Top Local Places

Museum Østjylland

Stemannsgade 2, Randers, Denmark
History Museum

Description

ad

Museum Østjylland er det lokalhistoriske museum, der dækker de tre kommuner: Randers, Syddjurs og Norddjurs. Museet har udstillingessteder i Grenå, Ebeltoft og Randers. Desuden er de lokalhistoriske arkiver i Randers og Ebeltoft en del af museet. Det er gratis at besøge alle Museum Østjyllands afdelinger i Grenå, Ebeltoft og Randers.

Museum Østjylland har otte forskellige udstillingssteder. Åbningstiderne kan ses på museets hjemmeside www.museumoj.dk.

CONTACT

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Onsdag aften kan du - traditionen tro, som opfølgning på DR1 Historien om Danmark - få en Danmarkshistorie-fortælling med et lokalt twist på Museum Østjylland i Randers Kulturhus. Det er gratis.

facebook.com

Har du lyst til at tilbringe en underholdende aften i selskab med Museum Østjylland og blive klogere på Reformationens betydning i Randers, så kan du nu vinde billetter.

facebook.com

Museum Østjylland søger en ny kollega til stillingen som Leder af Kulturarv og Kulturarvsforvaltning. Læs mere her på museumoj.dk eller find jobbet på museets profil på LinkedIn. https://museumoj.randers.dk/ledige-stillinger/

facebook.com

Det sker på Museum Østjylland i oktober. RANDERS: Tirsdag 3. oktober kl. 19-2.30, Tre små om Reformationen. Entré Onsdag 4. oktober kl. 15.30-16, Historien om Danmark - Årene 1660-1860. Gratis Lørdag 7. oktober kl. 11-16, ÅBNING AF NY OLDTIDSUDSTILLING. Gratis Tirsdag 10. oktober kl. 19-21, Rundvisning i ny oldtidsudstilling. Entré Onsdag 11. oktober kl. 15.30-16, Historien om Danmark - Årene 1800-1900. Gratis Tirsdag 17. oktober kl. 13, Oplev lyden af oldtiden med Kalle fra Ramasjang. Gratis Tirsdag 17. oktober kl. 16-17, Rundvisning i ny oldtidsudstilling. Entré Tirsdag 17. oktober kl. 12-16, Ferieaktiviteter for børn på Håndværksmuseet. Gratis Onsdag 18. oktober kl. 14-15, Familieomvisning i ny oldtidsudstilling. Gratis Onsdag 18. oktober kl. 15.30-16, Historien om Danmark - Årene 1900-1950. Gratis Torsdag 19. oktober kl. 12-16, Ferieaktiviteter for børn på Håndværksmuseet. Gratis Torsdag 19. oktober kl. 14-15, Familieomvisning i ny oldtidsudstilling. Gratis Tirsdag 24. oktober kl. 19-21, Oldtidsudstillingen med konservator-blik. Entré Onsdag 25. oktober kl. 15.30-16, Historien om Danmark - Årene 1950-2000. Gratis Onsdag 25. oktober kl 19, Kultursalon - kulturen er sat til debat med valgforsker Roger Buch. Gratis Tirsdag 31. oktober kl. 17-20, Uhygge i tusmørket - Allehelgensaften i Kulturhuset. Gratis GRENAA: Tirsdag 17. oktober kl. 11-14, Gentænk kunst med genbrug. Gratis Onsdag 18. oktober kl. 11-14, Gentænk kunst med genbrug. Gratis Torsdag 19. oktober kl. 11-14, Gentænk kunst med genbrug. Gratis Torsdag 26. oktober kl. 14-16, Eftermiddagskaffe med fortællinger om Djurslands skatte. Entré Fredag 27. oktober kl. 19-22, Uhyggelig Kulturnat. Gratis EBELTOFT: Hele efterårsferien, Aktiviteter i Farvergården og Det gamle Rådhus. Gratis Mandag 16. oktober kl 11-15, Æblesjov i Farvergården. Gratis Tirsdag 17. oktober kl 11-15, Æblesjov i Farvergården. Gratis Onsdag 18. oktober kl. 14-16, Hændelser ved vand. Entré Onsdag 18. oktober kl. 20-22, Go'nat på museerne. Gratis

