Top Local Places

Lobi Euro-Atlantik Shqiptar - Zyrtare

Lobi Euro-Atlantik Shqiptar, Lörrach, Germany
Organization

Description

ad

- Lobi Euro-Atlantik Shqiptar -

Platformë mbarë kombëtare për një Mërgatë Shqiptare të fuqishme e të bashkuar.
Verified

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Lobi Euro-Atlantik Shqiptar, në funksion të zhvillimit ekonomik të atdheut Vonesa e autoriteteve shqiptare në proçeset e zhvillimit ekonomik dhe pamundësia e tërheqjes së investitorëve të jashtëm, në Shqipëri dhe Kosovë, ka ngushtuar shanset e punësimit për rininë shqiptare. Atdheu ka nevojë te ngutshme për investime kapitale. Me qenë se shumica e objekteve kapitale në trojet shqiptare janë jashtë funksionit, dhe aktivizmi i tyre kërkon investime të konsiderueshme, Lobi Euro-Atlantik Shqiptar ka hartuar projektin mbarëkombëtar të organizimit dhe strukturimit të Mërgates shqiptare dhe potencialit te sajë, me qëllim të zhvillimit të atdheut përmes investimeve kapitale. Mërgata Shqiptare si një terësi e integruar me eksperienca dhe mundësi të pakufizuara partneriteti nderkombëtar, është edhe burim i sigurtë i investimeve kapitale, të cilat kontribuojnë në punësimin e rinisë shqiptare dhe zhvillimin ekonomik të trojeve tona etnike. Lobi Euro-Atlantik Shqiptar

facebook.com

GËZUAR DITËN E VERËS ........................................ Stina e verës Stinë e bukur është kjo verë Kopsht me lule plot me erë, Është e bukur natyra jonë Ajër të pastër me aromë. Peizazh malor me shumë ngjyra Sa i bukur është deti dhe natyra, Zogjtë e bukur, këta shtegtarë E kanë çerdhen atje mbi arë. U gëzuan fëmijët që erdhi kjo verë Bota është e tyre si trëndafili me erë, Gërmova është natyrë e bukur malore Uji i lumit Ibër lëviz prore. Sa bukur shkëlqen drita diellore Natyra e verës me pamje madhështore, Fëmijët të buzëqeshur janë të lumtur Gazi e hareja i gëzon prore. Ditët e verës janë plot gëzim Zgjohen fëmijët herët në agim, Në fshatin e vet ata pushojnë Pushimet verore bukur i kalojnë. Shpëtim Sadiku, Sh. F. “Shaban Idrizi” Zhabar, Mitrovicë

facebook.com

LOBI EURO ATLANTIK SHQIPTAR EDHE NË GREQI! Mërgata Shqiptare e Greqisë e gatshme t'i bashkohët Lobit Euro -Atlantik Shqiptar (LEASH). Falë angazhimit intenziv të intelektualëve atdhetarë në krye me z. Arben Cani, dhe në bashkpunim të ngushtë me Kryesinë Qendrore të Lobit. Sot më 12 Mars 2018, po mbahët takimi i parë me bashkëatdhetar, ku do të shpaloset platforma dhe statuti i LEASH-it. Në takim pritet të formohet -këshilli nismetarë- për përgatitjen e Asamblesë së parë Zgjedhore të deges së LEASH-it në Greqi! Kryesinë Qëndrore të Lobit Euro-Atlantik Shqiptar (LEASH) e përfaqeson anëtari, zotëri Sutki Hulaj. Lobi Euro-Atlantik Shqiptar

facebook.com

facebook.com

LOBI EURO ATLANTIK SHQIPTAR EDHE NË GREQI! Mërgata Shqiptare e Greqisë e gatshme t'i bashkohët Lobit Euro -Atlantik Shqiptar (LEASH). Falë angazhimit intenziv të intelektualëve atdhetarë në krye me z. Arben Cani, dhe në bashkpunim të ngushtë me Kryesinë Qendrore të Lobit. Më 12 Mars 2018 do të mbahët takimi i parë me bashkëatdhetar, me ç'rast do të shpaloset platforma dhe statuti i LEASH-it. Nga ky takim pritet të formohet këshilli nismetarë për përgatitjen e Asamblesë së parë Zgjedhore të deges së LEASH-it në Greqi! Në takim merr pjesë edhe z.Sutki Hulaj, anëtarë i Kryesisë Qëndrore të Lobi Euro-Atlantik Shqiptar (LEASH) Lobi Euro-Atlantik Shqiptar

