Top Local Places

Vordingborg Sportsrideklub

Lergravvej 14, Vordingborg, Denmark
Amateur Sports Team
advertisement

Description

ad

Vordingborg Sportsrideklub Vordingborg Sportsrideklub (VOSK) er en rideklub beliggende på Sydsjælland. VOSK tilbyder rideskoleundervisning, ridefysioterapi, inden- og udendørs banefaciliteter for privatryttere.

I VOSK er det en prioritet at rytterne finder
glæde ved bredden i ridesporten og omgangen med hestene. VOSK blev stiftet i 1988 og ledes til dagligt af Sigrid B. Christensen.

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

OBS - OPDATERING PÅ VOSK! Vi har nu fået svar på de to prøver der er blevet taget her på VOSK/Horsholm - den ene hest har kværke og den anden har IKKE kværke. Det ændrer ikke vores situationen på VOSK/Horsholm. Vi har FORTSAT en smitsom bakterie og skal fortsat tage de dertilhørende forholdsregler; - Undgå unødig færden imellem staldene på VOSK og Horseholm. - Undgå nærkontakt med andre heste og andre mennesker. - Sprit af og skift evt tøj hvis du skal videre til andre stalde. - Sprit generelt dine hænder/handsker ofte i denne tid. - For opstaldere på Horsholm bedes I undlade at forlade gården med hesten med mindre det er absolut nødvendigt. - Udefrakommende anbefales at holde sig væk fra stedet indtil vi melder rask! Vi understreger at dette blot er en anbefaling - alle er fortsat velkommen på VOSK, dog på eget ansvar. Ifølge dyrlæge Bjarne Rohde er risikoen for smitte ved ridning i ridehus nær ved usandsynlig så længe man undgår kontakt med heste på VOSK/Horsholm. Men er du fra et større sted med mange heste skal du afstemme med jeres steds fælles retningslinjer inden du lander på VOSK. Vi forventer fortsat at alle på VOSK/Horsholm overholder de udstukne retningslinjer og således bidrager til at begrænse omfanget af smitten. Vi vil løbende orientere når der er afgørende NYT på VOSK! Vi holder journal over syge heste og så snart der ikke har været syge heste i en periode på 3 uger kan vi iflg. dyrlægen melde VOSK rask. Vi ønsker de syge heste bedring, både her hos os og ude i landet. Mvh VOSK

facebook.com

Bestyrelsen er igen blevet orienteret omkring muligheden for at kværke er i omløb. Vi gør dog opmærksom på at der ikke forelægger nogle prøver der bekræfter det. Men da der er tale om lignende symptomer, tager vi nu yderlige tiltag. Opdatering: - Vi har lige nu en ny hest i stalden, som testes for kværke. - Desuden iværksætter klubben i dag på eget initiativ endnu en prøve på en hest fra opstalder stalden. - Kl 17 i dag blive der afholdt infomøde i rytterstuen, hvor Bjarne Rode fra Kasernens Hesteklinik kommer og giver en orientering og svare på spørgsmål. - Sigrid er blevet bedt om at orientere sin opstaldere, således de ved hvad der gælder og ikke gælder. Hvad ved vi? Der er sygdom i omløb på Horsholm, som minder om Kværke og derfor beder vi jer lade være med at bevæge jer mellem rideskolestalden, privatstalden eller andre stalde i det hele taget uden at skifte tøj og sprite hænder af først. - Hold hestene adskilt. - Nus ikke med andres heste. - For opstaldere på Horsholm så hold jeres heste på stedet, i må ikke forlade gården medmindre det er absolut nødvendigt. - Udefrakommende bedes holde sig væk fra stedet indtil bestyrelsen melder ny info ud. - Hvis I har heste hjemme, skal i skifte tøj og sprite hænder. - Det smitter ikke til mennesker eller andre dyr. Hvad skal du holde øje med, hvis du selv har heste/ponyer hjemme? - Rent sygdomsmæssigt er kværke karakteriseret ved høj feber, gul-grønt snot samt hævelse og byld-dannelse i lymfeknuder i kæbe- og svælg-region. Diagnosen stilles på symptomer, og bekræftes ved laboratorieundersøgelse af snot eller pus fra bylder. Dyrlæge er nødvendig i forbindelse med kværke, da hesten skal på penicillin. Vi gør opmærksom på at uanset hvad der er i omløb, så forventer vi at folk på stedet overholder de udstukket retningslinjer og er med til at begrænse omfanget. Vi vil foresat løbende orientere her på siden og yderlige tiltag kan blive nødvendige når svaret for prøverne forelægger. Mvh VOSK

facebook.com

Så er vosk championat vinderne fundet! Stort tillykke, I vil blive hædret til vores D-stævne d. 7-8 april.

