Top Local Places

BNI Maasland

Groenplaats 1, Rekem, Belgium
Organization

Description

ad

Een BNI ochtendmeeting in Het Poortgebouw in Rekem bijwonen?
Elke vrijdag 7-8.45u.
Geven loont.
WorLd of Mouth. BNI is de grootste zakelijke aanbevelingsorganisatie ter wereld, met als moto: " geven loont". Interesse om een ontbijtmeeting bij te wonen?
Dit kan elke vrijdag van 7-8.45u bij het Poortgebouw in Rekem bijwonen?
Info 0473686094

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

facebook.com

De Busschere Wolfs architects: Realiseert al uw bouwdromen zowel particulier, openbaar, kantoren, industrie als retail. - Dave De Busschere

facebook.com

Vrijdag de 13de meeting

facebook.com

Start your engine

facebook.com

facebook.com

Welkom bij BNI- Maasland "het gezelligste ondernemersclubje van België"

facebook.com

De wekelijkse BNI vergadering vrijdag 15 september kleurde blauw, geel, oranje en rood. 19 Politici uit het Maasland tekenden present bij het ontbijt in de Wissen in Stokkem om zo beter kennis te maken met de werking van ons netwerk. Een vol huis! Dat betekent natuurlijk ook een ietwat aangepaste vergadering. Het wekelijkse trainingsmoment werd een bondige uitleg van waar BNI voor staat: geven loont! Op basis van wederzijds vertrouwen elkaar verder helpen, zonder daarom een tegenprestatie te verwachten. Ook in politieke kringen een belangrijk gegeven. Zeker deze week was de persoonlijke presentatie voor ieder een uitgelezen kans om zijn of haar bedrijf voor te stellen voor een dergelijk publiek. Binnen een luttele 30 seconden deze keer! Voor velen een hele opluchting. Voor anderen bleek het dan weer een onmogelijke opgave om binnen dit tijdsbestek de klus te klaren. Misschien is het louter toeval natuurlijk, maar ergens dachten we wel een zeker patroon te kunnen vaststellen in wie zich juist aan die tijdspanne kon houden. Let natuurlijk wel op voor veronderstellingen, assumption is immers the mother of all fuck ups, zo leerde ons het citaat van de week. Of hoe je je best niet te snel verlaat op een eerste indruk.. Voorwaar wijze woorden. Ook deze week stak één iemand er boven uit: Etienne Dexters wist als geen ander alle kleuren van het politieke spectrum te verenigen in één enkele Toyota, naar kleur van believen gespoten in zijn eigen atelier. Een terechte beker voor een flexibel ondernemer. Tijd voor de lidmaatschapscoördinator om de wekelijkse resultaten even te overlopen. En bij deze willen we ze ook eens expliciet vermelden. Zoals gezegd draait BNI om elkaar nuttige leads te geven, aan de hand van concrete zoekvragen van de leden om zo een omzet te genereren: 2700 aanbevelingen in de laatste tweeëneenhalf jaar hebben onderling geleid tot een concrete omzet van 5.959.715 euro! Uitzonderlijk was er deze week geen 10-minuten presentatie. 56 Ondernemers/politici die zich één voor één voorstellen maakt natuurlijk dat de vergadering voldoende gevuld was. Proficiat dan ook aan het leiderschapsteam voor een vlotte en vlekkeloze organisatie van een boeiende ochtend, en een welgemeende dank aan de vele politici die voor dag en dauw onze wekelijkse vergadering wilden bijwonen. Tot volgende week!

facebook.com

25 augustus, de laatste vrijdagmorgen van de vakantiemaanden... Volgende week is het september en sluipt routine weer in ons kleinburgerlijk bestaan. Het zal een ware verademing zijn. Maar om de zomermaanden in stijl af te sluiten, huldigen we vandaag 2 nieuwe leden in! Eefje Vannoppen van Peak6 en Ronny Vanderhoeven van Anrosa zijn nu officieel lid van BNI Maasland. Meteen ook aan Eefje voor de quote van de week: Be so good they can't ignore you! Jezelf enthousiast in de strijd gooien zodat ze simpelweg niet langs je kunnen: Het zou zomaar de lijfspreuk van een kersvers lid kunnen zijn. Roy Warnier hamerde in het trainingsmoment op het belang van vernieuwing in een onderneming. Vooruit durven denken en indien nodig afwijken van platgetreden paden om je te wapenen voor de toekomst. De bijhorende, schitterend grappige slide sprak boekdelen. Om hem toch even te verduidelijken: de Statler en Waldorf van de groep (het blijft een mopje voor insiders) trekken en sleuren hun vracht vooruit, kromgebogen en stikkapot van het zware, tijdrovende labeur. Net daarom hebben ze geen oren naar de vernieuwende ideeën van de intelligentere leden van hun groep (normaal gesproken de jongere generatie, lees midden dertig..). Het moet niet gezegd, maar toch.. Doodzonde.. Over een dynamiek gesproken, alle aandacht ging deze week naar de "nieuwere" leden: na de dubbelslag van Eefje wist ook Ronny van Anrosa een tweede prijs van de dag in de wacht te slepen: de 60-seconden beker! Reden hiervan: de man stelde voorwaar de meeste zoekvragen. Als lidmaatschapscoördinator kan je het wiel immers niet iedere dag opnieuw uitvinden, nietwaar? Tot slot deed ook Rogier Hartog van Webvantage een oproep tot een collectieve 1-to-1. Ieder zorgt er deze week voor (nog) beter kennis te maken met een collega-lid om zo een nog betere ambassadeur te kunnen zijn voor elkaars netwerk. Een puik plan. Het resultaat zien we volgende week! Of beter, morgen! Morgen is het immers alweer vrijdag... De tijd staat niet stil natuurlijk. De vooruitgang ook niet, zo weten nu ook Statler en Waldorf..