facebook.com

Mëndjendriturit në shërbim të unifikimit të Mërgates Shiptare

facebook.com

-LOBI EURO-ATLANTIK SHQIPTAR - [ Për një Mërgatë Shqiptare të bashkuar dhe të fuqishme ] /Lörach-Gjermani/

facebook.com

ARSIMI SHQIP NË DIASPORË - TAKIM MES KATËR MINISTRIVE Arsimi shqip në diasporë ishte në fokus të diskutimeve mes katër Ministrive, atyre të Arsimit dhe Diasporës, në Shqipëri dhe Kosovë. Ministri i Shtetit për Diasporën Pandeli Majko, Ministrja e Arsimit Lindita Nikolla dhe homologët e tyre nga Kosova, Ministri Dardan Gashi dhe Zv.Ministri Heset Sahiti, folën për marrëveshjet e arritura deri më tani mes Shqipërisë dhe Kosovës sa i përket arsimit në diasporë, duke u përqendruar kryesisht në implementimin e marrëveshjes së arritur mes dy qeverive në nëntor të 2017-se. Ata ranë dakord për ngritjen e një këshilli të përbashkët në nivel ministror, që do të mbikëqyrë zbatimin e planit të veprimit për mësuesit dhe nxënësit e diasporës. U vendos gjithashtu krijimi i një qendre të përbashkët për diasporën me bazë në Prishtinë, e cila do të ketë një funksion koordinues për botimin apo shpërndarjen e librave mësimorë shqip. Z. Pandeli Majko e cilësoi takimin si tepër produktiv, duke theksuar se brenda një kohe të shkurtër pas mbledhjes së dy qeverive ishin marrë vendime të rëndësishme. “Mendoj se sot, në prag të 10 vjetorit të shpalljes së pavarësisë së Kosovës ne kemi se çfarë t’i themi publikut. Brenda një kohë të shkurtër pas mbledhjes së përbashkët mes dy qeverive, ndërmorëm disa vendime të rëndësishme, si ai lidhur me krijimin e qendrës për arsimin në diasporë. Ajo do të reflektojë një sërë vendimmarrjesh dhe do të ketë të bëjë më çështjet e ruajtjes së gjuhës dhe arsimit shqip, një kërkesë e ngahershme e shqiptarëve që jetojnë jashtë vendit”, u shpreh Ministri. Znj. Lindita Nikolla tha se tani e tutje nuk do të ketë më punë të ndarë për të siguruar arsimimin e fëmijëve nga Shqipëria dhe Kosova. “Sot është një lajm i mirë sepse kemi finalizuar Këshillin e Përbashkët qe do të menaxhojë të gjithë punën për arsimin në diasporë. Nuk do të ketë më punë të ndarë për të mundësuar arsimimin e fëmijëve nga Shqipëria dhe Kosova, por një punë të mirëogranizuar nga ekipet tona që do të financojnë në nivel teknik, duke institucionalizuar edhe një qendër të përbashkët me qendër në Prishtinë. Grupet e punës do të finalizojnë kurikulën, tekstet e përbashkëta dhe një ekip të përbashkët menaxhimi që lidhet me punësimin e mësuesëve, trajnimin dhe kualifikimin dhe hap pas hapi te gjitha problemet që janë evidentuar dhe që kërkojë zgjidhje për të garantuar një arsim cilësor”, tha Ministrja Nikolla. Nga ana e tij Ministri për Diasporën në Kosovë Dardan Gashi, u shpreh i lumtur që pas nënshkrimit të marrëveshjes mes dy Kryeministrave, po ndërmerren hapa konkretë. ‘Shpresoj që falë bashkëpunimit mes 4 ministrive do të arrijmë të finalizojmë qëllimin e përbashkët për të mundësuar arsim më te mirë shqip në diasporë”, ishte komenti i z. Gashi.

