Top Local Places

CS Dressage Stable

Tettelstraat 5, Peer, Belgium
Sports & Recreation

Description

ad

Privé dressuurstal

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Na een lange winterstop was het gisteren nog eens aantreden geblazen voor Cindy. We vertrokken richting Zepperen, waar Cindy en Swarovski hun opwachting maakten tijdens de CDN St-Truiden in de M10 proef. Het was voor deze combinatie hun allereerste optreden op dit niveau, wetende dat Swarovski vorig jaar maar een paar keer niveau 2 gelopen had. ‘Swa’ (voor de vrienden) had er zin in en ze toonden een proef met veel hoogtepunten en ook nog wat werkpunten. Voor hun debuut behaalden ze een 3de plaats op 17 deelnemers, een goede start dus van het nieuwe wedstrijdseizoen.

facebook.com

Gisteren stond voor Cindy de nationale wedstrijd CDN Diepenbeek op de agenda. In de voormiddag vertrokken we naar manege M&M met de 6-jarige L’Apache. Deze combinatie maakten hun opwachting in de M10 en dit voor de 2de maal. Het was een mooie proef voor zijn nog jeugdige leeftijd die beloond werd door de jury’s met een 3de plaats. In de namiddag was het dan de beurt aan Domingo. Zij startten ook voor de 2de maal de intermidiare I proef. Het was echt genieten en dat vonden de jury’s blijkbaar ook. Ze behaalden een mooie 2de plaats met 68,947%. Een meer dan geslaagde wedstrijddag. Als kers op de taart kregen we gisteren te horen dat ‘Idem Et Alius, anders wonen’ en ‘KwadrO Genk’ 2 nieuwe sponsors worden van CS Dressage Stable. 🐴🐴🐴

facebook.com

Gisteren was Cindy te gast bij Derbyclub Opglabbeek, waar ze uitgenodigd was om een clinic te geven. Het werd een drukke dag, met maar liefst 16 combinaties. De organisatie was top en elke deelnemer was heel tevreden met de tips die ze meekregen tijdens de clinic, wat ons natuurlijk heel blij maakt!! We kijken al uit naar de volgende samenwerking!

facebook.com

Thuis gekomen van het Belgisch Kampioenschap Dressuur 2017 met toch wel een wat wrang gevoel. Cindy en Domingo namen er deel aan de Silver Cup. De eerste dag stond de M10 proef op de agenda. Hier wisten ze de overwinning te nemen met 71,29%. Dag 2 was het dan de proef Prix- St.Georges die verreden moest worden. Hierin werden ze 4de met net geen 69%. Hierbij waren ze dus geselecteerd voor de finale proef op zondag, de kür op muziek. In de tussenstand voor het kampioenschap stonden Cindy en Domingo toen op een voorlopige 2de plaats. Tijdens hun kür brak plots de hel los hierboven en begon het zo hevig te regenen en te stormen, dat net voor Domingo de hoefslag bereikte, dat de bloempotten gewoon de piste invlogen. Domingo was door het schrikken de piste uitgesprongen. Gelukkig besliste de jury dat ze hun proef opnieuw mochten verder zetten na een half uur onderbreking. Jammer genoeg had Domingo de spanning nog niet verteerd en had Cindy hem toch goed rond gekregen. Bij de hoofdjury stonden we na het horen van de proef op een voorlopige eerste plaats met 71,34%. Jammer genoeg hadden de 2 andere jury's zich te veel gefocust op de spanning die aanwezig was, wat in onze ogen normaal is als je in zo een weersomstandigheden moet presteren. Uiteindelijk bereikten we nog een 5de plaats in het totaalklassement, maar het is toch een domper op de goede prestaties die geleverd werden. Cindy en Doke, wij zijn meer dan fier op jullie prestaties.

facebook.com

Gisteren stond er op de nationale feestdag opnieuw een wedstrijd op de agenda voor Cindy en Domingo. Deze keer vertrokken we naar manège De Cavalerie voor de CDN Heist-Op-Den-Berg. 20 deelnemers en deze keer als 4de van start in de Prix.St-Georges. Tijdens het inrijden liet deze combinatie de progressie van de voorbije weken naar voor komen. De proef begon dan ook schitterend, maar jammer genoeg bij de eerste stappirouette zag Domingo de zon in het juryhokje die weerkaatste en kreeg hij heel wat spanning wat dit onderdeel en alle onderdelen in die richting naar beneden drukten. Cindy probeerde toch om hem opnieuw bij zijn werk te houden en dat lukte na die spanningsmomenten vrij goed. Na afloop van de proef werd ze nog toegesproken door de hoofdjury met lovende commentaar over Domingo en de proef die ze in moeilijke omstandigheden afgewerkt heeft. Het was wachten op het resultaat en ze behaalden net geen 67% wat resulteerde in een 4de plaats. Toen we de protocol doornamen zagen we bij beide jury's verschillende hoge noteringen staan voor de onderdelen waar er geen spanningsmomenten waren, wat voor ons een teken is dat we op de goede weg zijn!!

