Top Local Places

DAP Invivo

Diestersesteenweg 45, Paal, Belgium
Medical & Health

Description

ad

Dierenartspraktijk Invivo is gespecialiseerd in kleine huisdieren en gericht op een persoonlijke aanpak waarbij uw dier centraal staat. DAP Invivo werd in 2009 opgericht door dierenarts Ann Coomans. Bij operaties wordt zij geassisteerd door dierenarts Catherine Geutjens en sinds oktober 2013 helpt ook Laura Bangels bij de consultaties en operaties en neemt zij het administratieve werk van de praktijk gedeeltelijk op haar. Naast dierenartsassistente is zij ook gediplomeerd dierengedragsdeskundige gespecialiseerd in probleemgedrag bij honden en katten. Dankzij de samenwerking met deze en andere collega's en het volgen van binnenlandse en buitenlandse bijscholingen kan u zeker zijn van een optimale zorg.

Om u een professionele service te kunnen bieden, hebben wij er bewust voor gekozen om enkel op afspraak te werken. U kan bij ons terecht voor algemene dierengeneeskunde, inwendige ziekten, huidziekten, operaties, gedragsproblemen, voedingsadvies, radiografie en voor de verzorging van bijzondere diersoorten zoals konijn, cavia, hamster, chinchilla, fret, ...

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Wie wil deze leuke kittens een warme nest geven? Ze zijn gewend om buiten te zitten en verkiezen dus een thuis met tuin(tje). Het gaat over wilde katjes die bij een klant thuis zijn aangekomen. Ze winnen stilletjes aan hun vertrouwen. U kan de mensen contacteren op 0479/818205.

facebook.com

"Tijdelijke patiëntenstop" Om tijdens de zomermaanden onze patiënten dezelfde zorg te kunnen blijven geven, voeren we vanaf 1 juli 2017 een tijdelijke patiëntenstop in. Vaste klanten met een nieuw huisdier helpen we graag verder. Zodra deze (naar onze mening noodzakelijke maatregel) weer wordt opgeheven zullen wij dit uiteraard terug melden. Alvast bedankt voor jullie begrip!

facebook.com

Onze patiënt Maya is na haar koekjes-infuus helemaal hersteld van al haar kwaaltjes! Ze hield er alvast een leuke ervaring aan over ;-) Met dank aan haar baasje die deze leuke en grappige strip in elkaar heeft gestoken :-) PS: Zijn jullie ook creatief of hebben jullie ook een leuke en grappige foto die jullie met ons willen delen? Laat het ons dan zeker weten. En wie weet verschijnt ook jouw trouwe vriend binnenkort op onze facebookpagina!

facebook.com

Konijnen & warm weer: Konijnen kunnen niet goed tegen warm weer. Konijnen transpireren niet, maar raken hun warmte kwijt via de oren, voorpoten en door een snellere ademhaling. Bij een temperatuur boven de 24 graden worden ze langzamer en gaan minder eten. Om te voorkomen dat het konijn last krijgt van oververhitting is het belangrijk om voldoende maatregelen te nemen: Hok: - Zorg ervoor dat je konijn de hele dag een schaduwrijk plekje heeft waar hij zich kan terugtrekken. - Plaats een parasol boven het hok en de ren, zorg er wel voor dat deze niet kan wegwaaien door de wind en houd rekening met het draaien van de zon. - Geef je konijn de mogelijkheid om uit het hok in een ren of in de tuin te gaan liggen, want vooral hokken waar minder wind doorheen waait kunnen erg warm worden. - Dek de ren of het hok aan de bovenkant af met (vochtige) lakens. Hang het laken niet voor de ingang, want dan blokkeer je de luchtstroom die voor verkoeling zorgt en als het laken nat is dan neemt de luchtvochtigheid in het hok enorm toe. - Is het zo warm dat het niet lukt om het konijn buiten goed koel te houden, zet hem dan binnen op het koelste plekje. Kooi: - Probeer de zon zoveel mogelijk uit het huis te houden, door gordijnen te sluiten en/of zonwering neer te laten. - Zet de kooi en ren op een koelere locatie in huis neer. - Zet een ventilator aan, maar zorg er wel voor dat je konijn niet in de tocht zit of rechtstreeks naar hem blaast. Water Ververs het water regelmatig en zet extra bakjes lauw water neer. Gebruik een isolatiehoesje over de waterfles, daardoor blijft niet alleen het water koeler, maar voorkom je ook algengroei. De oren van je konijn misten met lauw water zorgt ook voor verkoeling Noodsituaties: Vermoed je dat je konijn het echt veel te warm heeft? Vaak herken je dit aan de volgende kenmerken: slap, futloos, sloom, of te rustig, dronken of wiebelig bewegen, niet eten, languit liggen met hele warme oren, snelle ademhaling met het hoofd achterover en extreem hijgen. Belangrijk: Gebruik nooit koud water voor konijnen, niet om ze dit te laten drinken of om ze te koelen. Dit zorgt ervoor dat de bloedvaten samentrekken en hierdoor kan het konijn zijn warmte niet meer kwijt. Laat de oren van je konijn altijd vrij, wikkel er nooit koude doeken omheen, ook dan kan het konijn zijn warmte niet meer kwijt.

