Top Local Places

Dudink & Starink Advocaten

Meerstraat 50, Beverwijk, Netherlands
Lawyer & Law Firm

Description

ad

Van ons mag u verwachten: persoonlijk contact, vakkennis, oplossingsgerichtheid en als het moet, de nodige daadkracht. Kortom; professionaliteit. Dudink en Starink Advocaten: het regiokantoor voor de IJmond, met een historie teruggaand tot 1934.

De huidige advocaten van Dudink & Starink zijn de derde generatie advocaten in Beverwijk. Het huidige kantoor is een voortzetting van de praktijk van mr. Jurjen Outger Baron, die zich in 1934 als eerste advocaat in Beverwijk aan de Breestraat 95a vestigde. Het was een eenmanspraktijk totdat in september 1970 mr. H.M.J. van Mens (geb. 1944) bij mr. Baron als advocaat-stagiaire ging werken. Later is mr. Th.J.M. Nijhof (geb.1945) in dienst getreden als stagiaire.

De praktijk van mr. Jurjen Outger Baron is door de mrs. Van Mens en Nijhof voortgezet. In 1987 heeft mr. Nijhof zijn toga aan de wilgen gehangen. Mr. Van Mens heeft de praktijk vanaf 1 januari 1988 aan het huidige adres Meerstraat 50 voortgezet. Per 1 november 2008 heeft hij zijn praktijk overgedragen aan de mrs. H.J.G. Dudink en P.R. Starink.

Momenteel zijn er acht advocaten aan het kantoor verbonden. Het kantoor is er op gericht om (juridisch) zo breed mogelijk actief te zijn in de regio, maar zeker ook daarbuiten.

CONTACT

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Amerikaan zat 17 jaar vast voor overval die dubbelganger wellicht had gepleegd.

facebook.com

Vandaag in de krant.

facebook.com

Door Marcel Haenen, NRC.nl Het afhandelen van een klacht door het OM duurt ‘dramatisch lang’ Volgens de procureur-generaal bij de Hoge Raad duurt de behandeling van bezwaren tegen strafbeschikkingen van het OM veel te lang. Het gaat onder meer om taakstraffen en boetes voor geluidsoverlast of verkeersdelicten. De afhandeling van bezwaren van verdachten tegen een strafbeschikking die door het Openbaar Ministerie is opgelegd, duurt „dramatisch lang”. Dat concludeert de procureur-generaal bij de Hoge Raad vandaag na een onderzoek naar de toepassing van strafbeschikkingen door het OM. Strafbeschikkingen zijn sancties die het OM zelf, dus zonder tussenkomst van de rechter, kan opleggen in het geval van veel voorkomende strafbare feiten. Dat zijn misdrijven en overtredingen waarvoor niet meer dan zes jaar gevangenisstraf kan worden opgelegd. Het gaat om uiteenlopende zaken als fraude, diefstal, mishandeling, het verkeerd aanbieden van huisvuil, vissen zonder visvergunning, het veroorzaken van geluidsoverlast, het besturen van een voertuig onder invloed en andere verkeersdelicten. De sanctie kan bestaan uit een boete, taakstraf, maatregel of een aanwijzing. Als een verdachte het niet eens is met een strafbeschikking kan hij in verzet gaan. De doorlooptijden van dergelijke zaken is volgens de PG veel te lang. In meer dan 75 procent van de zaken wordt de redelijke termijn van twee jaar overschreden. De conclusie staat in het onderzoeksrapport Beproefd verzet van de procureur-generaal bij de Hoge Raad dat maandag aan de minister van Justitie en Veiligheid is aangeboden. Door de lange doorlooptijden worden veel zaken geseponeerd. Lagere straffen bij rechter Uit het onderzoek blijkt dat de rechter na verzet vaak lager straft dan het Openbaar Ministerie. Dat komt deels door de lange doorlooptijden. Er zijn volgens de PG aanwijzingen dat de rechter vindt dat het OM te hoge tarieven hanteert en te weinig rekening houdt met de persoonlijke omstandigheden van een verdachte. Als het OM meer maatwerk zou leveren en zijn richtlijnen beter zou afstemmen op die van de rechter, heeft een verdachte minder reden om zich tegen een strafbeschikking te verzetten, aldus de procureur-generaal. De uitkomsten van dit onderzoek bevestigen het beeld dat uit het vorige onderzoek in 2015 Beschikt en Gewogen naar voren kwam: in de onderzochte periode werd bij de oplegging van OM-strafbeschikkingen onvoldoende zorgvuldig gekeken naar het bewijs. Veel vrijspraken waren het gevolg van twijfel aan de betrouwbaarheid van het bewijs. En het is aannemelijk dat die twijfel al aanwezig was bij het opleggen van de strafbeschikking. De procureur–generaal beveelt een zorgvuldiger beoordeling bij de strafoplegging aan waardoor het verzet direct, zonder dat het OM de zaak eerst integraal opnieuw beoordeelt, aan de rechter kan worden voorgelegd. De doorlooptijden kunnen hierdoor worden verkort.

