Taide- ja museokeskus Sinkka
Description
Sinkka Sinkka on taide- ja museokeskus, jossa toimii Keravan museo ja Keravan taidemuseo.
Tell your friends
RECENT FACEBOOK POSTS
facebook.comIlmari Vesterisen luento "Taivaanvalojen kätkeminen ja vapauttaminen" tänään Sinkassa klo 17.30. Ilta alkaa klo 17.15 Keijo Puumalaisen musisoinnilla. Lämpimästi tervetuloa!
Sinkassa järjestetään huomenna 7.3. Myyttien ilta. Tapahtuma alkaa klo 17.15 Keijo Puumalaisen soittamalla symbaalisoolo Kivikellon iskulla. Tämän jälkeen klo 17.30 alkaen professori Ilmari Vesterinen kertoo japanilaisen mytologian yhteyksistä vanhoihin suomalaisiin kansanrunoihin. Mukaan pääsee museon pääsymaksulla. Keravan taidemuseo on toteuttanut tapahtuman yhteistyössä Suomen Japanin Instituutin kanssa.
Sinkassa vietetään ilmaissunnuntaita 4.3. klo 11-17. Tervetuloa kokemaan Kalevala uusin silmin Ajan kaikuja | Tokio | Berliini | Kerava -näyttelyssä. Esillä on myös japanilaisen Yusuke Asain savella näyttelytilojen seinään maalaama upea Kalevala-aiheinen teos. Yusuke Asai, Hei uusi maailma, 2018, seinämaalaus: savi Keravalta ja Japanista, lumi. Kuva: Pekka Elomaa, Keravan taidemuseo.
Viikonloppuna kannattaa suunnata Ajan kaikuja -näyttelyyn, suosittelee Helsingin Sanomien Aino Frilander.
Tervetuloa osallistumaan Sinkan vapaaehtoistoimintaan. Infotilaisuus ja näyttelyopastus pe 9.3. klo 12-14. Ilmoittaudu mukaan!
Taiteilijoiden Kalevala -seminaari veti Sinkan täyteen väkeä Kalevalan päivänä 28.2. Tilaisuuden aluksi taiteilija Hanneriina Moisseinen otti vastaan Kalevalaseuran Akseli Gallen-Kallelan palkinnon ja Kalevalan ansiokkaasta käännöstyöstä Eepospalkinnon saivat Walter Arnold, Riitta Cancoçak ja Mikael Holmberg. Antoisa seminaari huipentui kirjailija, ohjaaja Juha Hurmeen hulvattomaan Lemminkäis-tulkintaan.
Kalevalan päivänä ke 28.2. klo 14–18 Sinkassa on luvassa seminaari, jossa pohditaan millaisiin Kalevalan aiheisiin taiteilijat ovat aikojen saatossa tarttuneet. Tilaisuuden yhteydessä julkistetaan Akseli Gallen-Kallelan tunnustuspalkinnon ja Eepospalkinnon saajat. Seminaariin on vapaa pääsy. Ohjelmaan kuuluu myös kaikille avoin opastus Ajan kaikuja -näyttelyyn klo 17.
