Top Local Places

Diplomatski klub FPZG

Lepušićeva 6, Zagreb, Croatia
College & University
advertisement

Description

ad

O DIPLOMATSKOM KLUBU

Diplomatski klub Fakulteta političkih znanosti osnovan je 2016. godine od strane studenata s izrazitim interesima za diplomaciju i međunarodne odnose. Klub se primarno bavi organizacijom izvannastavnih aktivnosti poput predavanja, tribina i sl. kao i ostalih projekata čija je tematika isključivo iz navedenih područja političke znanosti. Velik naglasak stavlja se na suradnju s institucijama, posebice veleposlanstvima, kao i ostalim studentskim udruženjima te profesorima. Svojim djelovanjem putem spomenutih aktivnosti Klub se trudi ponuditi studentima kvalitetan sadržaj za upoznavanje sa diplomatskom praksom, kulturnom i međunarodnom suradnjom.

KAKVE ČLANOVE TRAŽIMO?

Članovi Diplomatskog kluba posjeduju određeno znanje o temama koje putem Kluba promiču te imaju razvijene organizacijske i komunikacijske sposobnosti. Bilo da je ono stečeno polaganjem predmeta na temu diplomacije i međunarodnih odnosa ili unutar sudjelovanja u raznim događajima ove tematike, znanje o diplomaciji i međunarodnim odnosima svakog člana ključno je za uspješno djelovanje Kluba.

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Prijave su otvorene do 17.1.2018.! :)

facebook.com

[Upoznajmo Diplomatski klub četvrtkom!] Nadamo se da ste se odmorili za vrijeme praznika te se lagano vraćate starome ritmu. Jer mi nastavljamo s predstavljanjem naših marljivih članova! Iduća osoba koju upoznajemo je Martina Spoljaric. Martina je rođena 1997. i dolazi iz Slavonije, a nakon završene srednje škole dolazi u Zagreb. Studentica je druge godine politologije što je bio preokret nakon dugog vremena planiranja novinarskog usmjerenja. Želja za novinarstvom provela ju je kroz volontiranje na studentskom radiju u Osijeku, suradnjom na mnogim portalima i volontiranjem u gradskoj knjižnici u rodnom Valpovu. Za vrijeme srednje škole sudjelovala je na Euroscola simulaciju u Osijeku, a dolazak u Zagreb na prvu godinu faksa započinje simulacijom Model European Union Zagreb na kojoj je osvojila nagradu za najbolju novinarku konferencije. Drugu je godinu dio organizacijskog tima MEUZ-a, tima s kojim je ove godine dobila i Rektorovu nagradu. Pohađala je MEU simulacije u Beču i Brusselsu, a trenutno je u organizaciji MEU Strasbourga kao koordinatorica novinarskog tima. Ovoga ljeta sudjelovala je na Global In Fellowship programu u Berlinu gdje je upoznala kolegicu na čijem je projektu, Croatian Youth Movement mentorirala sudionicima i držala predavanje o studentskim prilikama. Sudjelovala je na World Youth akademiji u Beču koja se bavila analizom konflikta i intervencija jer između ostalog ima veliki interes za sigurnosnu politiku. Članica je BETA Europe udruženja te Hrvatskog društva za Ujedinjene narode, a diplomatskom klubu se pridružila jer smatra da aktivni studenti sa zajedničkim ciljevima i interesima mogu učiniti puno toga. U slobodno vrijeme obožava provoditi vrijeme sa psima, a uz to uči njemački jezik i planira buduće projekte i putovanja.

facebook.com

🔜🔜🔜

facebook.com

Prijave za Belgrade International Model United Nations - B I M U N traju do 20.1.2018.! Navedeno je 15 izvrsnih razloga zašto se prijaviti, a ujedno se možete pridružiti našim članovima i upoznati članove partnerskih klubova sa Fakulteta političkih nauka i Pravnog fakulteta u Beogradu. Za informacije o prijavi kao delegacija javite se u naš inbox ili na mail dc.fpzg@gmail.com.

facebook.com

[Odlična ponuda!] Model United Nations, also known as Model UN or MUN, is an educational simulation in which participants can learn about diplomacy, international relations, and the United Nations. MUN involves and teaches participants researching, public speaking, debating, and writing skills, in addition to critical thinking, teamwork, and leadership abilities. If you like what you here then click here for more information and to register as the Delegate http://mun.lda.international/apply-as-a-delegate/ . Early-bird application period will end until January 10, so hurry up and don't miss your opportunity. [Za više obavijesti: https://www.facebook.com/lda.croatia/ ] https://www.facebook.com/events/536731043368791/?ti=icl

