Top Local Places

Gemeente Nevele

Cyriel Buyssestraat 15, Nevele, Belgium
Government Organization
advertisement

Description

ad

Welkom op de officiële facebookpagina van Nevele, een landelijke gemeente in het Meetjesland.

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

In het voorjaar van 2018 wordt het speelplein in de Oudehofstraat in Vosselare opnieuw aangelegd. De Milieu- en Jeugddienst rekenen ook op de ideeën van de buurt om het nieuwe speelplein vorm te geven en organiseren daarom een overlegmoment op vrijdag 3 november (14.00 tot 16.00 uur) op het speelplein. Inschrijven voor dit overleg doe je op www.nevele.be/milieu

facebook.com

Herbekijk hier de reportage van AVS over de voorstelling van de nieuwe fietsers- en voetgangersbrug!

facebook.com

In de nieuwste editie van de gemeentelijke infokrant ontdek je hoe de Lovelingbrug, de nieuwe fietsers- en voetgangersbrug die Nevele en Vosselare in de toekomst met elkaar zal verbinden, er zal uitzien. November kondigt zich aan als een erg drukke maand, met onder andere Reveil (woensdag 1 november), de Nacht van de Meetjeslandse Kerken (vrijdag 10 november) de Kunstendag voor Kinderen (zondag 19 november) , een lezing door Nic Balthazar (donderdag 23 november) en het Sinterklaasfeest (vrijdag 24 november) op de agenda. Nu de tweede fase gestart is, is het ook tijd voor een update over de rioleringswerken in Poesele. Een goedgevulde infokrant dus, die vanaf vandaag in alle Nevelse bussen wordt bedeeld. Je kan ook online door het nieuwste nummer bladeren op bit.ly/2hRZdjH

facebook.com

Op zondag 19 november 2017 doen we terug mee aan de Kunstendag voor Kinderen! Ben je tussen 4 en 12 jaar, dan kan je voor een prikje (2 euro) een leuke theatervoorstelling bijwonen en een fijne voorleessessie of creatieve workshop volgen! Inschrijven kan vanaf donderdag 26 oktober 2017 om 10.00 uur op www.nevele.be/kunstendagvoorkinderen. De plaatsen zijn beperkt, dus wees er snel bij! De Kunstendag voor Kinderen is een samenwerking van onze Cultuur- en Jeugddienst en de bibliotheek en vindt plaats in De Klaproos in Landegem.

facebook.com

Gisteren kwamen meer dan 160 kinderbegeleiders van Buitenschoolse Opvanginitiatieven samen op '2 Morrow Landegem' in de sporthal van Landegem! Het was een dag vol interessante workshops en prachtige optredens, georganiseerd door VCOK. Ook onze Buitenschoolse Kinderopvang was uiteraard aanwezig en ze zagen er geweldig uit :-) Wie deze leuke bende wil vervoegen, kan trouwens nog altijd solliciteren voor de functie van begeleid(st)er Buitenschoolse Kinderopvang . Alle info vind je op www.nevele.be/vacatures!

facebook.com

Nu de tweede fase van de rioleringswerken in Poesele is begonnen, is er ook terug doorgaand verkeer mogelijk tussen Nevele en Lotenhulle. Wie al langs daar gereden heeft, zal gemerkt hebben dat er in de Bredeweg twee asverschuivingen werden aangebracht. Deze asverschuivingen moeten de snelheid in de bebouwde kom naar beneden halen door het binnenrijden van de bebouwde kom fysiek en visueel te benadrukken. Verkeersmetingen door de Mobiliteitsdienst in de Bredeweg (deel binnen de bebouwde kom) toonden de noodzaak aan van deze maatregel. Een kwart van de chauffeurs reed op deze plaats meer dan 70 km per uur en dat terwijl de toegestane maximumsnelheid 50 km per uur is! De dienst mobiliteit/ infrastructuur werkte samen met het ontwerpbureau Plantec nv twee asverschuivingen uit. Het verkeer dat de bebouwde kom wil binnenrijden dient voorrang te verlenen aan bestuurders komende uit tegenovergestelde richting.

