Top Local Places

Thymes Planteskole

Gl. Hastrupvej 1, Køge, Denmark
Local business

Description

ad

Planteskole i Køge
Kom på besøg på Gammel Hastrupvej 1, 4600 Køge eller kontakt os på telefon 56 65 00 22 og på mail: butik@thymes.dk Oprindelig var Thyme Planteskole en frugtplantage, grundlagt i 1940´erne af Flemming Thymes forældre. De dyrkede frugt og plantede grøntsager mellem rækkerne af frugttræer. Både frugt og grøntsager blev solgt på det lokale marked.

I 1950´erne overtog Flemming Thyme frugtplantagen. Og gradvist blev frugtplantagen omdannet til egentlig planteproduktion. Dengang blev planterne solgt fra en lille bygning, som i dag tjener som cykelskur på planteskolen. Så meget er sket siden de første spadestik blev taget.

ÅBNINGSTIDER:

I perioden 6. jan - 2. marts
Hverdage kl. 9.00-16.00
Lørdage, søndage og helligdage lukket

I perioden 3. marts - 27. juni
Hverdage kl. 9.00-17.00
Lørdage, søndage og helligdage 9.00-16.00
1. maj 9.00-17.00
Grundlovsdag 9.00-17.00

I perioden 28. juni - 26. oktober
Hverdage kl. 9.00-17.00
Lørdage, søndage og helligdage 9.00-16.00

I perioden 27. oktober - 23. november
Hverdage kl. 9.00-17.00
Lørdage, søndage og helligdage 9.00-15.00

I perioden 24. nov. - 23. december
Hverdage kl. 9.00-16.00
Lørdage, søndage og helligdage 10.00-15.00

I perioden 24. december - 5. januar 2015
Lukket  

CONTACT

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Timeline Photos

Ny havesæson. Det er nu tiden, hvor mange tager hul på en ny sæson i haven. For selvom det endnu er køligt udenfor, er der gode muligheder for at så blomster og grøntsager - indendørs. Såning i potter Fordelen ved at så i potter indendørs er, at der som regel er et større udvalg af frøsorter end selve udplantningsplanter på planteskolen. Ulempen, derimod, er, at man sjældent får planter af samme gode kvalitet, som hvis man køber dem på planteskolen. Dette skyldes, at de planter, man sår hjemme, har tendens til at blive mere løse og ranglede i væksten, fordi de har fået for lidt lys. Specialt tomatplanter reagerer hurtigt på lyssituationen - faktisk allerede kort tid efter de første blade er dannet. Er der for lidt lys, vil planten sætte færre blomster hele sæsonen og dermed give færre frugter, end hvis der er rigeligt med lys. Husk derfor, når du sår i potter, at planterne: har brug for masser af lys dagligt. trives bedst i et syd- eller sydvestvendt vindue. skal have plads omkring sig. Såjord Vi anbefaler Home and Garden Så- og Priklejord, som er en lys og gødningsfri såmuld. Med denne undgår du at få for mange ukrudtsfrø med. Det er netop vigtigt, at jorden er fin, således den kan falde til omkring frøene og sikre, at disse holdes fugtige hele tiden. Pasning og pleje Efter såning bør potter gennemvandes, indtil det overskydende vand løber ud i bunden. Herefter skal planterne holdes jævnt fugtige. Husk ligeledes, at planterne: skal have mest mulig lys, så snart de første grønne blade er over jorden. trives bedst i en vindueskarm der vender mod syd eller sydvest. ikke må stå i direkte sollys, hvis de er dækket af plastic. får en langsommere vækst, hvis temperaturen nedsættes. Samtidig bliver de dog mere kompakte, sundere og lettere at håndtere. bør stå i en temperatur på omkring 10-12 grader. bør plantes om og sættes med større afstand i takt med, at de gror. ikke bør gødes, før de er priklet. Og i dette tilfælde kun ganske let og under forudsætning af, at de får masser af lys.

Timeline Photos
facebook.com

Photos from Thymes Planteskole's post

En rød pryd i vinterhaven. Det virker selvmodsigende at grenene er røde på den hvide kornel, Cornus alba. Det hvide navn refererer til buskens frugter, der er hvide og dukker op i løbet af sensommeren. Også blomsterne er hvide – og yndige i juni. Men her skal det handle om grenene og deres evne til at lyse op i vinterhaven. Planter du en hvid kornel i haven, er der farve i den brune og vintergrå have lige fra løvet falder til det springer ud igen i april. De røde grene kan tages ind i vintertiden og stilles i en krukke med vand. Da vil de springe ud i løbet af 2-3 uger. Med sarte, lysegrønne blade og senere hvide blomsterskærme. Hvid kornel bliver en busk på 3 meters højde og 2-3 meter i bredden. Men der er ingen grund til at lade busken fylde så meget. Netop ved at klippe grene ind om vinteren, holder du busken i en mindre størrelse og der kommer nye friske skud, der er mere røde end de gamle. Kornel – og andre buske, kan plantes i haverne også her i vintertiden. Så det er ikke for sent at få farver derude.

Photos from Thymes Planteskole's post
facebook.com

Sådan beskærer du dine frugttræer.

Sådan beskærer du dine frugttræer.

facebook.com

Quiz

NEAR Thymes Planteskole