facebook.com

Bruksel, 22 shkurt 2018 Kremtimi i 10-vjetorit, vitit jubilar të Pavarësisë së Republikës së Kosovës Me ftesë të Ambasadës të Republikës së Kosovës, në kryeqendrën e institucioneve europiane, në Bruksel, zëdhënësi i Lobit Euro-Atlantik Shqiptar, zotri Skender Musliu dhe anëtari i Kryesisë, zotri Adnan Rexhepi, moren pjesë në kremtimin e 10 vjetorit, vitit jubilar të pavarsisë së shtetit sovran, të Republikës së Kosovës. Në një ambient festiv mirë të organizuar ku mernin pjesë përveç përfaqësuesëve të ambasadave të huaja të akredituara në Bruksel, edhe një numër i madh i eurodeputetëve dhe bashkatdhetarëve tanë. Përfaqësuesit e LEASH-it në këtë mbrëmje festive patën mundësinë të zhvillojnë biseda të ndryshme me të pranishmit, e sidomos me Ambasadorin e Republikës së Kosovës në Belgjikë, zotri Bernard Nikaj, me zonjën Ulrike Lunacek dhe zotriun Eduard Kukan, dy politikan të dalluar të skenës politike europiane. Zëdhënësi i Lobit, zotri Skender Musliu gjatë bisedave falenderoi në emër të Lobit Euro-Atlantik Shqiptar bashkëbiseduesit për përkrahjen e tyre në proçeset e integrimeve evropiane. Përveç kësaj, ata diskutuan tema të ndryshme, prezantuan Platformen e Lobit dhe diskutuan në lidhje me lëvizjen e lirë të qytetarëve tanë, proçesin e liberalizimit të vizave, demarkimin e kufirit me Malin e Zi, formimin e Ushtrisë së Kosovës, formimin e komunave të pakicës serbe, armatimin e Serbisë nga Rusia si dhe proçeset e integrimeve evropiane të shteteve tona amë. Kryesia e Lobit Euro-Atlantik Shqiptar i përkrahë, inkurajon dhe vlerson këto takime të nivelit të lartë që çojnë drejt ndërtimit të mardhënjeve të ngushta dhe senzibilizimit të opinionit evropian për tema të rëndesisë kombëtare. Kryesia e LEASH-it, dërgon urime Ambasadës të Republikës së Kosovës me rastin e 10-vjetorit të Pavarësisë, duke i përgëzuar ata për organizimin dhe mbarëvajtjen e shkëlqyeshme të këtij evenementi jubilar. Ndërsa gjithë shqiptarëve, kudo që janë, Urime 10 -vjetori i Pavarsisë së Republikës së Kosovës. Lobi Euro-Atlantik Shqiptare zv/kryetar Muhamet Belaj

