Top Local Places

PMF - Fizički odsjek

Bijenička cesta 32, Zagreb, Croatia
College & University
advertisement

Description

ad

Sveučilište u Zagrebu
Prirodoslovno - matematički fakultet
Fizički odsjek

University of Zagreb
Faculty of Science
Department of Physics

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

facebook.com

[ERASMUS + RAZMJENA] Sveučilište u Zagrebu na temelju sklopljenih Erasmus+ međuinstitucijskih sporazuma s inozemnim visokoškolskim ustanovama iz programskih zemalja (KA103) raspisuje Natječaj za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka u okviru Erasmus+ programa ključne aktivnosti 1 za akademsku godinu 2018./2019.

facebook.com

[NAGRADE: „Women's STEM Award“] Projekt „Women STEM Awards“ održava se petu godinu za redom. Strateške teme natječaja pomno se biraju svake godine kako bi pratile najnovije tehnološke trendove iz STEM područja, a ove godine to su: ”Internet stvari”, ”Umjetna inteligencija”, ”Cyber sigurnost” i ”Mreže budućnosti”. Najbolji završni rad, prema procjeni stručnog žirija koji se sastoji od eksperata iz Deutsche Telekoma, akademske zajednice i drugih istaknutih stručnjaka, nagrađuje se s 3.000 eura, dok će najbolji i najinovativniji rad iz svake od kategorija biti nagrađen s 500 eura.

facebook.com

[ZNANOST] U radu, koji je objavljen u časopisu Physical Review A kao "Rapid Communication", Tena Dubček, Bruno Klajn, Robert Pezer, Hrvoje Buljan i Dario Jukić ukazali su da, za plin anyona, raspodjela impulsa nije primjerena observabla, te kao rješenje predložili mjerenje vremena proleta (tzv. "time-of-flight").

facebook.com

[PREDAVANJE]

facebook.com

U srijedu, 24. siječnja s početkom u 14 sati u dvorani Knjižnice Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti na Strossmayerovom trgu 14 u Zagrebu će se održati XII. kolokvij Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i Hrvatske zaklade za znanost u sklopu kojeg će svoje predavanje održati prof. dr. sc. Bojan Vršnak, dipl. ing. (Opservatorij Hvar Geodetskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu) pod naslovom UTJECAJ SUNČEVE AKTIVNOSTI NA ZEMLJU.

facebook.com

[STIPENDIJA] Rok: 30.1. 2018.

facebook.com

[STEM STIPENDIJE-ISPLATA]

facebook.com

[STEM STIPENDIJE-VAŽNA OBAVIJEST

facebook.com

[ČESTITAMO] Hrvatski učenici osvojili šest medalja na prestižnoj Međunarodnoj prirodoslovnoj olimpijadi mladih u Nizozemskoj. Učenike su na olimpijadu vodili mentori sa Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Krešo Zadro, izv.prof. dr. sc. Branimir Bertoša i dr. sc. Andreja Lucić.

facebook.com

[PREDAVANJE]

facebook.com

[DRŽAVNE STIPENDIJE] Na temelju provedenoga javnog natječaja, Povjerenstvo za provedbu javnog natječaja za dodjelu državnih stipendija za akademsku godinu 2017./2018. utvrdilo je rang-liste za svaku kategoriju državnih stipendija za akademsku godinu 2017./2018 Pozivaju se svi studenti koji su ostvarili uvjete za dodjelu državne stipendije za akademsku godinu 2017./2018. da u roku od sedam (7) dana od dana objave (najkasnije do 15. prosinca u 12 sati u Sustavu državnih stipendija https://drzavnestipendije.mzo.hr/), koristeći opciju „Izbornik“ na poveznici „Ostvareno pravo na stipendiju“, unesu ispravan IBAN žiro računa i potvrde prihvaćanje Uvjeta stipendiranja. Mole se studenti da pročitaju navedene upute.

facebook.com

Recommended Before and After transformation