facebook.com

Vrijdag 18 augustus, opnieuw verzamelen geblazen in de Wissen. Dat het ontbijt opnieuw zeer verzorgd was, is stilaan een open deur intrappen, maar omdat het niet voor iedereen, uitgezonderd Ivo Henraat, even evident is een gesloten deur in te trappen, bij deze: een prima ontbijt! Een enkele koffie zonder suiker, wat vers fruit en een drietal glazen gezuiverd osmosewater later zat iedereen dan ook weer fris en monter aan de vergadertafel. Zo ook Eddy Vastmans van GoStrange, die in de quote van de week wist te stellen dat de weg naar succes slechts via de trap loopt, zelden via de lift. Een open deur misschien: niet over rozen wandelen, wandelen voor je kan lopen, niet altijd lopen zoals je wil, waar een wil is, is een weg, problemen ga je niet uit de weg, problemen zijn er om op te lossen, ... Waarheden als koeien. Het netwerkmoment was deze week voor Renaat Penders. Essentieel in het opbouwen en onderhouden van een netwerk: aanwezigheid. Niet altijd even evident om vijf uur in de ochtend. Of is het nu zeven? De ene week is de andere ook niet natuurlijk. Even een geheugensteuntje kan zelfs voor de meest doorgewinterde en meest volhardende BNI'er immers geen kwaad: indien belet, probeer te zorgen voor een vervanger. Terechte opmerking uiteraard. Ware het niet dat BNI Maasland ook op dat vlak de perfectie benadert: hoe zwaar ook de voorgaande nacht, ambassadrice Karin staat steeds paraat. Tijdens de 60 seconden ronde was er een opvallende rol weggelegd voor voormalig lid Hans Widdershoven van modehuis Mercken. Altijd leuk als er iets tastbaar is, en hoewel weinig beter dan een prachtige, keramische parketimitatie of een aftandse bureaustoel is dan natuurlijk de nieuwste items uit 's mans herfstcollectie. De tien minuten presentatie stond op het conto van Philip Swennen. Hij lichtte toe waar zijn firma Gerits Gustaaf voor staat: van de oorsprong van het bedrijf over de gerenommeerde partners, en als core business totale badkamerrenovatie, algemene sanitairwerken en verwarming. In afwezigheid van LC Koen Meijers, hij had uiteraard ook voor een waardig vervanger gezorgd, wee degene die er vooraf aan zou hebben getwijfeld, ging de 60-seconden beker niet naar de persoon met de meeste zoekvragen. Open deuren moeten steeds duidelijker al eens open deuren blijven immers. Ronny Bollen van Bova Natuursteen was ditmaal de gelukkige. Het kostte hem vermoedelijk bloed, zweet en tranen. Niets voor niets immers, de weg naar de beker loopt immers niet via de lift. En zo is het goed.

facebook.com

Nieuwe locatie, nieuwe kansen! Tijdens de zomermaanden is De Wissen in Stokkem the place to be op vrijdagmorgen. Aan de oevers van de Maas verzamelden we ook deze week weer voor het ontbijt en de traditionele vergadering. En het was een uitstekend ontbijt: complimenten aan de catering! Wat niet belet dat stipt om half acht de meeting begon.. Stiptheid is, zoals algemeen bekend, namelijk BNI Maasland's nickname. Dit indachtig was het de beurt aan Roy Warnier, Fintro directeur en dus punctueel ten top, die enkele tips gaf over het belang van het zorgen voor vervanging tijdens de vergadering. Een lege stoel is immers een mogelijk verlies aan leads en omzet. "Plan vooruit" was zijn voornaamste tip. Een van Roy's beste leerlingen, meester Luc Vanderputte kende deze wijze les duidelijk al. Hij boekte alvast collega Rob Valkeneers voor 9 opeenvolgende weken. Nieuwe kansen dacht ook voormalig voorzitter en huidig powerteamcoördinator Gert Geenard. Na enkele hectische weken en aansluitend natuurlijk een ontspannen bouwverlof besloot hij zich opnieuw voluit in de strijd te gooien, inclusief powerpoint presentatie! What you see is not always what you get. Of toch niet volgens Gert. What you see is immers zelden "what really happens". We proberen het even uit te leggen: vaak zien we enkel het succes van een ander, even vaak beseffen we te weinig wat daarachter zit. Hard labeur, twijfel, falen, kritiek, doorbijten, teleurstellingen, opofferingen.. Het kleurenpallet van de zelfstandige, dixit Gert natuurlijk. Wie dit schoentje past, trekke het aan. Onder een meer persoonlijke noot wil ik er wel nog aan toevoegen dat deze ijsberg voor mij niet opgaat.. Succes, ik heb er nog nooit van gehoord.. De 60 seconden beker ging van oudsher naar de beste inhoudelijke versie, dat wil zeggen een karrevracht zoekvragen en evenveel aanbevelingen. Niemand minder dan Louis Wolfs van LW Cleaning kaapte de trofee dan ook terecht weg! Proficiat. Vrijdag 11/08 De Wissen deel 2!

