Top Local Places

De Oosterkerk

De Vallei 2, Capelle aan den IJssel, Netherlands
Religious Organization

Description

ad

Protestantse wijkgemeente in de wijken Oostgaarde en Schollevaar in Capelle aan den IJssel.

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Het gaat erg goed met de verbouwing. Vele mensen droegen al een steentje bij. Toch komen we za 14 april nog wat handen tekort. Vandaar deze oproep. Hulp gezocht: voor za 14 april (morgen). In de ochtend bouwvuil verwijderen en naar de stort brengen en om 15.00 uur helpen met schoonmaken van de kerk (en stoelen weer klaar zetten voor zondag). Ben jij erbij? Zou super zijn!

facebook.com

Ga je ook mee? Opwekking 2018! (18-21 mei)

facebook.com

opgeTOOGen avond

facebook.com

De Oosterkerk - under construction :-)

facebook.com

Herinrichting van de Oosterkerk Het kan u niet ontgaan zijn, maar de herinrichting van de Oosterkerk is nu echt van start gegaan. Onder meer op de website van de Oosterkerk kunt u onder het kopje “Herinrichting” de voortgang volgen. U treft daar onder andere aan de presentatie van de bouwcommissie van zondag 18 februari, een programma om zelf door de kerk te kunnen lopen en natuurlijk het laatste nieuws over de voortgang. U vindt de website als volgt: www.deoosterkerk.nl/herinrichting. Kijk maar eens rond…

facebook.com

Morgen op 14 febr. Valentijnsdag: *Een zegen voor iedereen* 19.00 uur in de Oosterkerk, De Vallei 2, Capelle aan den IJssel. Steeds vaker gaan mensen samenwonen of scheiden en krijgen later een tweede relatie. Zelden echter ontvangen zij een zegen over die relatie. We stellen op 14 februari de kerk open voor eenieder die een zegen wil over zijn of haar relatie. Op deze manier doorbreken we het idee dat alleen de ’ideale ’ huwelijksrelatie welkom is in de kerk en helpen we mensen met drempelvrees. Ook de landelijke PKN bracht dit in het nieuws. Lees hier een kort interview met ds. Ruben Schep https://www.protestantsekerk.nl/actueel/nieuws/valentijnsviering-een-zegen-voor-iedereen

facebook.com

Kom je zo ook? Naar de herberg? #OpgeTOOGen #spectaculair #verhalenderwijs

facebook.com

Aanstaande zondag 11 februari om 18.30 uur in de Oosterkerk, jeugddienst

facebook.com

opgeTOOGen Vrijdagavond 9 februari is er een speciale gemeenteavond in De Oosterkerk. Iedereen die de naastenliefde een warm hart toedraagt, mag zich welkom heten voor een warme avond in herbergsfeer. Wij presenteren u een opgeTOOGen avond, in een sfeer van warmte en bijzondere verrassingen, met hapjes en drankjes, muziek en verhalen, waarbij u en jij naar hartenlust kunt aanschuiven om je eigen verhaal met anderen te delen. Deze speciale herberg staat voor een open en gastvrije gemeente, waar plaats en ruimte is voor iedereen waar iedereen zich thuis mag en kan voelen waar verhalen en liedjes klinken waar gegeten en gedronken wordt waar geproost wordt op en met elkaar. Zo willen we Vieren dat we als gemeente zijn: een plek van Verlangen en Vertrouwen een plek waar Verhalen Verbinden. U en jij bent welkom vanaf 20.00 uur! Kijk op de website voor het laatste nieuws. Wij kijken naar u en jullie uit! De taakgroep Pastoraat

facebook.com

Belijdenisdienst zo 28 januari 09.30 uur Zondag vieren we feest. Geke, Marieke en Paulien willen belijdenis doen van hun geloof. Na een ruime periode van voorbereiding, waarin veel is besproken en beleefd, willen ze nu in het midden van de gemeenschap de band met God bekrachtigen door hun geloof te belijden. Muzikaal wordt deze dienst ondersteund door combo Bertus en de refo's uit Moordrecht.

facebook.com

Reminder: Ontmoeting in de Oosterkerk Elke maand, voor iedereen! Op donderdagmiddag 18 januari om 14.00 uur staan de deuren van de Oosterkerk (de Vallei 2) weer open en is het tijd voor koffie en ontmoeting. Vanaf 14.30 uur zal dhr. Ruud Sterk van de Stichting Natuurvrienden Capelle a/d IJssel een natuurlezing voor ons verzorgen. Na afloop van zijn verhaal is er nog een drankje en tijd om met elkaar na te praten. Wij kijken er naar uit en hopen u en jou te ontmoeten.

facebook.com

Ontmoeting in de Oosterkerk Elke maand, voor iedereen! Op donderdagmiddag 18 januari om 14.00 uur staan de deuren van de Oosterkerk (de Vallei 2) weer open en is het tijd voor koffie en ontmoeting. Vanaf 14.30 uur zal dhr. Ruud Sterk van de Stichting Natuurvrienden Capelle a/d IJssel een natuurlezing voor ons verzorgen. Na afloop van zijn verhaal is er nog een drankje en tijd om met elkaar na te praten. Wij kijken er naar uit en hopen u en jou te ontmoeten.

facebook.com

PICTURES BY OTHER USERS ON INSTAGRAM

Gelukkig wordt het al gezellig op de verjaardag van Jasmine (de kennismakingsdag van het Pinksterkamp), maar er zijn nog voldoende plaatsen vrij! De geest heeft namelijk de wens vervuld dat zoveel mogelijk kinderen kunnen meedoen! Ben jij er ook bij op zaterdag 4 februari tussen 13.45 en 20.00 uur? Schrijf je nu in op www.pinksterkampcapelle.nl!

Gelukkig wordt het al gezellig op de verjaardag van Jasmine (de kennismakingsdag van het Pinksterkamp), maar er zijn nog voldoende plaatsen vrij! De geest heeft namelijk de wens vervuld dat zoveel mogelijk kinderen kunnen meedoen! Ben jij er ook bij op zaterdag 4 februari tussen 13.45 en 20.00 uur?

Schrijf je nu in op www.pinksterkampcapelle.nl!
@, instagram.com

Kerstconcerten CVZI 17 en 18 december 2016

Kerstconcerten CVZI 17 en 18 december 2016
@, instagram.com

Quiz

NEAR De Oosterkerk