facebook.com

[Upoznajmo Diplomatski klub četvrtkom!] Nadamo se da uživate u zasluženom odmoru i blagdanima, a mi i dalje nastavljamo radno. Danas vam predstavljamo našu internacionalnu veteranku simulacija i vijeća - Gentianu Fanu! Gentiana Fana rođena je na Kosovu, a u dobi od samo dvije godine doselila se s obitelji u Zagreb gdje i danas živi. Pohađala je srednju školu za zdravstveno-laboratorijskog tehničara no nakon završetka je shvatila da ju to ne zanima te je upisala studij politologije i danas je na četvrtoj godini studija. U Diplomatkom klubu je od samog osnutka, a u dvije godine postojanja kluba sudjelovala je na nizu konferencija - MEU Kosovo, MEU Warsaw, MUN Kosovo, MUN Belgrade, MUN Barcelona, European Youth Event, itd. U studenom 2016.g. predstavljala je Hrvatsku na Young European Council u EP Bruxelles u organizaciji Young European Leadership, a već u ožujku 2017 postaje dio organizacijskog tima ove prestižne konferencije te je uz rad pri organiziranju birala kandidate te upravljala Home Affairs Council-om. I dalje je dio Young European Leadership organizacije te u idućoj godini planiraju niz konferencija i aktivnosti s ciljem obučavanja budućih lidera. U rujnu 2017.g. sudjelovala je na međunarodnoj konvenciji studenata politologije, IAPSSa, gdje je predstavljala svoj rad "Truth and Politics in Croatia and Kosovo" i sudjelovala na Oxford Style Debate gdje je u konačnici i pobijedila. Uz studij, stažirala je u Veleposlanstvu Kosova, Veleposlanstvu Albanije te u UNDP uredu na Kosovu. Od svibnja 2016.g. članica je Vijeća mladih Predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović gdje koristi svaku mogućnost da uz pristunost predsjednice riješe ili raspravljaju o najvažnijim i ključnim pitanjima mladih u RH. U slobodno vrijeme obožava gledati animirane filmove, veliki je obožavatelj serije Game of Thrones te brojnih kriminalističkih serija poput Mentalista ili Bones. Obožava čitati knjige pa su joj neke od najdražih knjiga "Ubiti pticu rugalicu" od Harper Lee, "Wuthering Heights" Emily Bronte, "1984." George Owella....

facebook.com

Diplomatski klub FPZG će vas redovno nastaviti obavještavati o nadolazećim konferencijama i projektima. Otvorene su prijave za Model European Union Strasbourg koji se već tradicionalno održava u Europskom parlamentu. Na jednoj od najvećih simulacija možete se uživjeti u razne uloge i upoznati mlade iz cijelog svijeta. Konferencija će se održati krajem travnja 2018.

facebook.com

[Upoznajmo Diplomatski klub četvrtkom!] Dragi naši četiri tjedna Adventa su prošla, četiri člana Kluba su predstavljena, a predavanja se lagano bliže kraju za ovu (kalendarsku) godinu. Uzimajući navedeno u obzir te miris kolača i kuhanog vina možemo zaključiti da nam se Božić opasno bliži! Stoga u tom duhu mi vam danas predstavljamo našeg Antonia, svijetlu (*point*) točku Kluba! Antonio Božić nam dolazi iz južnog srca Slavonije zvanog Babina Greda ( u koju toplo poziva sve drage duše svijeta ) te nakon završetka I. Gimnazije Osijek upisuje studij politologije, koji pohađa već četvrtu godinu. Antonio je veliki zaljubljenik u medijski svijet serija i dokumentaraca te uz četverogodišnju fazu treniranja Tae kwon-do -a to mu ispunjava većinu životnog vremena, što u korist, a što na štetu akademskog rasta. No on i dalje pronalazi odlične izgovore te većinu postignutih ciljeva opravdava znanjem koje je stekao gledanjem i analizom viđenog – politolog 21. stoljeća! Također je veliki zaljubljenik u kavu te ga se može redovno primjetiti u okolici FPZG-a. Cilj mu je u životu djelovati kreativno te izvan svake “kutije” u koje se društvo često smiješta. Antonio je član Diplomatskog kluba od samih početaka te vjeruje u ideju stvaranja zajednice koja okuplja znatiželjne i ambiciozne studentice i stidente. Klub mu je poslužio kao odskočna daska te nakon sudjelovanja na European Youth Eventu 2016, 2017. godine Antonio sudjeluje na Belgrade International Model United Nations i Model European Union Zagreb na kojima ujedno osvaja nagrade za najboljeg delegata. Također iste godine odlazi na ljetnu školu njemačkih politika Sveučilišta u Wurzburgu te na Young European Council u Bruxelles. Trenutno obara rekorde u gledanju korejskih drama jer vjeruje da je to budućnost, no ujedno i jer ima i višak vremena te vjeruje da se sve drugo može riješiti na vrijeme. Važno je biti sretan, a ovaj Božić je sretan uz melodije BTS-a, EXO-a, … Stoga i mi želimo svima Vama ugodne blagdane, mirne praznike i Sretan Božić!