facebook.com

Het mag al eens wat anders zijn. Geen ochtendvergadering bij het krieken van de dag, wel een fietstocht bij valavond. Organisatoren Tony Peeters en Eddy Vastmans hadden na oneindig vergaderen, ontelbare telefoontjes, overloze discussies en duizenden mails alles tot in de puntjes voorbereid. Er werd verzamelen geblazen aan de Twie Keuninge in Uikhoven, een literari café aan de oevers van de Maas, en onder een verschroeiende zon zette de karavaan vaart richting Mestrich. Dat het de warmste dag van het jaar was, liet zich vestimentair ook merken: één grote korte-broeken-parade. Vermoedelijk zou voormalig lid Hans Widdershoven vol ongeloof wat meewarig zuchtend het hoofd hebben geschud. Iedereen dan in korte broek? Nee hoor, één man hield kranig stand, één man gaf niet toe aan de hitte en hield principieel vast aan een ietwat stijlvollere look. Renaat, hoedje af! Of beter, broekje aan! De fiets op dan maar voor 48 km puur trapplezier, enkele rit... Het kunnen er misschien ook iets minder geweest zijn wie zal het zeggen. Gelukkig had reislijder Tony voldoende tussenstoppen voorzien. De man kent zijn Pappenheimers immers. Glijdend langs de Maas, door het platte Vlaanderen land hielden we na 4.8 km toch al maar even halt. Broodnodig... Hijgend, puffend en compleet gedehydrateerd strompelden er al sommigen van hun metalen ros. Er is nog werk aan de winkel voorzitter. Het moment voor de grootste 1-to-1 in de geschiedenis van BNI Limburg, Turnnhout, Zeeuws-Vlaanderen en Gelderland: allen in een kring en in eer en geweten een stap in de kring als betreffende stelling op jou van toepassing was. En het moet gezegd: BNI Maasland is verrassend eensgezind, stelling na stelling stapte de voltallige selectie unaniem naar voren. Of net niet natuurlijk, afhankelijk van de concrete vraag. Nu ja, helemaal unaniem nu ook niet. Eentje bleef wat verweesd achter op een bepaald moment. De vraag, behoudens vergissing natuurlijk, hield verband met normaalmenselijke, kleine probleempjes zoals men die kan hebben na een wat te vettig frietje, of een te zware pasta carbonara... Ieder deed ietwat verlegen, schoorvoetend maar grootmoedig een stap naar voren.. Opnieuw, iedereen? Nee hoor, ditmaal hield één vrouw kranig stand ... Gelove wie wil. Na een tweede stopje en een tweede vragenronde, is het dan definitief richting Mestrich, bestemming Pieke Potlood. Achteloos nog even op koopavond door de winkelstraten slalommen, wat verdwaasde shoppers feilloos ontwijken, uiteraard onder daverend applaus van de omstaanders bij het zien van zoveel acrobatisch en halsbrekende toeren, en we arriveren ongeschonden aan de afspanning. Tijd voor een hapje en een drankje. Sangria, witte wijn, rode wijn, wat pintjes, hier en daar zelfs een cola light en godbetert, een watertje, vervolgd door een koude en later een warme tapas schotel, dutch style. Er zijn mindere donderdagavonden.. Na nog wat nakaarten klonk rond half elf de avondklok. Als gedweeë kinderen volgen we onze eigen rattenvanger van Kotem terug de fiets op en in waar ijltempo terug naar de heimat. Waar de heenrit nog ruim anderhalf uur in beslag nam, werd de 77 km nu afgehaspeld in een zeer schappelijke 44 minuten, wind op kop. Enkele diehard-BNI'ers besloten nog wat na te blijven op het terras van de Twie Keuninge. Nakeuvelen noemt dat. Misschien nog een laatste drinken. Nakeuvelen, het doet de keel immers verdrogen. En waarom niet, de allerlaatste. De dag erna moest niemand immers voor dag en dauw aan het Poortgebouw staan. Niemand? Nee hoor, één man stond kranig maar wat verbouwereerd aan het Groenplein... Volgende keer je mailtjes beter checken, lidmaatschapscoördinator...

facebook.com

BNI Vergadering 09 juni 2017

facebook.com

Quiz