Top Local Places

Dierenkliniek De Vliet

Dendermondsesteenweg 74, Puurs, Belgium
Veterinarian

Description

ad

Een bruisende en moderne kliniek voor gezelschapsdieren.
Welkom op de pagina van Dierenkliniek De Vliet!

Ons streefdoel is uw huisdier de beste verzorging te bieden na een grondige evaluatie van zijn gezondheidstoestand en dit steeds in overleg met u als eigenaar.

Omdat we in onze praktijk veel belang hechten aan een goed contact met zowel de patiënten als met hun eigenaars, willen we jullie langs deze weg een kijkje geven achter de schermen.

Voor meer informatie, bezoek ook even onze website: www.dierenkliniekdevliet.be


Onze openingsuren:

OP AFSPRAAK:
Maandag: 8-20u
Dinsdag: 8-17u
Woensdag: 8-20u
Donderdag: 8-17u
Vrijdag: 8-20u

VRIJE CONSULTATIES:
Dinsdag: 18u30-19u30
Donderdag: 18u30-19u30
Zaterdag: 10-12u




RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

VRT deredactie.be

Wat hartverwarmend nieuws om de dag mee te beginnen..

facebook.com

Nieuw virus doodt duizenden konijnen

Momenteel hebben wij een nieuwe lading konijnenvaccinaties tegen deze nieuwe variant van RHD! Het standaardvaccin geeft hier geen bescherming tegen, dit is een extra vaccinatie dat aangeraden wordt. Wanneer u met meerdere konijnen zou willen langskomen, kan u best even op voorhand bellen om een aantal te reserveren. We dienen dit vaccin in het buitenland bij te bestellen, dus er geldt telkens een beperkte oplage.

facebook.com

Timeline Photos

Kijken jullie mee uit naar Mouche? Verloren sinds maandag 18 juli '16 in de regio van Lippelo. Zwarte kat met witte borstvlek, draagt ook het bandje zoals op de foto. Heb je meer informatie over Mouche? Neem dan contact op met Fam. Vink (0497/48 77 26)

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

GEZOCHT: POETSHULP Voor het dagelijks onderhoud van onze gebouwen zijn wij op zoek naar een poetshulp vanaf 26/09/2016. Wij bieden een deeltijds contract aan om samen te werken met een hecht team in een aangename werksfeer. Meer informatie vindt u op onze website: www.dierenkliniekdevliet.be Graag CV met foto sturen naar info@dierenkliniekdevliet.be of bellen tijdens de openingsuren naar 03/889.04.73

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

HONDEN EN HET WARME WEER Honden kunnen hun warmte veel moeilijker kwijt dan mensen. Zij kunnen dit nl. enkel via het hijgen of via transpiratie ter hoogte van de voetzolen. Oververhitting kan dan ook sneller gaan dan je denkt. Enkele tips voor de warmere dagen.. * Hou je de hond rustig tussen 9u-21u en dit op een koele, frisse plaats. Zorg ervoor dat hij altijd in de schaduw kan liggen. Let ook op met zwartharige honden, zij warmen eens zo snel op. * Vermijd dat hij in de directe zon ligt en voorzie ten allen tijde fris (géén ijskoud!) water. * Plan geen grote wandeling tijdens de warmste uren van de dag. Rem uw hond op tijd af tijdens langdurig spelen en/of lopen. * Hem laten zwemmen in propere waters (géén stilstaande waters) is een ideaal hulpmiddel om uw hond wat te laten afkoelen. Een natte, frisse handdoek of plonsbadje in de schaduw kunnen ze ook vaak appreciëren. * Vermijd autoritten wanneer deze niet nodig zijn. * Vergeet ook niet dat asfalt en zand erg warm kunnen worden en dit voor een hond allesbehalve aangenaam is om op te lopen/liggen. Door te handelen vanaf de eerste symptomen (snel hijgen, kwijlen, sloomheid, braken) kunnen er drama's voorkomen worden. In geval van twijfel, kan je ook zijn temperatuur nakijken. De normale temperatuur van een hond ligt rond 38-39°C. In geval van oververhitting neemt u best zo snel mogelijk contact op met uw dierenarts. In tussentijd kan u de hond meteen beginnen afkoelen door hoofd en romp nat te maken en door lauwe(!), natte handdoeken op hem te leggen. Extra aandacht geven aan pups, oudere honden en kortneuzigen (bulldog, boxer, mops...), zij lopen significant méér risico op oververhittingsproblemen! Houd uw hond dus nauwlettend in het oog, dit kan zijn leven redden. Help hem gezond de warme dagen door!