facebook.com

Høsten er i hus, og det skal naturligvis fejres. Museum Østjylland er med, når Grenaa holder høstfest lørdag 30. september kl. 10 - 14. Gl. Estrup Karle - og Pigelaug indtager vores gård, hvor de vil sælge pandekager, økologiske kartofler og fugleneg, og børnene kan lave en minihalmballe eller et reb. Museum Østjylland byder naturligvis også selv på en aktivitet for børn og barnlige sjæle og giver alle mulighed for at lave sin helt egen ganger - nemlig en kæphest! Aktiviteterne er naturligvis gratis. I butikken sælges alt med 25 % rabat, og vi har lige fået en stor sending helt nye Djurslandbægre, så det er nu, julegaven skal købes. Aktiviteterne er åbne til kl. 14, og museet - og butikken med de gode tilbud - holder åbent til kl. 16.

facebook.com

Det er med stor glæde og stolthed, at Museum Østjylland i Randers snart præsenterer… det finurlige, drilske Lillefolket! De otte centimeter høje oldtidsmennesker bosætter sig i kroge, montrer og scenografi og lokker museets yngste gæster til at følge dem rundt i oldtiden. Museet står på tærsklen til at slå dørene op til den nye oldtidsudstilling ”Livet ved Fjorden”. Også Lillefolket vil dermed fra 7. oktober og i fremtiden bo midt i de 100.000 års historie om oldtiden.

facebook.com

Så er det i morgen kl. 14 - 16, Museum Østjylland i Grenaa byder på kaffe, kage og kunstsnak. Bente Lyhne, Vidar Utvik og Ketty Steffensen fra Prof Kunst Norddjurs fortæller om arbejdet med den aktuelle særudstilling, Let's Rethink Cyklus. Billetter koster 50 kr. og kan købes på vores hjemmeside eller i vores reception.

facebook.com

Hekse i Randers? Historien om Danmark blev atter lanceret på DR1 i lørdags kl. 20, og vi fortsætter med at give Danmarks Historien et lokalt twist i små fortællinger, som du kan følge med i på onsdage kl. 15.30 - 16 på museet i Randers Kulturhus. Der er gratis adgang.

facebook.com

facebook.com

Høsten er i hus – og det skal fejres! På trods af regnvejr der ingen ende ville tage, kom høsten 2017 da omsider i hus. Traditionen tro skal det fejres i Grenaa! Museum Østjylland er naturligvis med til den traditionsrige høstfest og byder i den anledning på hyggelige aktiviteter i museets stemningsfulde gård. Gl. Estrup Karle- og Pigelaug gæster Købmandsgården med delikatesser til salg og inviterer til høst-sjov for børnene. Kom til Høstfest i Købmandsgården, lørdag den 30. september 2017, kl. 10 - 14 på Museum Østjylland, Søndergade 1 i Grenaa. Høstfest i Købmandsgården er arrangeret i samarbejde med Gl. Estrup Karle- og Pigelaug, Djursland Landboforening og ShopiCity, Grenaa. Der er gratis adgang.

facebook.com

Nu nærmer tiden sig og vi glæder os helt vildt til at vise jer alle sammen den nye oldtidsudstilling i Randers. Åbningsdagen den 7. oktober er fyldt med spændende foredrag og aktiviteter for både store og små. Se vores dagsprogram her og kom ned til en sjov dag på dit museum. Alle er velkomne og der er gratis adgang.

facebook.com

Så er de første af mere end tusind genstande lagt i den første montre i den nye udstilling i Randers. Det er med stor præcision og tungen lige i munden, og vores konservatorer åndede lettet ud, da det hele faldt i hak. Glæd dig til vi åbner Livet ved Fjorden den 7. oktober!

facebook.com

Quiz

NEAR Museum Østjylland