facebook.com

De vakantieperiode komt weer stilaan dichterbij! Heb je besloten om jouw trouwe viervoeter(s) mee te nemen en wil je graag goed voorbereid kunnen vertrekken? Lees dan zeker volgende vakantiegids eens door. Want een goede voorbereiding is belangrijk wil je zorgeloos kunnen genieten van je welverdiende vakantie. https://happypets.bayer.be/static/documents/Vakantiegids/BAY_23825_VakantieGids_NL_19-8-2015.pdf

facebook.com

Homemade Puzzles - Food Puzzles for Cats

Ben je op zoek naar leuke ideeën om je kat bezig te houden? Neem dan zeker eens een kijkje op http://foodpuzzlesforcats.com/homemade-puzzles ! Gedragsproblemen bij katten worden vaak veroorzaakt door stress, frustratie en verveling. Het prooigedrag van uw kat stimuleren hoeft niet ingewikkeld en tijdrovend te zijn, daar getuigen deze zelf te knutselen speeltjes van! Veel plezier :)

facebook.com

UNILAD

Een kap dragen kan soms ook leuk zijn... gewoon wat Popcorn toevoegen! :-)

facebook.com

Laura Bangels - Dierengedragsdeskundige

Laura Bangels - Dierengedragsdeskundige
facebook.com

Photos from DAP Invivo's post

Wij zijn nog steeds mee op zoek naar een goede thuis voor zwerfkatjes Binkie en Vinzy. Ze zijn als kitten opgevangen en goed verzorgd door een gastgezin, maar ze kunnen hier helaas niet blijven. Wie de katjes wilt leren kennen, mag contact opnemen met Angie op het nummer 0479 81 82 05 (Paal). Delen mag!

Photos from DAP Invivo's post
facebook.com

Laura Bangels - Dierengedragsdeskundige

Laura zoekt nog 2 hondjes die aanstaande zaterdag iets willen bijleren :)

Laura Bangels - Dierengedragsdeskundige
facebook.com

Timeline Photos

Zelf een kattenstoel maken is helemaal niet zo moeilijk. Met deze tips lukt het gegarandeerd: - Kies een (oude) stoel uit. Het zitvlak moet loszitten zodat je straks kan omdraaien. - Voor het stofferen van het zitvlak: neem de stof en knip eerst een grof stuk uit. Leg de stof met de goede kant naar onder en positioneer het zitvlak hierop (ook met de goede kant naar onder). Zorg dat er zeker genoeg stof is aan de kanten. - Plooi de stof over het zitvlak en schiet ze met het nietpistool vast. Ga zo het hele zitvlak rond. Laat niet te veel plaats tussen de nietjes. De bovenkant is dan klaar. - Maak nu de krabpoten: werk poot per poot en steeds van onder naar boven. Bespuit telkens een stukje van de poot met lijm (zo'n 10 cm) of plak dubbelzijdige tape. Draai de sisalkoord er strak rond. Ga zo verder tot de gewenste hoogte en zorg dat de koord goed aansluit.

Timeline Photos
facebook.com

Photos from DAP Invivo's post

Hij verblijft in het noodasiel in Lommel, je kan met hen contact opnemen via 011/56.23.73 tussen 14u en 18u. Deze labrador is zojuist bij ons binnen gebracht, hij is ter hoogte van de Hekstraat in Beringen gevonden. Hij is 13 jaar, kent iemand de eigenaar? Gelieve te delen a.u.b.

Photos from DAP Invivo's post
facebook.com

Quiz