Top Local Places

Muziekschool Wonderful World

Sint-Katelijnestraat 63, Mechelen, Belgium
Music Lessons & Instruction School

Description

ad

Muziekschool & Concertorganisatie
Ruim aanbod aan lessen voor beginners en gevorderden, organisatie concerten, recitals, lezingen, tentoonstellingen,... Huis 'De Min' ligt aan de Sint-Katelijnestraat in Mechelen. Van 1647 tot 1670 was dit het woonhuis van beeldhouwer Kasper Schillemans. De bakstenen halsgevel is voorzien van arduinen parement op de beneden- en bovenverdieping. Een cartouche in de top dateert de gevel in 1773. De geknikte boogvormige deur in Lodewijk XV-stijl is fraai uitgewerkt. De tweeledige geveltop wordt afgelijnd door zandstenen vleugelstukken en is bekroond met een zandstenen fronton. In 1980 werd het huis beschermd als monument.
Eertijds zogenaamd "Min". Van 1647 tot 1670 woonhuis van beeldhouwer Kasper Schillemans. Diephuis heden enkelhuistype van vier traveeën en twee bouwlagen onder steil zadeldak (kunstleien).

Bakstenen halsgevel voorzien van arduinen parement op beneden- en bovenverdieping, datering 1773 op een cartouche in de top en overeenkomstig de bouwaanvraag met "model tot eenen nieuwen gevel". Voorgevel horizontaal gemarkeerd door aflijnende pui- en waterlijsten; gekoppelde getoogde vensters in een kwarthol geprofileerde omlijsting met versierde sluitsteen; houten roedeverdeling. Casementen voorzien van uitgeronde hoeken op de verdiepte borstweringen.

Fraai uitgewerkte geknikte boogvormige deur in Lodewijk XV-stijl, op de bouwaanvraag in de derde doch heden in vierde travee; kwarthol geprofileerd beloop op neuten met versierde zwikken en rocaillesluitsteen: mooi gesneden houtwerk met waaiervormig bovenlicht en tussendorpel verrijkt met lambrekijnen en vrouwenhoofd. Tweeledige geveltop afgelijnd door zandstenen vleugelstukken en bekroond met zandstenen fronton. Steekboogvormige zoldervensters in een vlakke omlijsting van arduin; balkgat onder fronton.


Deels blinde gecementeerde en witgeschilderde zijgevel met bewaarde muurankers; gecementeerde achterpuntgevel op schouderstukken. Aanpalende bakstenen muur met poort tussen pijlers bekroond met siervazen.

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

facebook.com

Interview VTM over Titanic Project.

facebook.com

facebook.com

facebook.com

facebook.com

Our Piano teacher’s Matthieu Idmtal and Anastasia Kozhushko in Concert during the Award Ceremony 🎼🎹🎼

facebook.com

Gedelegeerd Bestuurder David Vergaelen, Artistiek Directeur Nicolaï Van den Bogaert en Secretariaat Muziekschool Elisabeth Van der Wielen-Honinckx.

facebook.com

Zalig Kerstfeest en gelukkig Nieuwjaar. Joyeux Noël et bonne Année. Frohe Weihnachten und ein glückliches Neues Jahr. Merry Christmas and a happy New Year.

facebook.com

facebook.com

facebook.com

Cursus Muziekgeschiedenis en Muziekbeluisteren: van januari tot juni 2018 - 6 lezingen. -Je bezoekt wel eens een concert en beluistert graag klassieke CD’s. Je kunt je iets voorstellen bij Bach, Mozart, Beethoven, misschien ook bij Josquin des Pres, Händel, Brahms, Wagner … -Informatie over de belangrijkste componisten en muzikale genres wordt afgewisseld met tal van luister- en kijkfragmenten. Op die manier leer je nog meer genieten van muziek! -Heb je de vorige lezingen gemist, dan kan je zonder problemen inpikken. -Notenkennis is niet vereist. -Lessen: 6 avonden, telkens op dinsdag van 19.30 tot 21.30 uur. 23/01: In het Spoor van Mozart Wolfgang Amadeus Mozart was een wonderkind, waar niets menselijks is aan voorbijgegaan. Hij heeft de zware last van een genie te zijn gedragen alsof hij gewichtsloos was. Zijn leven bestond één derde uit reizen. Vanaf zesjarige leeftijd vertoefde hij landen als Oostenrijk, Italië, Duitsland, Frankrijk, maar ook Zwitserland, Engeland, België, Nederland en Tsjechië. Een reis die 3 jaar duurde en wat hem op plaatsen gebracht heeft waar hij zowel welkom als niet welkom was. Waar de kleine Mozart terugvalt op zijn zus en de verbintenis met zijn vader Leopold Mozart. Dit alles in één lezing van twee uur, met luistervoorbeelden en beeldfragmenten. Prijs voor de zes lezingen: € 95,00 Prijs per lezing: € 20,00 Lesgever: Nicolaï Van den Bogaert

facebook.com

Onze Pianoleraar Matthieu Idmtal in The Magnificent Seven op Klara. Herbeluister op: http://radioplus.be/#/klara/herbeluister

facebook.com

PICTURES BY OTHER USERS ON INSTAGRAM

Repetitie voor onze Dag van de Muziekschool op 26 juni!

Repetitie voor onze Dag van de Muziekschool op 26 juni!
@, instagram.com

Quiz