facebook.com

KHC Strawberries Heren 1

KHC Strawberries Heren 1
facebook.com

IJmuider Courant - Minder frustratie, meer plezier bij hockeyclub Strawberries door app

Hockeyclub Strawberries, gesponsord door Dudink & Starink Advocaten

facebook.com

Noord-Hollands Dagblad Door Guusje Tromp 6-2-2017 Advocaat: ’Geen geweld woning Heckemerstraat’ HEEMSKERK - Robbert Poort, de advocaat van de eigenaar van de vanwege harddrugs gesloten woning aan de Heckemerstraat, weerspreekt dat er sprake is geweest van geweldsincidenten. ,,De bestuurlijke rapportage die ten grondslag ligt aan de sluiting van de woning, maakt hiervan geen melding.’’ Een gemeentewoordvoerder legt uit dat met ’Bij de woning aan de Heckemerstraat zijn ook geweldsincidenten geweest’ gedoeld wordt op vernielingen en een vuurwerkexplosie. ,,Het is geen beschuldiging naar zijn cliënt dat deze geweld zou hebben gebruikt.’’ De gemeente stelt de woning te hebben gesloten om de openbare orde te herstellen, de rust in de omgeving te herstellen en herhaling te voorkomen. Maar volgens de advocaat streeft de sluiting zijn doel voorbij, omdat er geen openbare orde meer hersteld hoeft te worden. Poort meldt dat in augustus 2016 een inval heeft plaatsgevonden. ,,Vervolgens is er vijf maanden lang geen druggerelateerde overlast geweest. Ook de rechter onderkende dit tijdens de mondelinge behandeling van de zaak eind januari.’’ Dat de rechter de sluiting toch heeft laten doorgaan, zit volgens Poort vooral in het systeem van procederen in het bestuursrecht. ,,Bestuursorganen komt een grote vrijheid toe bij het nemen van beslissingen. Die beslissingen mogen maar marginaal door rechters worden getoetst.’’

facebook.com

Dudink & Starink Advocaten wenst iedereen fijne feestdagen!!⛄🎄

facebook.com

Timeline Photos

Maandag in het NRC https://www.nrc.nl/nieuws/2016/11/20/onschuldig-en-veroordeeld-zie-dan-maar-eens-vrij-te-komen-5381805-a1532735

