Botlek aan flarden te schieten. Het duurde niet lang voordat de 0-3 daadwerkelijk genoteerd kon worden. Jesper Hanenberg legde uitstekend breed op rechtsbuiten Gert-Jan Bakker. Laatstgenoemde schoof de bal koeltjes in het doel. De wedstrijd leek gespeeld, maar niets was minder waar. Botlek ging alles op alles spelen en bracht een extra spits. DVV ging bovendien steeds meer mee met het fysieke spel van de tegenstander, hetgeen tot veel balverlies leidde. Een goed uitgevoerde counter leidde de 1-3 in, waardoor de spanning weer enigszins terug in de wedstrijd was. DVV kreeg echter meerdere kansen om de wedstrijd definitief in het slot te gooien, maar verzilverde deze niet. Vlak voor tijd maakte Botlek zelfs de 2-3. Het ging gelukkig niet meer mis, en DVV kon de zwaarbevochten drie punten mee naar Dirksland nemen. Met de overwinning vergrootte DVV de kloof ten opzichte van Botlek en vond zij aansluiting bij de subtop in de derde klasse. Het gat tussen nummer drie SHO en nummer negen DVV ’09 bedraagt nu slechts vier punten, waarbij DVV een wedstrijd minder heeft gespeeld. Er kan dus voorzichtig weer naar boven worden gekeken. Zaterdag 3 maart speelt DVV ’09 2 om 12:00 thuis de inhaalwedstrijd tegen Oude Maas 3. De uitwedstrijd werd ruim verloren, dus de thuisploeg is gebrand op revanche. We zien u dan ook graag langs de zijlijn!!

PICTURES BY OTHER USERS ON INSTAGRAM

Goeree-Overflakkee is ook een sportief eiland waar jongens én meisjes de meest uiteenlopende sporten beoefenen. Dit zijn de belangrijkste werktuigen van DVV'09 MO11! #meidenvoetbal #voetbalmeisjes #voetbal #trotsopflakkee #goereeoverflakkee #dvv09

@, instagram.com

Laatste training #winterstop

Vandaag weer eens wat anders: een meidenvoetbalteam op de foto gezet. DVV'09 MO11 verscheen in de snijdende kou voor de lens. #meidenvoetbal #voetbal #dvv09

Trots op mijn ma! Gehuldigd als lid van verdienste bij DVV'09! #dvv09

🔙🔙Time back (andere was wazig)

Gisteravond heeft het team van Roan en Rick (JO7) vriendschappelijk tegen het team van Thomas (JO9-3) gespeeld! Thomas heeft, met zijn team, met 5-2 gewonnen. Was een leuke wedstrijd! #DVV09 #DVVJO7 #DVVJO9-3 #eerstewedstrijdzeventegenzevenvoorRick #neefSamalsscheids

Gisteravond heeft het team van Roan en Rick (JO7) vriendschappelijk tegen het team van Thomas (JO9-3)  gespeeld! Thomas heeft, met zijn team, met 5-2 gewonnen. Was een leuke wedstrijd! #DVV09 #DVVJO7 #DVVJO9-3 #eerstewedstrijdzeventegenzevenvoorRick #neefSamalsscheids