Top Local Places

Sjans Texel

Dorpsstraat 31, De Koog, Netherlands
Cafe

Description

ad

Welkom bij Sjans!

Café Restaurant Sjans bevindt zich midden in de dorpsstraat van het gezellige badplaatsje de Koog op Texel.
Alweer bijna 10 jaar geleden opende Sjans haar deuren.'s Middags een terrasje pikken, 's avonds lekker eten en tot in de late uurtjes stappen, Sjans heeft het allemaal.

Vanaf het begin af aan is Sjans niet meer weg te denken uit de Koog en wordt dan ook bezocht door Texelaar en toerist. Op onze site proberen wij u zo veel mogelijk te informeren maar mocht u toch nog vragen hebben, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Geniet overdag van een drankje op ons terras, kom 's avonds voor een lekkere en betaalbare maaltijd of proef 's nachts het uitgaansleven in de Koog! De gemoedelijke sfeer van het eiland is voelbaar in Sjans en wordt dan ook bezocht door zowel jong en oud, Texelaar of toerist.

Ons Restaurant:

De keuken van Sjans heeft een uitgebreide kaart die speciaal is samengesteld door onze chef-kok met vis, vlees en vegetarische gerechten.

Er is voor ieder wat wils. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een pannenkoek of pasta maar zijn er ook uitgebreidere gerechte met vlees, vis en roerbak schotels. Voor de vis liefhebbers zijn er o.a. gamba's en slibtongetjes, de vleesliefhebbers kunnen o.a. kiezen uit tournedos, runderentrecote of Stir-Fried beef.

De gerechten worden met zorg bereidt en zijn lekker en betaalbaar. Ook voor grote groepen of speciale gelegenheden stellen wij ons restaurant graag beschikbaar.


U kunt ook met de kinderen bij ons eten, voor hen hebben we speciale kindermenu's.

Uitgaan:

's Avonds transformeert ons restaurant in een gezellige uitgaansgelegenheid waar je kunt genieten van het Texelse uitgaansleven. De bar is altijd gezellig en het gebeurd dan ook vaak dat wij onze tweede bar mee laten draaien, zodat je niet te lang hoeft te wachten op een bestelling. In het weekend en hoogseizoen wordt er muziek gedraaid door onze vast DJ en tijdens evenementen is er vaak een band aanwezig, maar blijft er natuurlijk genoeg ruimte over om te dansen.

Cocktails:

Naast onze gewone bar, is er tijdens bepaalde weekenden en de zomer ook een echte cocktailbar aanwezig, met professionele cocktailshakers. De uitgebreide kaart biedt een keus uit zowel alcoholische als non-alcoholische cocktails.

Terras / Roken:

Ons met heaters verwarmd terras is de hele dag geopend, dus u kunt ook 's avonds prima buiten zitten. Omdat er binnen niet meer gerookt mag worden, kan dit wel op ons terras en hoeft u dus niet helemaal naar buiten.

Sjans is dan ook een van de drukste café's op het eiland!

CONTACT

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Groetjes vanuit een ijskoud en spierwit Willingen! #watzijnwelekkerweg #sheerit

facebook.com

Let op: vanaf a.s. zondag t/m donderdag (28 jan-1 febr.) zijn wij gesloten: we gaan met het personeel namelijk de kou opzoeken en de lange latten onderbinden! Vrijdag 2 februari bent u weer van harte welkom!

facebook.com

Heb jij tijdens Oud en Nieuw ook altijd zo'n weerzinwekkend grote dorst? In Sjans kunnen we je op deze avond/nacht in Sjans ongetwijfeld verder helpen... Het is beter om op dat moment bij ons binnen te zijn, want hij gaat namelijk in het water vallen - en dan heb ik het niet over de Heer zijn tranen die naar verluidt buiten op het programma staan als hij van bovenaf beziet hoe men er weer lustig op los drinkt. Als je nu nieuwsgierig wordt, moet je vooral niet op 'lees verder' klikken... De aankondiging is vrij laat, excuus daarvoor, maar door de zeer voedselrijke kerstdagen was deze boodschapper wegens tijdelijke obesitas niet in staat om zijn toetsen te bereiken. Nu de druk er weer een beetje af is, willen we je graag laten weten dat we deze avond weer helemaal tot het gaatje gaan! Na het diner wordt Sjans omgetoverd tot een drinkfabriek van 'heb ik jou daar' en gaan we met jullie - en het allerknapste personeel ooit - explosief het nieuwe jaar in! Dit alles wordt muzikaal omlijst door de vinger-vibraties van dj Merijn, een lust voor het oor en oog! Zeg nou zelf, een prima vooruitzicht toch? Deze avond wordt minimaal een dubbele spatie in het grote geschiedkundige Koger drinkverhaal...

facebook.com

Houd hem vrij: 7 januari het Nieuwjaarstoernooi 501 Open!

