Oudenaarde & Deelgemeenten Retro foto's
Description
op deze pagina mag je oude foto's van Oudenaarde of deelgemeenten posten. vergelijken met een hedendaagse foto mag uiteraard ook. de Beste en unieke inzendingen krijgen een stek op de frontpagina :) Oudenaarde (Frans: Audenarde) is een stad in de Belgische provincie Oost-Vlaanderen. De stad ligt 30 km ten zuiden van Gent en telt ongeveer 30.000 inwoners, die Oudenaardenaars of Oudenaardisten[1] worden genoemd. Eertijds was de stad in heel Europa bekend om haar wandtapijtenproductie, een nijverheid die haar bloeiperiode meemaakte in de zestiende eeuw, maar nog bleef voortduren tot in de achttiende eeuw. Vandaag wordt de stad wel eens de parel van de Vlaamse Ardennen genoemd.
Tell your friends
RECENT FACEBOOK POSTS
facebook.comCafé Rubbens ( burgschelde ) Jaartal nog onbekend, maar we zien en weten wel dat ze de gevel aan het witverven waren 😃. Foto : Georges Lecomte.
College, 5e leerjaar 1965 Foto : Gaston De Clippel
Burgschelde , twee tijdsopnames . Voor en na de drooglegging ( 1961). Foto Georges Lecomte.
Iedereen er klaar voor ? 😃
Zijn er mensen die dit herkennen ? We zijn eens benieuwd 😃
Het nieuws uit Oudenaarde van december 1992. Veel bekende gezichten en hangijzers. Heb daar dozen vol van staan.
Nog eentje in de reeks van het Jezuïetenplein . Prettig weekend ! Enjoy Oudenaarde vroeger en nu 😉💓 #GeorgesLecomte
Het Jaar des Heren 1907. We bevinden ons volgens het standpunt van de fotograaf in de nu genaamde broodstraat. Met bruggen en grachten als Oudenaardse vanzelfsprekendheid. We kijken uit op het jezuïetenplein incluis de fontein. Bemerk het ontbreken van de Posterijen. Nog geen auto's toen...allemaal paardekarren.... Lang geleden 🤓 #GeorgesLecomte
"Huis Raepsaet " , Royal Belge zat toen nog in het hoekgebouw. Verderop zien we den entree van Ottevaere.
Aantal kaartjes van Cinema Familia. Familia ? Is da nie in Ronse geweest ? - ja dat ook. Maar de gekende cinema Rex. ( naam die hij gekregen heeft in 1953 ) was vroeger Familia . Onder impuls van de katholieke beweging kreeg deze een naamsverandering . Katholieke kerk vond trouwens de Cinema een plaats van verderf.