Top Local Places

Dranken Geers

Ledergemstraat 7, Oostakker, Belgium
Local business

Description

ad

De Streekbierenspecialist in België !

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Timeline Photos

Vanavond spelen onze Rode Duivels hun eerste EK-match tegen de Italianen. Wie zal het halen? Italië heeft hier in de winkel alvast wel enkele toppers staan, Zoals deze English IPA van Cane di Guerra, die ze samen met Anspach & Hobsday uit Londen brouwden. Het bier heeft florale en aardse aroma's dankzij het gebruik van Fuggles en Challenger hop, met een hint van biscuit afkomstig van de Maris Otter mout. Of deze topper voldoende in huis heeft om ons Belgen naar huis te spelen, is natuurlijk nog maar de vraag, Zeker als je de verdediging van Toccalmatto's Surfing Hop, en de 'nummer 48' Quarantot van Lambrate in acht neemt! Zo, nu weet je alvast wat er in onze frigo te vinden is voor vanavond ;-)

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Warminskie Rewolucje (5.2%) is de ongefilterde lager van Browar Kormoran, waarbij men de bitterhop Marynka als aromahop gebruikt, en de aromahop Sybilla als bitterhop. Het is een dorstlessend bier met een kruidig aroma van de Poolse hop, en een toets van citrus in de afdronk. de bitterheid is niet overheersend, maar mooi gecombineerd met de gebruikte mout.

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Voor deze Rauchbock (6.5% ABV) haalde Browar Kormoran de inspiratie in Bamberg, waar de basis ligt voor Rauchbier. In dit bier heb je aroma's van gerookte mout, broodkorst, karamel, en een klein beetje hop. Eerst komt de smaak van de gerookte mout boven, in de afdronk proef je dan weer karamel.

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Naast de Frühlingsgose, heeft Gasthaus & Gosebrauerei Bayerischer Bahnhof ook nog twee andere bieren speciaal voor Leuven Innovation 2016 gebotteld. Goseator Rum Fass (9.5% ABV) , waarbij de Gose 18 maanden op rumvaten lagerde, en Goseator Double wood (9.5% ABV), waarbij de Gose 6 maanden op tequilavaten rust, en 2 maand op sherryvaten. Deze pareltjes zijn niet vaak verkrijgbaar!

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Deze Coffee Stout (4.8% ABV) behoort tot de Kormoran's Travel Series, bier waarvoor ze de inspiratie opgedaan hebben tijdens hun reizen. Dit bier is volgens hen de ideale combinatie tussen het brouwen volgens Englse stijl, de elegantie van een Italiaanse koffie en de zoete toets van de Poolse mout. Deze koffiestout heeft aroma's van geroosterde moud, koffie en donkere chocolade. Het bier heeft een mooie beige schuimkraag die doet denken aan het dunne laagje schuim op je espresso. in 2014 was dit bier de winnaar van de gouden medaille van Global Association of Craft Beer Brewers. .

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Porter Warminski (9% ABV) van Browar Kormoran heeft de bijnaam "schat van de poolse brouwkunst". De Porter wordt namelijk minstens 21 weken gelagerd, alvorens hij op de markt komt. Gedurende die tijd wordt het bier sterker en voller van smaak en aroma. Ook wordt het bier minder troebel, waardoor filtering nadien niet meer nodig is. Het resultaat? Een zachte, intense smaak, donker kleur en een fantastisch aroma. Voor dit bier kreeg Kormoran reeds een aantal awards, waaronder de gouden medaille in de categorie Baltic Porter op de European Beer Star 2012.

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

het biertype "Gose" is afkomstig uit Goslar, een klein stadje in in Sachsen tussen Hannover en Leipzig, waar de rivier Gose doorloopt. in 1738 wed het voor het eerst verdeeld in Leipzig. Sinds 2000 wordt het bier gebrouwen bij Bayerischer Bahnhof Het is een lichtzurig bier met melkzuur, koriander, en zout, veelal licht in alcohol. Wist je dat deze bolle flessen van Bayerische Bahnhof nog manueel worden afgevuld? Speciaal voor Leuven Innovation 2016 creëerden zij ook een Frühlingsgose met onder andere kamille en rozebloesemzout.

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Tijdens onze laatste rondrit in Duitsland kwamen we bij Brauerei Kundmüller (waar we reeds Keller, Lager, Weizenbock en Rauchbock van verkopen), de Weiherer Bock Bourbon Style (8.4% ABV) tegen. Hiervoor lieten ze hun Weiherer Bock in een "straight Bourbon" vat rijpen. Het resultaat? Het bockbier krijgt een toetsen van hout, vanille, bourbon, en heeft zo een complexere en vollere smaak dan het basisbier. Zeer beperkt beschikbaar!

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Nieuw in assortiment : De bieren van de Poolse Browar Kormoran, opgericht in 1993. De ingrediënten die men in de brouwerij gebruikt, proberen ze zo veel mogelijk van locale producten te halen. Men maakt gebruik van traditionele recepten, maar is niet bang om te experimenteren en nieuwe dingen uit te proberen. Je vindt ondermeer het bier Orkiszowe z Miodem, wat Pools is voor "spelt en honing", en daarmee weet je meteen wat voor bier je in huis haalt. Honing is een belangrijk product in de streek (Ermland Mazurië of warmińsko-mazurskie). Het is zacht van smaak, maar tegelijk ook verfrissend.. De zurige toets afkomstig van het gebruik van tarwe, wordt mooi gecombineerd met de zoetheid van de honing. (Ingrediënten: water, gerstemout, spelt, natuurlijke honing, gist, hop)

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Eind vorige week kwam Geroen van Steenbrugge ons zijn boek "Bier en Chocolade" voorstellen, dat hij samen met professor Koen Dewettinck en diens collega Claudia Delbare geschreven heeft. Koen Dewettinck is de zaakvoerder van Cacaolab , een bedrijf dat volledig toegewijd is aan het onderzoek naar en de ontwikkeling van chocolade en gerelateerde producten. Koen en Claudia zijn dus ware chocolade-experten, terwijl Geroen de nodige bierachtergrond heeft. Naast een uitgebreide introductie in de wereld van bier en van chocolade, vind je ook 40 tongstrelende en verrassende combinaties van bier en chocolade. Het bier vind je natuurlijk in onze winkel (of die van onze Prik- en Tikcollega's), en de chocoladepralines die voorgesteld worden in het boek kan je vinden bij de Valentino-winkels die over heel Vlaanderen verspreid zijn. Ben je nieuwsgierig om zelf aan den lijve te ondervinden hoe die combinaties proeven? Kom dan snel het boek halen. Geroen belooft alvast om ook eens langs te komen in de winkel om een combinatie voor te stellen. We laten jullie zeker op tijd weten wanneer dit precies zal zijn!

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Hallelujah, het weekend is er weer! Bij deze zomerse temperaturen kan je echt genieten van deze session IPA van Brasserie du Brabant!

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Goed nieuws, de tweede batch van Chimay Oak Aged (Chimay Grande Réserve, zes maanden gerijpt in eiken vaten) is beschikbaar. deze batch werd afgevuld in maart van dit jaar. Voor dit tweede lot is er een mix van vaten gebruikt, wat zorgt voor een ander smakenpallet dan lot 1 (allen nieuwe eiken vaten) : 38% Franse eik – 2de gebruik 22% Amerikaanse eik – 2de gebruik 18% Kastanjeboom – nieuw 22% Cognac – nieuw Meer info vind je op : http://chimay.com/nl/barriques/

Timeline Photos
facebook.com

Quiz