Timeline Photos
facebook.com

Herroeping adoptie. Op televisie verschijnen regelmatig programma's over adoptie. Liefdevolle ouders die zelf geen kinderen kunnen krijgen of juist een kansarm kind een betere toekomst wensen. Het klinkt allemaal zo mooi. Helaas komt het ook voor dat kinderen niet blij zijn met hun adoptie en deze weer willen herroepen. Is dat nog mogelijk? In de wet staat (artikel 1:231 Burgerlijk Wetboek) dat een adoptie op verzoek van een geadopteerde door de rechtbank herroepen kan worden. Het verzoek kan alleen worden toegewezen indien de herroeping in het kennelijk belang is van de geadopteerde en het verzoek niet eerder dan twee jaar en niet later dan vijf jaren na de dag waarop de geadopteerde volwassen is geworden. Dus uiterlijk op de leeftijd van 23 jaar. Toch is het mogelijk dat ook op latere leeftijd de adoptie nog herroepen kan worden. Zo had advocaat Pamela de Blieck-Willemsen een zaak waarbij een man van 33 jaar zijn adoptie wilde herroepen. De man is gedetineerd voor een levensdelict. Zijn gehele leven heeft hij last van zijn adoptie. Zo kwam hij op jonge leeftijd al in aanraking met de politie en jeugdzorg. Hij was, zoals hij zelf zegt getraumatiseerd door zijn adoptie. Ook onderzoeken door onder andere het Pieter Baan Centrum wees dit uit. De rechtbank Den Haag oordeelde dat overschrijding van de termijn in deze zaak geschetste omstandigheden naar maatstaven van redelijkheid en billijkheid onaanvaardbaar is en een ongerechtvaardigde inmenging is in het gezinsleven in de zin van artikel 8 EVRM. De rechtbank achtte herroeping van de adoptie in het belang van de man. Door de herroeping van de adoptie werden de familierechtelijke betrekkingen met de adoptie-ouders verbroken. Dit betekent dat de familierechtelijke betrekkingen tussen de man en zijn biologische ouders weer herleven. De man verkrijgt dan ook van rechtswege weer de geslachtsnaam van zijn biologische moeder. Mocht u vragen hebben over adoptie of andere vragen op het gebied van familierecht, schroomt u niet om contact op te nemen met de advocaten van Dudink & Starink Advocaten.

facebook.com

Problemen rondom uitoefening gezamenlijk ouderlijk gezag - artikel 1:253a BW Het ouderlijk gezag omvat de plicht en het recht van de ouder zijn minderjarig kind te verzorgen en op te voeden. De moeder die een kind op de wereld zet, heeft automatisch gezag over het kind. Als de vader van het kind gehuwd is met of geregistreerd partner is van de moeder, oefenen de beide ouders van rechtswege gezamenlijk het gezag uit over het kind. Indien ouders die niet gehuwd/geregistreerd zijn, wél gezamenlijk het ouderlijk gezag wensen uit te oefenen, dan zullen zij de Rechtbank daarom moeten verzoeken. Het uitoefenen van gezag houdt in de praktijk onder meer in dat de gezaghebbend ouder belangrijke beslissingen neemt voor het kind, zoals op welk adres het kind staat ingeschreven, naar welke school en/of kinderopvang het kind zal gaan, of het kind bepaalde medische behandelingen dient te ondergaan, enzovoorts. In geval van echtscheiding, blijven de beide ouders doorgaans ook ná echtscheiding het ouderlijk gezag gezamenlijk uitoefenen over de minderjarige kinderen. Dit kan nog wel eens problemen meebrengen. Denk maar eens aan de situatie dat ouders het niet met elkaar eens zijn over de schoolkeuze voor een kind, of indien de ouder waar het kind woont, samen met het kind naar de andere kant van het land wil verhuizen. Indien de ouders over dergelijke beslissingen geen overeenstemming kunnen bereiken, kunnen zij het geschil aan de rechter voorleggen. Die neemt dan een zodanige beslissing als haar in het belang van het kind wenselijk voorkomt. Ook kan een ouder een rechter verzoeken om namens de andere gezaghebbende ouder, vervangende toestemming te verlenen, voor bijvoorbeeld een voorgenomen verhuizing. De advocaten van Dudink & Starink advocaten staan u ook in dergelijke procedures graag bij. Schroom niet om contact met ons op te nemen indien u hierin advies nodig heeft.