facebook.com

Gisteren stond er voor Cindy en Domingo terug een wedstrijd op de agenda. Deze keer dicht bij huis tijdens de CDN Diepenbeek. Dit duo kwam voor de 3de keer officieel aan de start in de Prix. St-Georges. Tijdens het inrijden was Domingo super geconcentreerd op Cindy en het zag er dan ook veelbelovend uit. Jammer genoeg slopen er wat kleine foutjes in de proef, maar behaalden ze toch nog een 5de plaats op 22 deelnemers! 3 keer dit niveau gestart en 3 keer in de top 5 op gemiddeld 25 deelnemers, daar moeten we dan ook tevreden mee zijn. Nu de foutjes eruit halen en op naar de volgende.

facebook.com

Het was een succesvol weekend voor CS Dressage Stable. Cindy nam gisteren deel aan de CDN Hulsterlo, de locatie waar binnen 14 dagen ook het Belgisch Kampioenschap Dressuur verreden zal worden. Cindy nam er deel aan de Prix. St-Georges met haar oogappel Domingo. We hadden veel file gehad en daardoor had Cindy maar 10 min kunnen inrijden. Ze moest dan ook nog eens als eerste aan de proef beginnen. Ze behaalden een mooie 3de plaats op 22 starters. Er is nog veel progressie mogelijk, maar ondanks de omstandigheden zijn we meer dan tevreden met dit resultaat. Het was niet alleen voor Cindy een geslaagde wedstrijddag. Ook veel leerlingen van Cindy reden zich in de prijzen. Arthur Dieusaert wist na de overwinning op zaterdag eveneens de finale proef, de kür op muziek, op zijn naam te zetten op de internationale dressuurwedstrijd in Duitsland. Viviane Dirickx behaalde een 1ste en een 3de plaats. Griet Vanvinckenroy werd 3de in het Z1, Karen Borms werd 3 de in M1. Ponyruiter Daniël Verdonckshot behaalde een 3de plaats. En Hanne Vangeneugden wint de 2de manche van de youngsterscup. Iedereen een dikke proficiat, doe zo verder!!!

facebook.com

Para-Equestrian ruiter Arthur Dieusaert, een leerling van Cindy, heeft zonet de internationale dressuurwedstrijd gewonnen in Überherrn, Duitsland. Een dikke proficiat met dit prachtige resultaat!!

facebook.com

Gisteren stond er na lange tijd nog eens een nationale wedstrijd op de agenda. We vertrokken met Domingo naar de CDN Zandhoven, waar Cindy en Domingo hun opwachting maakten in de Prix. St-Georges. Het was voor hun de eerste keer dat ze officieel deze proef reden. Domingo was tijdens het inrijden heel geconcentreerd en dit werd ook meegenomen tijdens de proef. Ze behaalden een mooie 5de plaats met 69,34% en dit in een sterk deelnemersveld van 32 combinaties. Ook de jury's zaten qua quotering op dezelfde score, dus kunnen we spreken van een meer dan geslaagd debuut!

facebook.com

facebook.com

Met het nieuw zomerseizoen dat net van start gegaan is heeft onze hoofdsponsor voor weer wat moois gezorgd zodat de paarden piekfijn in de ring kunnen verschijnen!! Een dikke merci Dolav Benelux!! 👍🏻🐴👍🏻🐴👍🏻

facebook.com

Na het geslaagde oefenrondje afgelopen vrijdag van Domingo en Sandro Tategoi op lichte tour niveau, was het zondag de beurt aan de zwarte parel, Swarovski. Het was voor hem zijn 2de wedstrijd ooit. Het was een plezier om naar te kijken en de positieve reacties te horen van de collega ruiters/amazones. Cindy was dan ook heel tevreden over zijn wedstrijd waar ze een 2de plaats behaalden!!

facebook.com

Quiz