Top Local Places

G-voetbal Recreas KFC Poperinge

Sparrenweg 2, Poperinge, Belgium
Sports/recreation/activities

Description

ad

G-voetbal ? Het gehandicaptenvoetbal (kortweg: G-voetbal) is in Nederland een niveau in het voetbal voor mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking. In dit niveau is, in tegenstelling tot andere niveaus in het voetbal, meestal geen leeftijdsgrens gesteld. Wel bestaan er gesplitste afdelingen tot 16 jaar en voor volwassenen.

Naam
De G in de naam G-voetbal slaat overigens niet op ‘gehandicapten’, zoals over het algemeen wordt verondersteld. Voordat de G-categorie er was, liep de indeling van de voetbalcategorieën tot en met F, de aanduiding voor de jongste groep voetballers. Toen er zo’n twintig jaar geleden een nieuwe categorie bij kwam, kreeg deze categorie automatisch op volgorde van het alfabet de letter G.

Aangepaste regels
Een team bestaat uit acht of negen spelers. De teams spelen op een half veld met kleinere doeltjes dan in het reguliere voetbal hun wedstrijden. Verder bestaat er onder andere geen buitenspel en hoeft de inworp niet op de verplichte manier genomen te worden. Ook worden er geen echte kaarten uitgedeeld. In het ergste geval kan een speler het veld uitgestuurd worden, maar is hij niet geschorst.

In 1985 was de RVV Hillesluis één van de eerste amateurvoetbalverenigingen in Nederland die het initiatief nam voor het G-voetbal. (of M-voetbal)

CONTACT

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Happy New year

facebook.com

nu vrijdag kerstfeestje we zien er naar uit

facebook.com

de volgende training is pas op vrijdag 25/11 want op18/11 is er een voordracht tvv G voetbal poperinge in ieper waar ik naar toe ga

facebook.com

Match tegen de westhoek

Match tegen de westhoek
facebook.com

Morgen eerste training om 19u15 tot 20u15

facebook.com

G-voetbal Recreas KFC Poperinge's cover photo

G-voetbal Recreas KFC Poperinge's cover photo
facebook.com

Timeline Photos

Gisteren het afsluit van mijn G-voetbal avontuur ...met een lach maar vooral veel traantjes Bedankt aan alle spelers en ouders voor het vertrouwen de afgelopen jaren Bedankt voor de mooie cadeaus Jullie zitten voor altijd in mijn hart.

Timeline Photos
facebook.com

Afspraak morgen voor Jeugdfeest 🍾🍾

facebook.com

KFC Poperinge vzw

KFC Poperinge vzw
facebook.com

Laatste dag vandaag voor inschrijven jeugdfeest !!! Laat weten of je gaat of niet en met hoeveel dan kan ik genoeg plaats voorzien 👍🏻😀

facebook.com

Vergeet jullie niet in te schrijven voor het jeugdfeest!!

facebook.com

Denk dat veel van onze spelers nu heel tevreden zijn 👍🏻club is kampioen ⚽️⚽️⚽️⚽️

facebook.com

Quiz