Folkeuniversitetet i Herning
Description
Folkeuniversitetet i Herning udbyder forelæsningsrækker på bl.a. AU Herning. Desuden arrangeres videns- og kulturhistoriske rejser samt afholdes specialarrangementer. Viden er nøglen til at forstå vores verden. Folkeuniversitetet serverer den nyeste viden fra forskningens verden i øjenhøjde. Og gør det sjovt at blive klogere. Dyrk dine interesser, få opfrisket din baggrundsviden og nye perspektiver på verden omkring dig, eller få ny inspiration til dit arbejde. Forskere og faglige eksperter stiller skarpt på den nyeste udvikling inden for deres forskningsfelt og fortæller engageret om det, de er opslugt af lige nu.
Alle kan gå på Folkeuniversitetet. Vi har undervisning på Aarhus Universitet i Aarhus, Emdrup (Kbh. NV) og Herning. Hvert år byder vi på mere end 900 forelæsninger, vidensarrangementer og festivaler om samfund, historie, sundhed, psykologi, teknologi, naturvidenskab, filosofi, kunst og kultur, organisation og ledelse. Du kan komme en enkelt aften eller følge en hel forelæsningsrække. Der starter nye hold hele tiden.
Hvert semester kan du opleve vidensarrangementer med et 'twist'. Få stillet nysgerrigheden og appetitten til Vidensbrunch, tag med på historiske weekender på Sandbjerg Gods, eller få hjernen fyldt op og sanserne mættet til vores mange festivaler. Vores kerneprodukt er klassiske forelæsningsrækker, men vi stræber hele tiden efter at sætte forskningen i spil i nye rammer og give den traditionelle forelæsning nye, spændende former - og en ekstra dimension.
Tell your friends
RECENT FACEBOOK POSTS
facebook.comMens vi venter på foråret... 🌱☀️🌡️ ... Så kan du overveje, om du ikke skal med Folkeuniversitetet på tur til Filsø, der er en stor og nu genskabt sø. Søen blev i sin tid drænet for at give mere jord til græsning og høslæt, men i dag er søen genskabt - noget især fuglene nyder godt af. Bliv endnu klogere på Filsø-turen d. 6. maj, som også inkluderer frokost i det fri.
Så er undervisningen startet på Folkeuniversitetet igen 😃 Vores søde og glade værter har sådan glædet sig til at byde velkommen på Folkeuniversitetet til både nye og tidligere deltagere. Vidste du, at vores værter står klar til at hjælpe dig med en masse praktiske spørgsmål? Mangler du et toilet? Kan du ikke finde det rigtige undervisningslokale? Værterne hjælper dig på vej! Ses vi i løbet af semestret?
Hvad er dit tidligste barndomsminde, og hvor gammel var du? For langt de fleste af os vil vores ældste minde være fra 4-5 års alderen. Det skyldes det, der inden for psykologien kaldes barndomsamnesi. Vi kan simpelthen ikke huske ret meget fra vores første leveår, men det betyder ikke, at disse år ikke har stor betydning for resten af vores udvikling. Peter Krøjgaard, der er professor i psykologi på Aarhus Universitet arbejder med børns udvikling, og du kan høre om hans forskning på Folkeuniversitetet. Læs mere her: https://goo.gl/u1JNgL Er du mon kommet i tanke om, hvornår dit ældste barndomsminde er fra? Skriv det gerne i en kommentar herunder.
🌎 Tag med Folkeuniversitetet og Viktors Farmor til Peru! 🌎 Tag på en 18-dages pakkerejse til Peru og oplev Machu Picchu, de mystiske Nazca-linjer og Lake Titicaca - og meget mere! Den dag i dag ved ingen endnu, hvad meningen med de vidtrækkende Nazca-linjer (200 fvt.-700 evt.) i Perus ørken havde til formål. Hvad tror du Nazcafolket ville sige med dette enorme arbejde? Og til hvem? Tag til Folkeuniversitetets foredrag om det fantastiske og alsidige land, hvorefter du selv kan opleve ørken, søer, regnskov og gamle civilisationer på egen hånd med en rejse du aldrig glemmer. Se linket nedenfor for mere info, samt andre tilbud.