facebook.com

Kære alle stævneryttere på VOSK Det er ikke tilladt at tage ud til stævne så længe der er virus florerende på Horseholm/VOSK. Så længe sygdommen er i udbrud, er stalden i karantæne. Dette vare efter dyrlægens anvisning indtil 2 uger efter sidste hest er meldt rask. Kontakt Sigrid ved spørgsmål.

facebook.com

OBS: Stævne d. 3-4 februar 2018 AFLYST!! Vi har desværre set os nødsaget til at aflyse vores C-stævne i dressur d. 3-4 februar, pga. en stafylokokbakterie der florerer rundt på Horseholm/VOSK. Det er vigtigt for os at understrege at det IKKE er kværke - dette er blevet testet negativt! Dog mener vi alligevel at det mest ansvarlige er at aflyse stævnet for at undgå yderligere smitte af det vi har på VOSK pt. Til dem der ikke har modtaget en sms, med refundering af startgebyr beder vi sende en mail til staevne.vosk@gmail.com - med følgende oplysninger: Navn på rytter og hest, klasser og kontonr.. Vi glæder os til at lukke dørerne op igen på VOSK, når al sygdom er væk. Velkommen forår..

facebook.com

OBS: så har vi fået svare fra dyrlægen ang. prøven, på mistanke om kværke, hos ponyen i Horsholm løsdrift. Det er IKKE kværke - men en virus i form af en forkølelse. - Så ingen fare! Der er nu frit løb for at komme på VOSK igen og bruge faciliteterne. Tilmeldingen til vores C-stævne i dressur d. 3-4 februar er stadig muligt, og vi forlænger gerne tilmeldings fristen.

facebook.com

EDIT OBS: DYRLÆGENS SVAR: DET VAR IKKE KVÆRKE MEN FORKØLELSE! OBS: Der er desværre opstået en MISTANKE om kværke i Horsholms Løsdrift, som blev opdaget torsdag den 12/1-18. Dyrlægen har tilset hesten og vi afventer svar. Hesten er blevet isoleret Vi har i bestyrelsen besluttet alligevel at komme med en udmelding, trods det blot er en mistanke. Således kan alle tage de nødvendige forholdsregler. Vi har selv taget en del forholdsregler for at holde den mulige smitte nede. FAKTA: Infektionen spredes ved kontakt med snot og pus fra inficerede heste. Horsholm har 1 hest i stalden, som lige nu testes for kværke. Da der har været flere forkølede heste det sidste stykke tid, er det ikke usandsynlig, at det blot er en virus, men der testes for en sikkerheds skyld. Forebyggelse: Kværke smitter og derfor beder vi jer lade være med at bevæge jer mellem rideskolestalden og privatstalden uden at skifte tøj og sprite hænder af først. Vi har isoleret den muligt smittede pony (Connor), i bedes lade være med at klappe og nusse denne pony, da vi ikke ønsker, at smitten spredes. Hvis I har heste hjemme, skal i skifte tøj, sprite hænder af og lade være med at kontakte den smittede hest. Det smitter ikke til mennesker. Hvad skal du holde øje med, hvis du selv har heste/ponyer hjemme? - Rent sygdomsmæssigt er kværke karakteriseret ved høj feber, gul-grønt snot samt hævelse og byld-dannelse i lymfeknuder i kæbe- og svælg-region. Diagnosen stilles på symptomer, og bekræftes ved laboratorieundersøgelse af snot eller pus fra bylder. Dyrlæge er nødvendig i forbindelse med kværke, da hesten skal på penicillin. Hvis det viser sig at være kværke aflyses stævnet i februar og hvis ikke forlænges tilmeldings fristen. Som sagt er det ”kun” MISTANKE om kværke - det er endnu ej konstateret. Så snart vi får svar fra dyrlægen melder vi ud! MVH Bestyelsen på VOSK

facebook.com

Så er propositionerne godkendt, det er nu muligt at melde til vores vinter C-stævne i dresssur!

facebook.com

Husk der er åbnet et nyt ridehold (begynder) fredag fra kl 16.15-17.15 v. Gry (stadig med ledige pladser). Samtidig er begynder 2 og øvet flyttet i det store ridehus 16.00-18.00 fredag.

facebook.com

Så er propositioner til vores C-stævne i dressur d. 3-4 februar lagt på go!

facebook.com

Nyt ridehold fredag 16.15-17.15 (begynder hold) v. Instruktør Gry. Opstart i uge 1. Flere nye hold på vej efter behov. Tilmelding skal ske via www.vosk.dk. Ring angående prøvetime: 20680253.

facebook.com

Vores nytårs stævne er på Live 2 nu, med foreløbige starttider :-)

facebook.com

Recommended Before and After transformation