facebook.com

TA FUQIZOJMË Atdheun Të nderuar bashkëkombas Në emër të Lobit Euroatlantik Shqiptar ju ftojë që sëbashku t’a fuqizojmë atdheun nëpërmjet Mërgatës Shqiptare, është koha për një angazhim të ri për vendin tonë andaj ne duhet t’i kthehemi detyrave tona që të përkrahim forcimin e shteteve tona amëtare, Shipërinë e Kosovën. Ne nuk mund të jemi vetëm vëzhgues të situatës së rëndë ekonomike në trojet tona amëtare, nuk mjafton që vetëm me fjalë të shprehim brengën dhe shqetësimet tona për papunësinë e madhe, por ne duhet të bëjmë çdo gjë që është e mundur për t’ia kthyer shpresën rinisë shqiptare. Ne i detyrohemi atdheut, prandaj t’a bëjmë detyrën tonë, ashtu siç e bëmë gjatë luftës dhe okupimit serb, kur Kosova kishte më së shumti nevojë për ne. Kosova duhet të zhvillohet , në gjitha aspektet. Fitorja e lirisë dhe shtetformimi ishin vetëm fazat e para të pasluftës të qëllimeve dhe idealeve tona. Zhvillimi ekonomik, krijimi i përspektivës për shqiptarët ,forcimi i shtetit i japin kuptimin e vërtetë asaj që e ënderruam, shtetin e Pavarur dhe Sovran të Kosovës. Zhgënjimi jonë nuk e ndihmon atdheun, përkundrazi, fuqia dhe përkushtimi ynë për vendlindjen, puna jonë strategjitë tona i japin fuqi dhe energji. Ne e krijuam Lobin Euro-Atlantik Shqiptar, me idenë e bashkimit të gjithë Mërgatës Shqiptare që perseri t’i bëhemi krahë atdheut . Lobi i Mërgatës vjen në një kohë të rëndesishme për Shqiptarët. Në të vërtetë Kombi jonë ka nevojë për një zhvillim ekonomik afatëgjate. Mërgata Shqiptare ka shumë potenciale! Jem një numër mjaft i madh biznesmenësh të suksesshëm që kemi arritur suksese dhe kemi bërë kapital në vendet ku jetojmë. Dhe përderi sa vazhdojmë të punojmë dhe kontribuojmë në vendet ku jetojmë, ne mund të bëjmë shumë edhe për trojet tona amëtare. Të gjejmë rrugët e investimeve, dhe stimulojmë investitorët ndërkombëtarë të bëjnë të njejtën . Siguria ekonomike është ajo që i duhet sot shqiptarëve dhe këtë ne mund t’a bëjmë . Prandai ju ftojmë që t‘i bashkoheni Lobit Euroatlantik Shqiptar, në mënyrë që sebashku t’ia kthejme shpresën kombit e atdheut. Mërgata Shqiptare mund të sjellë një vizion të ri dhe ide frymëzuese për Ilirinë, mund të bëhet faktorë për të transformuar dhe për të formësuar një të ardhme prosperuese mbarë Shqiptare në mardhënje te qëndrueshme Euroatlantike. Mërgata Shqiptare mund të ndihmojë për të sjell reforma në Iliridë. Ne duhet të nxisim ndryshime pozitive dhe reforma, përmes përvojave tona lidhjeve tona personale, individëve, drejtues të bisneseve dhe zyrtarë të vendeve ku jetojmë. Diaspora mund të sjell aftësitë e menaxhimit ,burime njerëzore dhe ekspert për qeverisje. Ne duhet të ndihmojmë për të transformuar dhe përmirësuar transparencën ,përgjegjshmërinë dhe për të krijuar një mjedis të favorshëm për përparim e zhvillm. Mërgata Shqiptare mund të jetë lidere e investimeve ekonomike për Kosovën, ne duhet t’a shqyrtojmë mundësinë për të investuar dhe nisur biznese të suksesshme të udhëhequr nga ne, shqiptarët. Mërgata Shqiptare mund të shëbejë si një urë ndërmjet vendit tonë dhe vendeve ku jetojmë. Remitencat duhet të vazhdojnë…. të vazhdojmë të bëjmë dërgesa familjeve tona . Mirepo duhet të jemi të vetdijshëm se remitenca vetem nuk do të nxisë zhvillimin e qëndrueshëm të vendit ton, ato mund të ndihmojnë për të siguruar për nevojat e menjëhershme të familjeve tona, kryesisht për t’i përmiresuar cilesinë e jetës se tyre. Vetëm të bashkuar i japim fuqi shqiptarisë. Me respekt dhe nderim të sinqertë për të gjithë lobistët dhe gjithë Mërgimtarët Shqiptar! Lobi Euro-Atlantik Shqiptare Shukri Ymeri/ kryetar

facebook.com

facebook.com

I N T E R V I S T Ë Zëdhënës i LOBIT EURO-ATLANTIK SHQIPTAR z.Skender Musliu

facebook.com

Quiz

NEAR Lobi Euro-Atlantik Shqiptar - Zyrtare