Vind en forelæsningsrække på Folkeuniversitetet ✔️ I samarbejde med Videnskab.dk har vi lavet en lille quiz om verdenssamfundet 🌍 Ved du egentlig, hvilken befolkningsgruppe der er den næststørste i Iran? Og kan du huske, hvor mange der stemte ved folketingsvalget i 2015? Og hvilke lande der hører under Storbritannien? Hvis du kan give svarene, så kvitterer vi med et lod i puljen til at vinde en gratis billet til dig selv og en ven til en af Folkeuniversitetets kurser i Aarhus, Emdrup eller Herning. Quiz løs! 💡
AKTUALITETSFORELÆSNING OMKRING SITUATIONEN MED RUSLAND Er vi ude i en ny kold krig med Rusland? Og hvad skal der til for at den bliver varm? I Herning kan du komme til forelæsning med Niels Bo Poulsen, Forsvarsakademiets militærhistoriker. Her vil du kunne høre om oprustningen, men også det verdensbillede som den russiske præsident anskuer landet igennem. NATO opruster i Polen og de Baltiske lande, da disse efterhånden åbenlyst frygter en invasion fra russisk side. Vi ser i stigende grad at Putin spiller sit eget spil, nærmest uanset reaktionerne fra vest. Men er dette blot et modsvar på, hvad Kreml anser som det internationale samfunds forsøg på at forme Rusland i en retning som de ikke selv ønsker? D. 14/2 kl. 17.15-19.00 kan du blive klogere på den måske truende krise, og få en forståelse på en konflikt som beskæftiger både NATO og Danmark i stigende grad.
Et nyt år er begyndt og dette kan blive endnu mere indholdsrigt end sidste år! 🖼️☀️🌡️ Tag med Folkeuniversitetet til Skagen og lad dig opsluge af skagensmalernes liv og værker, mens du suger det danske forår ind i lungerne og husker, hvorfor vi så tålmodigt og forhåbningsfuldt har ventet på marts. Fredag d. 16/3, klokken 10.00-15.30 i Skagen. OBS Der er pladsbegrænsning. Tilmelding nedenfor.
Store omstillinger i livet kan være svære - også selvom det er noget du har glædet dig til længe. Har du selv, din ægtefælle, ven, mor eller far urolige tanker omkring, hvordan tiden skal bruges efter et end arbejdsliv? 'Fra arbejdsliv til karriere i en tredje alder' bruger en lørdag på at give en forståelse for, hvordan den nyvundne tid efter pensionen sætter ind stadig er uvurderlig og brugbar - og hvordan du bedst finder din egen sti i den del af livet som tit ligger lidt mere uvist hen. Lørdag d. 3/2, 10.00-16.00. Tilmelding nedenfor.
Godt nytår! 🎆🎇🎉 Hvad glæder du dig allermest til i 2018? Giv dit bud i en kommentar herunder. På Folkeuniversitetet glæder vi os til at se, hvad det nye år bringer. Og ikke mindst ser vi frem til at sætte gang i undervisningen igen. Velkommen tilbage på Folkeuniversitetet og tak for et dejligt år 2017!
Vidste du, at Danmarks Frederik 6. var i alliance med Napoleon og at denne alliance resulterede i, at Danmark måtte afstå Norges territorium til Sverige i 1814? Napoleonkrigenes hærgen satte gang i både moderniserings- og reformations-processer i de europæiske stormagter. Disse forandringer bærer en enorm betydning for, hvordan samfund rundt i Europa ser ud i dag. Bliv klogere på bl.a. Napoleons og Wellingtons feltherrekunst, de økonomiske og politiske reformer i Preussen, Østrig og Rusland samt magtspillet i Europa i perioden 1803-1815. Se link til forelæsningsrækken nedenfor og tilmeld dig før det er for sent.
Drøm dig til de varmere himmelstrøg med litteratur fra hele verden. Danskerne er kendt for ordet "hygge" og hvad det indebærer. Mange associerer hygge med et tæppe og en god bog. Men har du allerede læst '100 års ensomhed', 'Forbrydelse og straf' og 'Og bjergene bag genlyd'? Kom ind og få inspiration til den næste bog, der skal hjælpe dig gennem vinteren med 'Verdenslitteraturen uden for Europa', start torsdag d. 25/1. Forfattere, lektorer og professorer med speciale i områdelitteratur vil tage dig på rejse gennem verdens mest interessante litteratur.
Gaverne er pakket ind ✔️ Træet er pyntet ✔️ Stegen er i ovnen ✔️ Adventskrans og kalenderlys er tændt ✔️ Næsten alt konfekten er spist ✔️ Ja, så er der vist kun tilbage at sige: Fra alle os, til alle jer - en rigtig glædelig jul🎄