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

De vakantie komt eraan, vergeet je huisdier niet! Mee naar het buitenland of naar de kennel? Begin op tijd met de voorbereidingen! Uw huisdier blijft thuis en gaat naar een dierenpension? Breng dan zeker tijdig zijn kennelhoestvaccinatie in orde. Behandeling tegen vlooien en wormen voor en na het verblijf is aangeraden. In een omgeving waar veel dieren bij mekaar zitten, is een (her)besmetting snel opgelopen. Neem gerust contact op met ons voor enkele goede pensions voor uw hond en/of kat in de buurt. Wacht ook niet te lang om deze vast te leggen, de vakantieperiodes zijn drukke periodes voor de pensions. Uw huisdier gaat mee op reis, dan zijn volgende punten verplicht: - Europees paspoort van het dier - Identificatie via chip - Hondsdolheidvaccinatie (indien het dier voor de eerste keer gevaccineerd wordt tegen hondsdolheid, moet dit ten laatste drie weken voor vertrek!!) Voor de Ardennen en vakantieparken in België is het sinds dit jaar niet meer verplicht de hondsdolheidvaccinatie in orde te brengen. Per land gelden er soms extra voorwaarden, neem gerust contact op met ons voor meer informatie. Als laatste is het ten zeerste aangeraden dat u uw huisdier voor én na de reis behandelt tegen de endo- en ectoparasieten specifiek voor uw vakantieland. Deze brengen nl. meer en meer bepaalde ziektes met zich mee. Ook hierover kan u meer informatie verkrijgen aan onze balie. Fijne vakantie toegewenst aan alle baasjes en beestjes!

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Ook al voelt het voor de baasjes zo niet aan, de zomer is in het land! De temperaturen zijn reeds enige tijd ideaal voor onze kleine parasietenvrienden. Bescherm jullie huisdieren want er zijn héél wat teken actief! Men kan kiezen tussen pipet, tablet of een halsband. Graag meer informatie? Kom gerust eens langs onze balie en onze assistenten geven u met veel plezier een deskundige uitleg.

Timeline Photos
facebook.com

Photos from Dierenkliniek De Vliet's post

UPDATE: Lexi heeft een nieuwe warme thuis gevonden waar ze haar energie zal kwijtraken in de hondensport. Alvast bedankt voor jullie massale medeleven! 4 jaar oud, gesteriliseerd teefje Kan goed alleen zijn, gewend van overdag in kennel te zitten Is kleine kinderen gewend Kan goed met andere honden Kan niet met katten Ervaring in IPO (speuren, pakwerk, gehoorzaamheid), werkt graag Goede definitieve thuis met de juiste uitdaging voor deze lieve maar werklustige hond is de belangrijkste voorwaarde. Enkel serieuze kandidaten aub, een vereiste is dat er met de hond zal worden gewerkt, ze heeft meer nodig dan een grote tuin!

Photos from Dierenkliniek De Vliet's post
facebook.com

Timeline Photos

Zijn hier nog dozenliefhebbers onder de katten? Of zouden het de geroosterde uitjes zijn?

Timeline Photos
facebook.com

Glutenvrij, rauw: voedingshypes vormen bedreiging voor huisdieren

Doe dit enkel onderbouwd met de nodige kennis en achtergrond..

facebook.com

Timeline Photos

Vergeet jullie konijntjes niet te beschermen! Elk jaar zien we konijntjes ernstig ziek worden of erger zonder de bescherming van een vaccinatie. Maak tijdig jullie afspraak voor de zomer!

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Op donderdag 5 mei zijn we telefonisch bereikbaar voor spoedgevallen op ons nummer 03/889.04.73 Vrijdag 6 mei werken we zowel overdag als 's avonds op afspraak, u kan hiervoor bellen tijdens onze gewone openingsuren. Zaterdag 7 mei is het vrij spreekuur van 10u-12u, medicatie en voeding afhalen kan vanaf 9u. Een zonnig lang weekend voor alle diertjes en hun baasjes!

Timeline Photos
facebook.com

Quiz