Top Local Places

Humanitarna zaklada "Iva Petrušić"

Stjepana Radića 1, Metkovic, Croatia
Community Organization

Description

ad

Svrha Zaklade je  pomoć socijalno ugroženim osobama i obiteljima na području grada Metkovića i prigradskih naselja.
Zaklada je osnovana sa svrhom pomoći socijalno ugroženim osobama i obiteljima koje žive na administrativnom području Grada Metkovića.
Osnivač Zaklade je Grad Metković, Stjepana Radića 1, Metković i to Odlukom o osnivanju Humanitarne zaklade „Iva Petrušić“, dana 06. prosinca 2013.godine.  


KONTAKT

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

[SJEĆANJE NA IVU PETRUŠIĆ, IZNIMNU I PLEMENITU ŽENU - UZOR DOBROTE I LJUDSKOSTI] Danas smo iskazali počast i priznanje babi Ivi, ženi velikog srca za sve što je učinila za one kojima je pomoć bila potrebna. Neka nam svima bude inspiracija, jer je svojim životom, predanim radom, toplinom, susretljivošću, nesebičnošću i humanošću osvajala srca svih onih koji su joj se obraćali za pomoć.

facebook.com

Dobri ljudi, dobre volje i velikog srca, obavještavamo vas da nakon gotovo tri godine od početka našeg djelovanja dolazi do promjene u vodstvu gradske Humanitarne zaklade" Iva Petrušić". Dosadašnji upravitelj Krešimir Jurić, koji je od početka volonterski radio na osnivanju zaklade i vodio je tri godine, podnio je ostavku zbog nespojivosti s dužnošću gradskog vijećnika. Zahvaljujemo se na radu, volonterstvu i trudu svim članovima Upravnog odbora: Marku Kravaru, Jeleni Kapović, Mariji Putici, Jadranku Matiću, Lari Šiljeg i Nikolini Krešić. Hvala na podršci bivšoj gradonačelnici Katarini Ujdur i gradskim službenicima koji su nam pomagali u radu. Posebno, veliko hvala onim ljudima dobre volje koji su nam svojim donacijma pomagali u radu s ljudima u potrebi. Hvala našim osnovnim školama, Centru za socijalnu skrb, župama, udrugama i zakladama s kojim smo surađivali... Novom upravitelju i Upravnom odboru želimo puno uspjeha u radu i da Zaklada uspješno ispunjava svoj smisao: pomagati socijalno ugroženim osobama i obiteljima na području Grada Metkovića.

facebook.com

facebook.com

facebook.com

http://likemetkovic.hr/portal/sjecanje-babu-ivu-iva-petrusic-malena-zena-velikoga-srca-12-2-1924-7-4-2012/

facebook.com

O RADU ZAKLADE od kolovoza 2014. do danas! Zaklada aktivno djeluje od kolovoza 2014. godine. Od tada do danas je organizirala ili sudjelovala u mnogim aktivnostima: organiziranje sabirnih i humanitarnih akcija, razmjene školskih udžbenika, trajno zaprimanje i rješavanje zahtjeva za pomoć, sudjelovanje u provedbi projekata u suradnji sa sličnim udrugama i institucijama. Humanitarnu zakladu „Iva Petrušić“ osnovao je u prosincu 2013. Grad Metković i nazvao je po legendarnoj babi Ivi koja je nesebično pomagala svima koji su joj dolazili s ozljedama i prijelomima kostiju ekstremiteta. Svrha zaklade je pomoć socijalno ugroženim obiteljima i pojedincima s područja grada i prigradskih naselja. Zaklada aktivno djeluje od kolovoza 2014. godine. Od tada do danas je organizirala ili sudjelovala u mnogim aktivnostima: organiziranje sabirnih i humanitarnih akcija, razmjene školskih udžbenika, trajno zaprimanje i rješavanje zahtjeva za pomoć, sudjelovanje u provedbi projekata u suradnji sa sličnim udrugama i institucijama. Učinak rada zaklade najbolje je vidljiv po financijskom učinku. U razdoblju aktivnog djelovanja od kolovoza 2014. do danas zaklada je što posredno što neposredno kroz projekte i izravne pomoći osigurala financijsku i materijalnu pomoć u iznosu oko 223 000,00 kuna koju je dobilo 227 korisnika (pojedinaca i obitelji). U dodjeli pomoći se posebno vodila briga o teško oboljelim osobama i mnogočlanim obiteljima koje žive u materijalno lošim uvjetima. Zahvaljujemo svima koji su nam pomogli u našem radu, mnogim donatorima, suradnicima iz drugih udruga i institucija; posebno hvala članovima Upravnog odbora koji nesebično, savjesno i volonterski obavljaju svoj posao.

facebook.com

Svim na zemlji

Svima na zemlji mir i veselje želimo u ovo božićno vrijeme! SRETAN VAM I BLAGOSLOVLLJEN BOŽIĆ! https://www.youtube.com/watch?v=9ZzSsTrARw0

facebook.com

Photos from Humanitarna zaklada "Iva Petrušić"'s post

DOBRO JE ČINITI DOBRO! Zahvaljujemo Caritasima metkovskih župa sv. Ilije i sv. Nikole, biskupa što su se odazvali našem pozivu na suradnju u ovo božićno vrijeme u korist ljudi i obitelji u potrebi. Uzdamo se u njihovo višegodišnje iskustvo u organiziranju ovakvih tradicionalnih humanitarnih akcija. Svi koji su željni pomoći mogu svoje novčane ili materijalne (hrana, higijenske potrebštine) priloge donijeti u prostore naših župnih Caritasa!

Photos from Humanitarna zaklada "Iva Petrušić"'s post
facebook.com

Timeline Photos

Izuzetno nam je drago što smo mogli na inicijativu g. Ante Ujdura a u suradnji s Gradom Metkovićem pomoći u opremanju logopedske ordinacije u Domu zdravlja Metković. Jedinici za poremećaje razvojne dobi (Ispostava u DZ Metković) želimo puno uspjeha u radu.

Timeline Photos
facebook.com

U ponedjeljak predstavljanje knjige "Srce pravednika" autora Andrije Magzana

Veliko hvala našem Andriji Magzanu što je dio prihoda od prodaje svoje knjige Srce pravednika donirao našoj Zakladi!

facebook.com

Timeline Photos

Timeline Photos
facebook.com

LIKEmetkovic.hr

facebook.com

Quiz