Soovime Eestile ja eestlastele head vabariigi 100. sünnipäeva! Foto on tehtud Tallinnas aasta 1928 suvel, kui Soome Tivoli külastas Eestit. (Kerava muuseum) Hyvää 100-vuotissyntymäpäivää Virolle ja kaikille virolaisille! Kuvassa Suomen Tivoli Tallinnassa kesällä 1928. Keskellä kuvaa kookas koristeellinen karuselli, vuonna 1920 J.A.F, Sariolan omistukseensa hankkima "Messukaruselli". Karusellin ympärille pakkaantunut tiheä ihmismassa. (Keravan museo) http://muistaja.fi/imageinfo.php?id=6182&prms=q%3Dviro%2A%26limit%3D80
Sinkassa järjestetään la 10.3. japanilais-suomalainen iltapäivä, jossa puhujana ovat kuvanveistäjä Yasushi Koyama ja kuvataiteilija Paavo Halonen. Taiteilijat kertovat työskentelynsä lähtokohdista ja eri kulttuureista kumpuavista inspiraationsa lähteistä. OHJELMA 13.30 Rytmirinki: TAIKO BAYASHI, Festivaalirummutus (trad.) 14.00 Yasushi Koyama: LUONTO JAPANILAISESSA TAITEESSA JA VISUAALISESSA KULTTUURISSA Tulkkaus Mikako Iwatake (englanti-suomi). Paavo Halonen: MAA ELÄÄ MINUSSA – PERINNE, LUONTO JA OBJET TROUVÉ. 16.00 Rytmirinki: TAIKO BAYASHI, Festivaalirummutus (trad.) Museon pääsymaksu. Yasushi Koyama on Suomeen kotiutunut aluperin japanilainen taiteilija. Hän on tunnettu suloisista puisista ja keraamisista eläinveistoksistaan. Empaattiset eläinhahmot herättävät katsojassa usein positiivisia tunteita ja taiteilija onkin maininnut yhdeksi tärkeäksi lähtokohdakseen tehdä veistoksilla ihmiset onnelliseksi. Hänen työskentelyynsä on voimakkaasti vaikuttanut suomalainen taide ja muotoilu. Inspiraation lähteinä ovat toimineet erityisesti Marimekon värit ja muodot, Katja Tukiaisen taide sekä lastenkulttuurista tutut muumit. Vastaavasti japanilaisesta kulttuurista taiteilija on yhdistänyt muotokieleensä vaikutteita Mangan, Animen ja Neo-pop -taiteen kuvastosta. Koyama on ollut mukana useissa julkisen taiteen projekteissa kuten Taidetta Lapsille -projektissa. Paavo Halonen on helsinkiläinen kuvataiteilija ja tekstiilisuunnittelija. Hän on suunnitellut kuoseja Marimekolle vuodesta 2011. Halonen kierrättää ja uudelleen tulkitsee taiteellisessa työskentelyssään kulttuurisia kertomuksia sekä esineistöä. Luonnon materiaalit, kevyet linnunsulat, luonnonmuovaavat kivet ja taipuneet oksat sekä löydetyt ja kerätyt esineet muuntautuvat Halosen käsittelyssä osaksi myyttistä kertomusta, jonka tuttuus puhuttelee ja yhtäaikaisesti yllättää. Halonen ammentaa tunnistettavista kansalliseen menneisyyteen viittaavista esineistä, puukoista, leipälaudoista, tuohikonteista uusia kysymyksiä. Mitä uutta ja yllättävää tuohikontin pohjalta voikaan löytyä? Voiko tulevaisuus piirtyä menneisyyden kuvastosta, vai onko meille sittenkään enää kosketusta aiempaan aikaan? Keravan taidemuseo on toteuttanut tapahtuman yhteistyössä Suomen Japanin Instituutin kanssa. Kuva: Yasushi Koyama
OHJELMA: 17.15 Keijo Puumalainen: symbaalisoolo KIVIKELLON ISKU Japanilaisen Masayoshi Sugiuran sävellys on vuodelta 1979. 17.30 Ilmari Vesterinen: TAIVAANVALOJEN KÄTKEMINEN JA VAPAUTTAMINEN Professori Ilmari Vesterinen kertoo japanilaisen mytologian yhteyksistä vanhoihin suomalaisiin kansanrunoihin, pyhästä kuvastimesta ja pyhäköstä, joka on yli tuhat vuotta purettu ja rakennettu uudelleen 20 vuoden välein. Tapahtuma järjestetään Sinkan luentosalissa, ja siihen voi osallistua museon pääsymaksulla. Keravan taidemuseo on toteuttanut tapahtuman yhteistyössä Suomen Japanin Instituutin kanssa.
Presidentti Tarja Haloselta tuli spontaaneja kehuja Keravan kulttuuri- ja taidetarjonnasta. Toivottavasti näemme hänet täällä syksyllä, kun Rolando ja Siv Pieraccinin merkittävä lajhoituskokoelma saa ensiesittelynsä Sinkassa.
Ayumi Tanakan Instagram-tilillä pääsee kurkistamaan, miten hänen Ajan kaikuja -näyttelyssä nähtävät valokuvateoksensa ovat syntyneet. New Yorkissa asuva japanilainen taiteilija pyysi teoksiaan varten muistiin kirjoitettuja unia Lönnrotin haastattelemien runonlaulajien jälkeläisiltä. Tanaka on rakentanut teoksiaan varten kollaasitekniikalla kolmiulotteisia dioraamoja, jotka hän on kuvannut. Videolinkki: https://www.instagram.com/p/BWdtb13liDc/?taken-by=ayumitanaka.planet