Top Local Places

'Skek

Zeedijk 4, Amsterdam, Netherlands
Restaurant/cafe

Description

ad

Het culturele eetcafé in hartje Amsterdam! In 'Skek houden we van eten, natuur, mensen en cultuur! We proberen dat op de best mogelijke manier te combineren, met het gebruik van biologisch vlees en seizoensgroenten, twee tot drie keer per week live muziek en elke twee maanden een nieuwe expositie in het restaurant. Elk seizoen verzinnen we samen de nieuwe kaart; 'Skek wordt namelijk gerund door 30 enthousiaste studenten, verenigd in commissies. Kom een keer gezellig langs en speel een spelletje, blader door onze kookboeken en geniet van ons lekkere eten!

CONTACT

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Timeline Photos

Ook vanavond zenden wij weer voetbal uit. Dit keer gaat het tussen Frankrijk en IJsland. Kan IJsland opnieuw voor een verrassing zorgen door het thuisland te verslaan? Wij zitten er in ieder geval klaar voor. Leuk joh!

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

// WEEK VAN DE EENZAME 'SKEKKER // Zondag: Frederiek Frederiek. Fred. Freddie. Fat Freddy’s Drop. Hoe je Frederiek ook noemt, wanneer je haar aanspreekt kun je niets anders dan een grote glimlach op haar gezicht verwachten. Helaas heeft Fred het een beetje gehad. Na een week vol eenzame ‘Skekkers dacht zij dat er onderhand wel genoeg redenen zouden zijn om toch naar ‘Skek te komen en de werkzame 'Skekkers door middel van gezelschap te verblijden. Ze had haar beste taartrecepten al bijeengezocht om deze dag met iedereen te kunnen vieren. Het mocht echter niet zo zijn. Vandaag schijnt wederom de zon en zal de eenzame 'Skekker hoogstwaarschijnlijk dus op zichzelf aangewezen zijn. Als jij vandaag in het park ligt en er trekt plots een grijze wolk over die de zon bedekt, bedenk dan dat Frederiek vandaag in 'Skek op je wacht.

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

// WEEK VAN DE EENZAME 'SKEKKER // Zaterdag: Ema Vandaag achter de bar: onze Ema. Ema is een van de langst-werkende ‘Skekkers en veruit de beste in serietappen. Helaas komt er op zonnige dagen als deze louter een toerist voorbij die vraagt om Heineken en doorloopt als hem verteld wordt dat wij (het veel lekkerdere) Jupiler verkopen. Van speciaalbier moet hij al helemaal niets weten. Net terug uit Sarajevo waar Ema voor Young Urban Achievers het Kriterion project daar heeft bezocht vanwege hun 5-jarig bestaan, keek ze er naar uit om vandaag weer gezellig met gasten een praatje te maken en biertjes te tappen. Voor hoe het er nu uit ziet is haar hoop tevergeefs. Maak het verschil. Kom langs, vraag haar hoe het in Sarajevo was, en wie weet krijg je wel een gratis biertje van haar.

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

// WEEK VAN DE EENZAME 'SKEKKER // Vrijdag: Flore en Merel Voor Flore en Merel is dit hun eerste zomer in 'Skek, en hoewel de wat oudere garde voornamelijk loopt te klagen over de leegloop en eenzaamheid deze dagen, zetten zij gewoon vrolijk de bloemetjes buiten. Eenzaam? Dat woord kennen ze niet. Samen komen ze de dag prima door. Vandaag hoef je dus niet per se naar 'Skek te komen, misschien is er morgen wel weer een eenzame 'Skekker die hier op je wacht.

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Nog ruim anderhalf uur en dan is het moment daar! Polen tegen Portugal in de kwartfinale van het EK. De bedieningsleden van vanavond hebben er in ieder geval al zin in! Kom jij ook?

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

// WEEK VAN DE EENZAME 'SKEKKER // Donderdag: Daniël en Luc Uit protest tegen het feit dat er op dagen als deze voornamelijk toeristen zonder te begroeten naar binnen komen om van de WC gebruik te maken, zijn Daniel en Luc er zelf maar op gaan zitten.