facebook.com

Timeline Photos

Door Paul Gutterp gutterp@hollandmediacombinatie.nl 22-09-2016 ENKHUIZEN - Aanvankelijk wilde Mohamed Conde uit de publiciteit blijven, maar hij kán de beschuldigingen dat hij een malafide spelersmakelaar zou zijn niet langer over zijn kant laten gaan. En dus zoekt de Enkhuizer van Guinese afkomst nu toch de tegenaanval. ,,Ik ben in mijn eer aangetast’’, vertelt hij op het kantoor van zijn advocaat. In het actualiteitenprogramma ’Nieuwsuur’ werd Conde maandagavond neergezet als een louche zaakwaarnemer. Hij zou in het voorjaar van 2015 drie jongens uit het team van zijn stiefzoon Paul - West Frisia B1 uit Enkhuizen - hebben ’gescout’. Vervolgens zou hij Daan Slinger, Burak Gogebakan en Caner Acikgoz duizenden euro’s afhandig hebben gemaakt voor voetbalkampen in Frankrijk en Portugal. Daar zouden zij bekeken worden door scouts en konden zij mogelijk een profcontract in de wacht slepen. Grindveld Maar met name het Portugese avontuur viel tegen. In plaats van bij de bekende Portugese club Vitória FC Setúbal, kwamen de jongens terecht op een grindveld in een achterbuurt, bij de voetbalacademie van het veel kleinere FC Setúbal. Er was ook geen hotel met zwembad en ze moesten hun eigen eten betalen. Ze hoopten nog even op een positief vervolg van het Portugese avontuur. Maar toen dat uitbleef, besloten zij onlangs aangifte te doen van oplichting en stapten zij naar ’Nieuwsuur’. Volgens Conde zit de vork echter heel anders in de steel. Via het Amsterdamse bureau GOFA Sports is hij inderdaad actief als spelersmakelaar en zaakwaarnemer van vooral Afrikaanse spelers. Hij toont een officieel uitziende FIFA-licentie, die nog geldig is tot 2017. ,,Maar dit stond los van mijn bedrijf. Om mijn eigen zoon een kans te geven, heb ik privé een voetbalkamp in Frankrijk voor hem geregeld. Toen hij dat aan zijn vrienden vertelde, wilden zij ook. Mijn zoon bleef maar zeuren. Uiteindelijk heb ik daarom hun ouders benaderd.’’ En zo ging het viertal onder begeleiding van Conde naar Frankrijk. ,,Daar zijn wel degelijk jongens gescout door profclubs. Caner en Daan zaten er ook dicht tegenaan, maar ze waren fysiek te zwak.’’ Dus werd afgesproken dat de jongens voor twee weken naar Portugal zouden gaan. Daar zouden zij bij FC Setúbal krachttraining krijgen van ene ’Mario’, toen nog een vriend van Conde. Ditmaal gingen ze alleen. ,,De andere ouders waren overal van op de hoogte. We hebben de jongens samen naar het vliegveld gebracht en ze hebben ook gezien dat ik Burak geld meegaf voor het hotel en het eten daar’’, aldus Conde. Volgens hem kwamen de jongens aanvankelijk tevreden uit Portugal terug. ,,Ik was bezig met sponsors om Mario te helpen om zijn club op te bouwen. Als zijn elftal niet zou degraderen, konden de jongens daar een jaar komen spelen.’’ Maar nadat Conde deze zomer een Afrikaanse investeerder voor de club van Mario had gevonden, bleek dat het Mario alleen maar om het geld te doen was. ,,Hij had ondertussen contact met de ouders van Daan Slinger. En door te zeggen dat die nog geld van mij kregen, heeft hij mij zwartgemaakt bij die investeerder.’’ Barcelona Maar Conde blijft erbij: het geld dat de drie jongens en hun ouders hebben betaald voor de voetbalkampen is daar ook daadwerkelijk aan besteed. ,,Ik heb zelf ook gewoon betaald voor mijn eigen zoon. Het was een kans voor ze, maar natuurlijk heb ik die jongens verder niets beloofd. Als je door vijfduizend euro te betalen een profcontract kunt verdienen, zou iedereen bij Barcelona voetballen.’’ Zijn advocaat Ralph Beckers, van Dudink & Starink Advocaten in Enkhuizen, maakt zich vooralsnog weinig zorgen over de aangiftes tegen zijn cliënt. ,,De verklaringen van beide partijen spreken elkaar nogal tegen en er staat bijna niets op papier. Het feit dat dit al anderhalf jaar geleden is gebeurd, maakt het juridisch ook niet al te sterk.’’

