Top Local Places

Ribe Ridecenter til salg

Skovgårdsvej 2, Ribe, Denmark
Farming/agriculture

Description

ad

Liebhaver hesteejendom til salg i Ribe Blot 2,5 km fra Ribe Domkirke ligger denne skønne hesteejendom omkranset af skov og marker, med mange muligheder for diverse udfoldelser og klassisk hestehold.

Stuehuset ligger i skøn forlængelse af Ribe Plantage, omgivet af stor velplejet have med frugttræer og buske, der ofte besøges af råvildt med deres lam. Stuehuset er oprindeligt fra 1932 og er løbende renoveret med nye vinduer og udvendige døre (2002), trægulve med 250 mm isolering 2008, badeværelse og køkken (2009) samt nyt tag (2000). Stueetagen rummer en hall med fritlagte bjælker og svungen trappe til første sal, stor stue med udsigt til haven og skoven, indeholdende daglig stue og rummelig spisestue med brændeovn, et stort værelse/stue med udgang til terrassen, stort lyst badeværelse med gulvvarme (2009), moderne køkken og stort bryggers med rigtig god skabsplads og vaskesøjle. Førstesalen indeholder et stort forældresoveværelse med indbygget garderobe, udsigt til skov og egne marker, opholdsrum med brændeovn nr. 2, badeværelse og endnu et værelse med udsigt over springbanen mod øst. Gårdspladsen er velanlagt og indbydende med stort kastanjetræ i midten, med plads til 4-5 biler, udover pladsen i garagen.

Ejendommen drives i dag som et ridecenter med faciliteter i topklasse. Der er således anlagt en meget stor sandbane (50x90), der kan rumme 3 internationale dressurbaner på én gang, og banen står ikke under vand, idet den er anlagt med dræn. Derudover findes en stor og velanlagt springbane med tilhørende springmateriel, og nord for springbanen forefindes i tillæg en flisbane (20 x 60) med vandingsanlæg.


Der er 2 store marker med 3 folde på hver og desuden 2 sygefolde, en på græs og en på sand, (der er vandkopper på alle græsfolde) og hertil er også oprettet udendørs vandspiltov.

Ridehallen opført i 1985 (1182m²) er veldisponeret med rytterstue/cafeteria, 2 kontorer, badeværelse med brusefaciliteter og industriel vaskemaskine, 20 x 40 ridehal og stor opbevaringsplads til halm og maskiner. Hallen har 3 indgange, automatisk vandingsanlæg og automatisk lampe-tænde/slukke-funktion. Derudover separat lejlighed på 1 sal i hallen, indeholdende to soveværelser, badeværelse med installation for vaskemaskine og tørretumbler, samt åbent nyere køkken i forbindelse med stuen med udsigt over markerne.

Staldafsnittene er indrettet med henholdsvis 10 og 15 veldisponerede bokse, hvor næsten alle har vinduer, som kan åbnes/kippes. Nuværende ejer har siden 2001 løbende foretaget betydelige renoveringer af el og vand-installationer, vinduer/porte-døre og mekanisk udsugning. Der er opført et funktionelt sadelrum med individuelle sadelskabe til opstalder. Taget er udskiftet (røde teglsten med undertag) i 1999 og 2001

På nuværende tidspunkt lejer Ribe Rideklub sig ind på faciliteterne. Rideskolehestene (11 stk.) inkl. udstyr ejes af nuværende ejer, og følger med ejendommen.

Som indledningsvist nævnt ligger ejendommen helt udsædvanligt tæt på byen men alligevel afskærmet i naturskønne omgivelser. Såvel daginstitutioner, folkeskoler og gymnasiale uddannelser er alle beliggende inden for 3 km.

Quiz