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

// WEEK VAN DE EENZAME 'SKEKKER // Woensdag: Colin en Mara Colin: Jaaa....jaa!! Oh nee, hij komt toch niet naar binnen, hij wilde alleen een foto van onze terrastafels maken. Mara: Geef de hoop toch op Coco, er gaat niemand naar binnen komen vandaag. Colin: Nee Mara. Ik zal blijven kijken. Ik weet het zeker. Vandaag gaat het druk worden. Mara: Optimist die je bent.

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Aanstaande donderdag, 21:00, kun je weer je plekje komen bemachtigen om de kwartfinale tussen Polen en Portugal te kijken. Omdat wij geen kant kiezen mag er gejuicht worden bij elk mooi doelpunt en voor wie alleen komt voor de sfeer, we hebben altijd genoeg speciaalbier om een leuke avond te hebben!

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

// WEEK VAN DE EENZAME 'SKEKKER// Dinsdag: Chuck en Naomi Wie houdt er nou van dinsdagen? Chuck en Naomi in elk geval niet. Op deze zonnige dinsdag zitten zij binnen en moeten zij hun blijdschap halen uit de enige lichtstraat die zo af en toe naar binnen valt. Veel lunchers of koffiedrinkers zullen er waarschijnlijk niet zijn met dit weer. Zonde, want Chuck heeft gisteren uren zijn hoofd gekraakt om een heerlijk broodje van de dag te bedenken en Naomi heeft de afgelopen dagen geoefend om de beste ijskoffie van de stad te kunnen maken. Op dit moment vinden zij dus troost in elkaar om deze droevige dinsdag in 'Skek door te komen, maar jij bent meer dan welkom om ze te vergezellen.

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

//WEEK VAN DE EENZAME 'SKEKKER// Hoewel we ons deze week nog half in juni bevinden, komt juli deze week om de hoek kijken. En met juli in zicht betekent dat voor ‘Skek het volgende: overdag kun je er vaak een speld horen vallen. Men verkiest logischerwijs een met zon overgoten vondelpark boven ons knusse, ietwat donkere café. We hebben dan wel geen zon en geen uitgebreid terras, maar hier op de Zeedijk, vlakbij de Wallen, is hetgeen wat wij jou kunnen bieden dan ook gezelschap. En niet te vergeten bied jij dit ons. De ‘Skekker is overdag in weken als deze nogal verslagen en verveeld. Een eenzame stakker dus die ‘Skekker. Daarom is deze week unaniem uitgeroepen tot de "Week van de Eenzame ‘Skekker". Elke dag zetten we een of twee ‘Skekkers in het zonnetje die de desbetreffende dag aan het werk zijn en wel wat gezelschap kunnen gebruiken. Vandaag: Rasmus en Yannick Hoewel we op maandag pas om 16:00 opengaan komen zij hoogstwaarschijnlijk slechts moeizaam, na het vele schoonmaken wat zij voor 4-en moeten doen, de laatste uurtjes van hun dagdienst door. Smachtend naar volk dat hen na deze intensieve dag gaat verblijden, is de kans groot dat zij teleurgesteld gaan worden door het feit dat enkel een briesje wind naar binnen gaat wanneer zij de deuren opengooien. Beeld je eens in hoe gelukkig deze twee knappe, maar nu nog eenzame, koppen er uit zullen zien als er om 16:00 ineens een rij voor ‘Skek staat. Kom in actie. Kom vandaag naar ‘Skek.

Timeline Photos
facebook.com

'Skek

Je hebt nog ruim een week om jouw toffe idee naar ons op te sturen, deadline 1 juli! Wees niet bang, jij bedenkt het idee maar wij helpen je bij het uitvoeren. Mailen dus: promo@skek.nl

'Skek
facebook.com

'Skek

Morgen kijken wij om 21:00 Zweden-België op een groot scherm in ons niet zo grote café. Ben er dus bijtijds bij om een plekje te bemachtigen, bijvoorbeeld op een van onze fijne banken!

'Skek
facebook.com

Quiz

NEAR 'Skek