Timeline Photos
facebook.com

ALKMAAR/WORMERVEER - De 18-jarige Mohamed K. uit Wormerveer heeft donderdag voor de rechtbank in Alkmaar voor het eerst toegegeven dat hij december vorig jaar betrokken is geweest bij twee laffe straatroven in Wormerveer en Koog aan de Zaan. Ook bekende hij het wegnemen van een bonnenboekje van een NS-conducteur en de diefstal van een scooter. Door Frits Verhagen - 18-8-2016 ________________________________________ Tot dusverre had K. zijn mond gehouden over de beschuldigingen of gezegd dat hij er niks mee te maken had. Voor de rechter kwam hij daarop terug. „Ik heb er oprecht spijt van en heb tot me laten doordringen wat de slachtoffers hebben moeten doormaken.” Advocaat Robbert Poort onthulde de reden van de ommezwaai. Volgens hem is zijn cliënt als moslim serieus met zijn geloof bezig. K. krijgt in zijn cel een paar keer per week bezoek van een imam en die heeft hem duidelijk gemaakt dat hij zich moet bekommeren om zijn medemens. Officier van justitie Marjolein Hobbelink was niet erg onder de indruk van de bekentenis van de verdachte. Zij noemde diens verklaring ’berekenend en vlak’. De officier verweet de Wormerveerder vooral dat hij pas na een half jaar alles opbiecht. Hobbelink benadrukte dat de aanklacht tegen K. er niet om liegt. De verdachte gaf toe dat hij 22 december vorig jaar betrokken was bij de gewelddadige beroving van vier jongeren in Koog aan de Zaan. Onder dreiging van een mes werden drie jongens en een meisje van 15 en 16 jaar oud gedwongen hun scooters, mobiele telefoons en andere eigendommen af te geven. Toen het meisje naar de zin van Mohamed K. niet snel genoeg handelde, kreeg zij een keukenmes op haar keel gezet. Het slachtoffer raakte daardoor in shock. Pizzakoerier Ruim een week later beroofde de Wormerveerder samen met twee minderjarige vrienden een pizzakoerier. Hij belde naar het pizzabedrijf met een bestelling voor drie pizza’s. Toen de koerier de pizza’s kwam afleveren, werd hij omsingeld. Ook hij kreeg een mes te zien. Volgens het slachtoffer is hij ook geschopt en geslagen, maar dat ontkende K. donderdag. De pizzakoerier vroeg op de zitting ruim 250 euro schadevergoeding. Mohamed K. heeft ook bekend dat hij 15 februari in Zaandam een NS-conducteur met geweld een zogenoemd bonnenboekje afhandig heeft gemaakt. Toen die probeerde dat boekje terug te pakken, ontstond een worsteling waarbij de bril van de conducteur van zijn hoofd vloog. Officier Hobbelink sprak van ’zeer ernstige feiten’ en eiste twee jaar cel waarvan een half jaar voorwaardelijk. Advocaat Poort vond een jaar cel meer dan genoeg, waarvan de helft voorwaardelijk. De uitspraak is 1 september.

facebook.com

Quiz

NEAR Dudink & Starink Advocaten

Casino De Wereld

Beverwijk, Netherlands
Attractions/things to do