facebook.com

[Upoznajmo Diplomatski klub četvrtkom!] I ovaj četvrtak nastavljamo s upoznavanjem naših članova, a na redu nam je ponosna Dubrovčanka i tajnica Kluba - Tereza Buconić! Tereza je rođena 14.2.1996., u Dubrovniku, što će u razgovoru s ponosom reći vrlo brzo. S obzirom na bogatu povijest diplomacije svojeg grada (Republike kako bi rekla), vrlo brzo je razvila interes za ovo područje, pa se Diplomatskom klubu na faksu priključila na samim početcima. 2013. sudjelovala je na kvizu o poznavanju NATO-a u Hrvatskom saboru, gdje je bila jedna od pobjednica te nazočila Parlamentarnom zasjedanju skuštine Organizacije. 2014. godine upisuje politologiju na Fakultetu političkih znanosti, gdje je trenutno demonstratorica na kolegiju Politika i religija. Dobitnica je Dekanove nagrade za najbolji uspijeh na 1. godini studija. Uz puno interesa i aktivnosti, izdvojila bi ono što je posebno ispunja, a to je humanitarna facebook priča, Čarolija rođendanskog darivanja po dječjim domovima i domovima za starije osobe, koju vodi s prijateljicama, kao i akcija za afričko sirotiše Mali dom koju je organizirala ovo ljeto u dubrovačkoj katedrali. Povremeno volontira u Down sindrom centru u Zagrebu i azilu za pse u Dubrovniku, za koje je ljubav razvila uz svoju ljubimicu, mopsicu Ronu. Najdraži joj je citat svete Majke Terezije da svi možemo činiti mala djela s velikom ljubavi, te ga nastoji svakodnevno primjenjivati u vlastitom životu. Prošle godine sudjelovala je na MEU Zagreb gdje je stekla praktično iskustvo o radu europskih tijela. Također volonterski piše za portal studentski.hr, a uz engleski jezik učila je i talijanski i njemački. Tereza je i kreativna - pa često stvara originalne poklone za rođendane dragih ljudi u obliku ukrasnih kutija i drugih sitnica. Svako ljeto provodi radno u rodnom gradu, na studentskom poslu u Dubrovačkim ljetnim igrama, gdje ne propušta niti jednu predstavu, s obzirom da je kazalište još jedna od njezinih velikih ljubavi.

facebook.com

Prvi krug kolokvija odlazi, a Božić dolazi! Stoga pridružite se veseloj ekipi FPZG-a na Humanitarnom božićnom partyu koji se odvija u ponedjeljak od 22:30 u klubu Sax! Božić je vrijeme pomaganja, stoga dolaskom na ovu zabavu pomažete u humanitarne svrhe, kao i vlastite jer znamo da ste umorni od učenja i željni zabave! Stoga: ponedjeljak, 22:30, klub Sax. Vidimo se! https://www.facebook.com/events/115854665866915/?ti=icl

facebook.com

[Upoznajmo Diplomatski klub!] Završavajući sezonu kolokvija, mi nastavljamo s predstavljanjem naših članova! Sljedeća na redu je još jedna potpredsjednica Kluba, zadužena za međuorganizacijske i međunarodne odnose te koordinaciju i uključivanje članova u brojne projekte. Upoznajmo Mineu Tatić! Minea Tatić, rođena 1995. godine u Zagrebu nakon završetka XVI. gimnazije Zagreb ostaje u kvartu i upisuje FPZG. Nakon sudjelovanja na brojnim MUN i MEU konferencijama pridružuje se timu Modela European Union Zagreb, a od ove godine je i zamjenica voditelja projekta MEUZ 2018. Ujedno može se pohvaliti da je ove godine postala i dobitnica Rektorove nagrade s cijelom organizacijom, budući da su svojim angažmanom podigli simulaciju na visoke razine te doprinjeli promociji Sveučilišta u Zagrebu. Osim diplomacije izraženi su interesi i za brojne druge teme poput zaštite okoliša i klimatskih promjena te je ove godine bila dio akademije na tu temu odrzane na FDV u Ljubljani. U slobodno vrijeme najviše voli putovati te svaku priliku koristi za putovanja i druženja. Možete je slobodno bolje upoznati na nekom od sastanaka i druženja Diplomatskog kluba! 🙂

facebook.com

Kolegica i potpredsjednica Diplomatskog kluba Dora Smoljanec je sudjelovala na Christmas Bazaaru s Nj. E. g. Philippeom Benoitom te Embassy of Belgium in Zagreb. Uz obogaćivanje vlastitog iskustva kroz stažiranje, kolegica Dora nas čini iznimno ponosnima! Stoga pridružite se i Vi našoj zajednici te okusite čari diplomacije!

facebook.com

Recommended Before and After transformation