facebook.com

Deinze en Nevele hebben de intentie om vanaf 2019 samen sterker te worden. Om de inwoners te informeren over het fusietraject en de kans te geven vragen te stellen worden er infosessies georganiseerd. Volgende week staan er 3 infosessies in Nevele gepland: * maandag 23 oktober om 20.00 uur in zaal De Klaproos * donderdag 26 oktober om 15.00 uur in zaal De Klaproos * donderdag 26 oktober om 20.00 uur in zaal De Klaproos Vooraf inschrijven is niet nodig. Bezoek zeker ook eens www.fusiedeinzenevele.be, waar je al heel wat informatie terugvindt.

facebook.com

Sinds 31 maart 2014 moeten alle nieuwe bromfietsen die in België in het verkeer worden gebracht, worden ingeschreven. Sinds 1 december 2015 moeten ook alle voertuigen die vóór die datum in omloop waren, een nummerplaat dragen. Het einde van de regularisatieperiode (tot 11 december 2017) nadert. Kijk snel op de website van de FOD Mobiliteit en Vervoer voor meer informatie.

facebook.com

Nu zondag is het terug tijd voor de maandelijkse afspraak met de Borrelwoordjes in de Bibliotheek Nevele. Kinderen van 4 tot 8 jaar zijn van harte welkom van 10.30 tot 11.30 uur voor dit voorleesuurtje. Dat muziek een verhaal boeiend kan maken, bewijst het verhaal van Peter en de wolf, een muzikaal sprookje van Sergej Prokofjev. We gaan samen op reis met Peter, de vogel, de kat, de eend, de jagers en natuurlijk ook met ... de wolf.

facebook.com

De veertien gemeenten van het Meetjesland willen samen met Veneco en de Provincie Oost-Vlaanderen werk maken van ambitieuze klimaatdoelstellingen waarbij het Europese burgemeestersconvenant de leidraad vormt. Wil je meer te weten komen over hoe de Meetjeslandse gemeenten tegen de klimaatopwarming strijden? Abonneer je dan op de nieuwsbrief van Meetjesland Klimaatgezond of surf naar de nieuwe website www.meetjeslandklimaatgezond.be!

facebook.com

Op 1 november doorbreekt Reveil rond zonsondergang (17.00 - 18.00 uur) de stilte op de begraafplaats van Landegem met een sfeervolle inrichting, intieme nummers en lokale levensverhalen van opmerkelijke overleden dorpsfiguren. Op het programma staan stemmige verhalen gebracht door Enzowoord. Pilgrim's Road oftewel singer/songwriter Karel Vanden Bogaerde neemt je met zijn intieme nummers verder mee in deze hartverwarmende herdenking. Voor deze editie van Reveil nodigen de Cultuurdienst en Jeugdhuis Mixit Nevele je graag uit voor een vervolgprogramma in het Jeugdhuis naast de begraafplaats van Landegem. Je kan je er verwarmen met een drankje en Pilgrim's Road zet er zijn optreden verder vanaf 18.30 uur. Iedereen is welkom en de toegang is zowel op de begraafplaats als in het Jeugdhuis gratis.

facebook.com

Belangrijke update over de rioleringswerken in Poesele: fase 1 is afgerond waardoor er terug doorgaand verkeer mogelijk is tussen Lotenhulle en Nevele. Vandaag begon fase 2 van de werken. Tijdens de werken in de Paepestraat, Poeseledorp, de Poekestraat, de Oude Kerkstraat en de Mortierstraat is er geen doorgaand verkeer mogelijk. De straten die aansluiten op de werkzones worden doodlopend ingericht en blijven voor plaatselijk verkeer bereikbaar. Een wegomlegging in beide richtingen wordt bewegwijzerd via Bredeweg, Graaf Van Hoornestraat, Kerrebroek, Nieuwe Kerkstraat en Oude Kerkstraat. Volg deze werken op de voet op www.nevele.be/rioleringpoesele.

facebook.com

Recommended Before and After transformation