Top Local Places

Lijecniciof Alternativnemedicine

čavle, Rijeka, Croatia
Medical Company

Description

ad

Bavimo se popularizacijom alternativnih metoda kako bi ih razumjelo i prihvatilo kao nacin zivljenja sto veci broj ljudi. Rad Instituta se prezentira kroz  Europian research Institute of the Paranormal (E. R. I. P.)

Osnovna načela naseg instituta za parapsihološka istraživanja:
(1) Parapsihologija je definirana kao interdisciplinarni studij u klasi ljudskog iskustva koje se obično opisuje kao dio , paranormalnog, nadnaravnog, mističnog, itd Paranormalna iskustva su definirana kao ona iskustva za koje se čini da krše poznate znanstvene zakone .Primjeri paranormalnih iskustava uključuju Ekstra senzornu percepciju (ESP), psihokinezu (PK), i pojave koje ukazuju na opstanak ljudske svijesti poslije smrti, npr. ukazanja, sječanje doživljaja nakon smrti, itd. Parapsihologija se također bavi svim aspektima promjene ljudske svijesti , uključujući izmjenjena stanja svijesti, snova, hipnoza,transa, itd.
(2) Parapsihologija tvrdi da takva iskustva nisu, sama po sebi, indikativno psihopatologija.eg Poznato je da paranormalna iskustva mogu biti u vezi određenih psihopatoloških stanja, ili da neka paranormalna iskustva mogu izazvati psihopatološke (disfunkcionalni) odgovore u nekim osjetima. Parapsihologija odbija psihijatrijsko dijagnostičke kategorije koje se temelje isključivo na subjektivnim paranormalnim iskustvima (npr čuju se glasovi u glavi ). ).
(3) Parapsihologija tvrdi da je paranormalan-tip iskustva često izvor osobne transformacije ili iscjeljenja pojedinca, i kao takvi su potencijalno vrijedni aspekat ljudskog iskustva i proučavanja. Ta iskustva su potencijalno transformativna i korisna bez obzira da li su ili ne u području svjetovnih osjetilnih iskustava. Parapsiholozi imaju dužnost da pomažu svojim klijentima u analizi i integraciji paranormalnih iskustava, kao bitan dio osobnog rasta i usavršavanja i poticanja individualnosti u tom razvijanju.

(4) Parapsihologija tvrdi da je svijest sama po sebi paranormala, to jest paranormalne prirode(i neobjašnjiva suvremenim znanstvenim modelima), i dalje tvrdi da unutar svakog pojedinca (obično nesvjesno) dio psihe koja je TP (proteže se izvan osobe), ne-lokalna, i bez-vremenska (nije vezana konvencionalnim pojmovima prostora i vremena). Ova TP svijest uključuje druge osobe, žive i preminule, kao i predmete ili lokacije koje su značajne za pojedinca.Ovaj TP dio svijesti je izvor istinskih paranormalnih iskustava, koja su proživljena u svjesnom ili podsvjesnom stanju.
(5) Parapsihologija tvrdi da razborito korištenje određenih tehnika (npr. trance indukcije, automatizam) može olakšati pristup TP nesvjesnog, te mogu pružiti korisne mogućnosti za samoostvarenje i osobne transformacije za pojedinca. Takve tehnike, međutim, imaju jako puno potencijala za zloupotrebu, te bi trebale biti pod nadzorom iskusnih stručnjaka sa velikim osobnim iskustvom u parapsihologiji.
(6) Parapsihologija se ne mjeri fizičkim mjernim instrumentima ili snimanju paranormalnih pojava. Nema uvjerljivih dokaza da se fizičkim mjerenjem ili snimanjem takvih pojava (fotografija, audio-snimanje, itd.) može izmjeriti ili otkriti ili dokazati postojanje paranormalnih energija ili entiteta.Stoga, parapsiholozi se moraju suočiti u svom radu sa izraženim stavom otvorenog skepticizma, u nadi da će daljnja istraživanja i razvoj sa znanstvenom metodologijom moći u konačnici dati legitimne fizičke dokaze za paranormalno.

Quiz

U OKOLINI Lijecniciof Alternativnemedicine