Top Local Places

OŠ Dragutina Tadijanovića, Vukovar

204. vukovarske brigade 24A, Vukovar, Croatia
Elementary School

Description

ad

..

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

SUSRET S KNJIŽEVNICOM SNJEŽANOM BABIĆ VIŠNJIĆ U četvrtak 22.3.2018. godine posjetila nas je književnica Snježana Babić Višnjić te učenicima 5. i 6. razreda predstavila svoje knjige Upomoć, mama se smanjila, Krug na vodi, Kika i tajna uklete kuće, Andautonac, Šešir od snova i Šešir od snova 2. Uz mnoštvo raznovrsnih pitanja književnica je s oduševljenjem odgovarala na pitanja te je dala i poneki savjet kako biti dobar čitač, ali i kako se postaje dobar pisac. Snježana Babić Višnjić diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu kroatistiku i južnoslavensku filologiju. Dugo je radila kao lektor, redaktor i novinar u svim većim novinskim redakcijama, te kao suradnica u mnogim izdavačkim kućama, a sada je samostalna umjetnica – književnica. Nadahnuta svojom djecom, dosad je napisala dvjestotinjak priča za najmlađe koje su objavljene u Vjesniku i više romana za djecu Upomoć, mama se smanjila (2003.), Janko među dinićima (2004.), Kika i tajna uklete kuće (2014.), Puhni u jedra (2014.), koji je ušao u uži izbor za nagradu Grigor Vitez. Roman Mali krapinski pračovjek Babu (2012.) nagrađen je nagradom Mato Lovrak i stimulacijom Ministarstva kulture. Roman Kika i tajna uklete kuće nagrađen je nagradom Mato Lovrak 2012. godine. Njezin roman Krugovi na vodi nagrađen je nagradom Grigor Vitez 2016. Osim romana piše i scenarije za televizijske serije. Napisala je scenarij za dugometražni igrani film Čarobni šešir koji još nije realiziran, a priče koje su ga nadahnule objavljene su u dvije knjige Šešir od snova i Šešir od snova 2. Članica je Društva hrvatskih književnika i urednica biblioteke Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade te je jedna od urednica časopisa Književnost i dijete Društva hrvatskih književnika. Osvrt na susret…. …….“Moram priznati da sam ja kao i svi moji prijatelji bila izuzetno uzbuđena zbog susreta jer svaki književnik sa sobom nosi stotine anegdota i zanimljivosti iz života. I nismo se prevarili. Naime, književnica je sa sobom ponijela jako puno zanimljivih i poučnih priča koje su nas potaknule na razmišljanje. Gospođa Snježana ispričala nam je svašta o njezinim romanima – o tome kako su nastali do njihove teme i pouke. Mnogi od nas su već pročitali i proučili mnoga njezina djela, a oni koji nisu nakon ovog susreta sigurno hoće. Za kraj moram napomenuti da smo u susretu svi uživali i da se nadamo ponovnom druženju“. ( Ema Stankoski Hrgović, 6.b )

facebook.com

SVJETSKI DAN PRIPOVIJEDANJA – 20.3.2018. Povodom 23. Lutkarskog proljeća i Svjetskog dana pripovijedanja u Hrvatskom domu Vukovar 20.3.2018. godine upriličeno je pripovijedanje za učenike vukovarskih osnovnih škola u organizaciji Javne ustanove u kulturi i OŠ Nikole Andrića. U pratnji knjižničarke Mirjane Kovač našu su školu predstavljali učenici Luna Uglik s bajkom Princ na zrnu graška ( ili bilo čega, dođe ti na isto ) i Teo Šarić s bajkom Trnoružica ( ili 100 godina dosade ). U programu je sudjelovala i posebna gošća pripovjedačica Margareta Peršić koja je uz pomoć učenika i knjižničara osnovnih vukovarskih škola izvela kraću bajku o čudesnim bićima i nevjerojatnim zbivanjima prepunim znanja i mudrosti o ljudima i svijetu koji nas okružuje.

facebook.com

Danas su učenici od 1. do 4. razreda gledali kazališnu predstavu u sklopu Lutkarskog proljeća. Kazalište „Prijatelj“, Zagreb: „Priča o Bogici ili nije sramota biti siromašan“ govori o dvije djevojčice vrlo različitog imovinskog statusa. Dok jedna dobije što god zaželi druga mora svoje igračke i igre smišljati sama. Ali upravo u tom smišljanju igre, izradi lutaka od voća i povrća, veselju mašte, leži radost djetinjstva."

facebook.com

Danas su učenici 6.a i 6.b razreda na satu informatike igrali "Čovječe ne ljuti se", a kockica im je ovoga puta bio Microbit. Učenici su sami isprogramirali kod a potom se igrali.

facebook.com

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1766318380093247&id=831971830194578

facebook.com

U utorak, 20.3.2018., učenike 2.a razred posjetile su pedijatrica Marinela Planinić i med. sestra Sandra Mudri. Održale su učenicima predavanje o zdravlju, zdravoj prehrani. Bilo je puno zanimljivih pitanja za liječnicu. Povezivali su naučeno na satu prirode i društva i onoga što su slušali na predavanju. Na kraju su slušali svoje otkucaje srca pomoću stetoskopa (najuzbudljiviji dio).

facebook.com

17.3.2018. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu održalo se 56. državno hrvatsko natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa. U I. kategoriji su se natjecale Ella Demirović, Tia Šarić, Lara Šijanović, Tijana Mrđanov i Sara Maksić i osvojile II. nagradu sa 95,20 bodova. Nastavnica Tanja Pavošević, disciplina:suvremeni ples.

facebook.com

Webinar 1.3.2018.

facebook.com

Jedan članak o našem 2. satu projekta KORIJENI!

facebook.com

facebook.com

Prošli tjedan u našoj školi održan je maskenbal u kojemu su sudjelovali učenici od prvog do osmog razreda OŠ Dragutin Tadijanović. U što smo se sve maskirali i kako nam je bilo možete pogledati u našem foto albumu. Zahvaljujemo svim učenicima na sudjelovanju u igrama i još jednom čestitamo pobjednicima razredne maske i najbolje pojedinačne masku

facebook.com

Prošli tjedan u našoj školi održan je maskenbal u kojemu su sudjelovali učenici od prvog do osmog razreda OŠ Dragutin Tadijanović. U što smo se sve maskirali i kako nam je bilo možete pogledati u našem foto albumu. Zahvaljujemo svim učenicima na sudjelovanju u igrama i još jednom čestitamo pobjednicima razredne maske i najbolje pojedinačne masku

facebook.com

Quiz