Top Local Places

Lokalhistorisk Selskab for Brønshøj, Husum og Utterslev

Pilegården, 1. sal., lok. 4, Brønshøjvej 17 (åbent to torsdage pr. måned fra kl. 18-20), Brønshøj, Denmark
Organization
advertisement

Description

ad

Lokalhistorisk forening for områderne Husum med Tingbjerg, Brønshøj med Grøndal og Utterslev, som i dag er Bispebjerg-Nordvest med Emdrup.

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Godt nytår til jer alle fra os i Lokalhistorisk selskab. Vi tager hul på 2018 med en af vores populære billedaftener i Pilegården på tirsdag d. 9. januar og håber at se rigtig mange af jer. Temaet denne gang er Tingbjerg og Husums kolonihaver, industri og bebyggelser. Vel mødt!

facebook.com

På vores hjemmeside kan du følge med i, hvilke arrangementer vi har på programmet i den kommende tid. Fx er der: Kvartersvandring i Utterslev I morgen, tirsdag 19. sept. kl.16.00 - 17.30 Kvartersvandringen foregår omkring Utterslev Torv og tilstødende gader. Landsbyen kan dateres godt 1500 år tilbage i tiden. Den var hovedbyen i det nuværende Københavnsområde i 1100 tallet, da først Kong Valdemar den Store og siden Bisp Absalon regerede over landsbyen og dens jorder. Vi ser på nyere og ældre bygninger og deres historie, bl.a. den nye og den gamle kirke, Sokkelundlille, Tages Hus, Stormly og meget mere. Rundviser: Svend Ole Nielsen. Mødetid & sted: Kl. 15.50 foran Biblioteket, Rentemestervej 76. Alle er velkomne http://www.lokalhistorie-bhu.dk/

facebook.com

Vi har fornøjelsen at invitere alle interesserede til præsentation af et nyt værk om Brønshøj: BRØNSHØJBOGEN. Det sker torsdag d. 21. september kl. 16 på Brønshøj Bibliotek ved Brønshøj Torv. Bogen er en farvestrålende kavalkade af Brønshøjs mange seværdigheder, Utterslev Mose, Brønshøj Kirke, Bellahøjhusene, parker og skoler. Filmlocations, Bjarne Reuter og andre berømte mennesker, der har boet her. Bogens forfatter, Helge Baun Sørensen, er vokset op i Brønshøj og er medlem af Lokalhistorisk Selskab. Bogen kan købes denne dag for 150 kr. Der bydes på en forfriskning NB. Som medlem af Lokalhistorisk Selskab modtager man bogen gratis, og man kan ved denne lejlighed afhente sit eksemplar.

facebook.com

QUIZ OM DIN LOKALHISTORIE: Vi sætter sidste nummer af vores blad 'Nyt fra Lokalhistorien' på højkant til den, der først gætter hvor i Brønshøj dette foto er taget? Og så har vi brug for jeres hjælp til at huske, hvornår Bobs Herremagasin (også i Brønshøj) lukkede? Det har vi nemlig ikke selv kunnet finde frem til. Tak for alle svar og god aften fra os i Lokalhistorisk Selskab.

facebook.com

Timeline Photos

Vi inviterer alle interesserede til lokalhistorisk billedaften: Tirsdag d. 24. januar 2017 kl 19-21 på Pilegården, Brønshøjvej 17 i salen på 1. sal. Aftenen indledes med en billedserie af nedbrydningen af Højdebeholderen på Bellahøjvej i 2014. Børge Svendsen var på pletten og tog billeder af arbejdet med at fjerne den borgagtige kæmpebygning, der havde stået siden 1913. Derefter viser vi billeder fra 1950'ernes Brønshøj-Husum, hvor Bellahøjhusene var helt nye, Ove Sprogøe og Dirch Passer indspillede 'Der kommer altid en sporvogn' på Torvet, og et 17" B&O TV sort/hvid kostede 2.095 kr. Alle er velkomne, og der er gratis adgang.

Timeline Photos
facebook.com

Lokalhistorisk Selskab for Brønshøj, Husum og Utterslev

Er du interesseret i lokalhistorien i Brønshøj, Husum, Utterslev og Bispebjerg? Så bliv medlem af vores forening og kom med på spændende, lokalhistoriske udflugter her i foråret. Vi har flere gode arrangementer på vej for vores medlemmer, bl.a.: Rundvisning på Bispebjerg Kirkegård, tirsdag d 12. april 2016 kl. 14.30-16.00. Kirkegårdsvejleder Stine Helweg tager os med på en rundtur og fortæller om kirkegårdens historie og om de prominente personer, der ligger begravet. Rundtur i HF Birkevang, torsdag d. 19. maj 2016 kl. 16-18. Vores medlem, Hanne Rosenvold, inviterer på rundvisning i sin haveforening Birkevang, eller andelsselskab som det rettelig hedder. Vi starter med en kop kaffe/te i det nye fælleshus, hvor Hanne vil fortælle om Birkevangs historie, hvorefter vi tager på rundtur, ser på haverne og kigger måske indenfor i et par af husene. Hanne Rosenvold har selv boet i Birkevang i mere end 30 år og har knap halvdelen af tiden været enten formand eller bestyrelsesmedlem. Turene er kun for medlemmer, så klik her og meld dig ind i Lokalhistorisk Selskab for Brønshøj, Husum og Utterslev: http://www.lokalhistorie-bhu.dk

facebook.com

Lokalhistorisk Billedaften // Se billeder af bydelen & hør om dens berømtheder

Så er der igen mulighed for at se billeder fra Brønshøj 'i de gode gamle dage'. Sæt X i kalenderen d. 23. februar og kom og oplev bl.a. Bellahøj gennem tiden og berømtheder fra bydelen som Bodil Udsen, Jørgen Ryg og Martin A. Hansen. Arrangementet er gratis og åbent for alle. Der kan købes drikkevarer i Pilegårdens café i pausen. Vel mødt!

Lokalhistorisk Billedaften // Se billeder af bydelen & hør om dens berømtheder
facebook.com

Recommended Before and After transformation