facebook.com

Met de zware, donkere wolken in de weidse verten, die momenteel alleen nog regendruppels tegen het raamkozijn aangooien, maar binnen onafzienbare tijd ook de variant in vaste vorm in het repertoire zullen opnemen, maken wij ons voorzichtig op voor de feestdagen. Bijgevoegd onze kerst- en oud & nieuw specials! Let op: bij ons is Eerste Kerstdag al bijna vol gereserveerd; er zijn nog enkele tafels beschikbaar voor een kleinere tafelbezetting. Met Tweede Kerstdag en oud & nieuw hebben wij nog plek zat! Kerstavond zijn we ook geopend, maar hebben wij de reguliere kaart. Wilt u reserveren? Bel met: 0222-327303

facebook.com

Wie is afgelopen zaterdag in Sjans zijn armband verloren?

facebook.com

Heden avond ook gesloten. U bent woensdag weer van harte welkom!

facebook.com

Jawel, daar is hij dan! Ga er even voor zitten, want Hans van Marrewijk (bedankt!) heeft er wederom weer een kunststukje van gemaakt: De Sjans Kooger Open 2017 Aftermovie! https://vimeo.com/238181066

facebook.com

U zult het niet geloven, maar jamie clarke's perfect, de band die gister al een fantastische performance neerzette, heeft na wederzijdse tevredenheid besloten om vanavond nóg een uurtje te spelen! Rond 20:30-20:45 uur zullen zij de goden weer laten wenen van blijdschap! Komt dat zien!

facebook.com

Reminder: a.s. zaterdagavond hebben wij een fantastische band in huis genaamd “jamie clarke's perfect”, met o.a. Jamie Clarke (de oud-gitarist van The Pogues) in de gelederen! Onder de noemer ‘Folkabilly’ gaat het dak eraf en misschien dat ook nog wel van de bovenste etage... De toegang is gratis en vanaf een uurtje of elf gaan we los! Maandag 9 oktober spelen ze ook tijdens het (besloten) golftoernooi ‘De Koog Open’, maar bent u na 23:00 uur evengoed welkom om hen te aanschouwen. Komt dat zien!

facebook.com

Groot muzikaal nieuws: 'The Pogues' spelen 7 oktober in Sjans! U leest dit bericht ongetwijfeld met een smalende glimlach en vraagt zich af of 'ze' nou officieel gek zijn geworden daar bij dat kleine muziektempeltje in De Koog aan zee... Niets van dat alles! Met een flinke portie geluk en durf hebben we via via een grote vis weten binnen te hengelen die op zaterdagavond 7 oktober in ons nederige stulpje acte de presénce zal komen geven... We hebben het over" jamie clarke's perfect", een band die met ex-Pogues gitarist Jamie Clarke als frontman de hele wereld over toert en momenteel al meer dan 1500 optredens heeft verzorgd! De kern van de band bestaat uit de Londense Jamie Clarke (zang en gitaar), Pierre Lavendel uit Duisburg (ex Frantic Flintstones - Banjo, Mandoline en akoestische gitaar), El Diablo Sanchez uit Tijuan, Mexico (drums) en Johnny Rebel uit Straatsburg, Frankrijk (Bass). Een gastmuzikant sluit gewoonlijk aan op de accordeon. De show van deze 'reserve-Ieren' is energiek, vol van actie en een gegarandeerd recept voor muzikale vreugde! Voor de niet-kenners onder ons; de muziekstijl kan worden beschreven als een flinke scheut van Ierse Volk, een vollle teug Rockabilly en een mestpuntje Punk. Dit gezamenlijk noemen zij dan ook treffend 'Folk-a-Billy'! Zet zaterdag 7 oktober dus in je agenda en zorg dat je 's avonds aanwezig bent! U gelooft nu ongetwijfeld uw eigen ogen niet, maar het optreden is gratis! Geef daarom na afloop Eric Scheidemann en Kets 'Arnold' Kaercher even een flinke pakkerd... Voor de mensen die niet bij machte zijn om deze datum te verschijnen, maandag 9 oktober zullen ze nogmaals optreden. Rond 23:00 uur, nadat de feestelijkheden rondom het (besloten) golftoernooi 'Sjans Open' in Sjans die dag zijn afgelopen, bent u nogmaals welkom! Voor een kleine impressie: https://www.youtube.com/watch?v=BHScdZgRmdE

facebook.com

Edit: bedankt voor het delen iedereen! Dankzij Noemi Woning is de beste man herenigd met zijn portemonnee! Beste logiesverstrekkers op het eiland, kent iemand deze Duitse heer genaamd Michael Eckstein? Hij is zaterdagavond na het eten in Sjans zijn portemonnee vergeten met een veelvoud aan pasjes: echter, hij is op geen enkele manier bereikbaar... Het zou mooi zijn om ze voor zijn vertrek toch nog met elkaar te kunnen herenigen!

facebook.com

Quiz