Top Local Places

Glazenhuis

Dorp 14B, Lommel, Belgium
Modern Art Museum

Description

ad

Vlaams Centrum voor Hedendaagse Glaskunst
Flemish Centre for Contemporary Glass Art Een glazen kegel met een hoogte van 30 meter torent op bijna doorzichtige wijze uit boven het stadscentrum van Lommel. Een 6 meter hoge glazen doos en een ondergrondse verdieping herbergen rond de kegel expositieruimtes op drie niveaus. De expositieruimte op de benedenverdieping en op het gelijkvloers staan in direct contact met het glasatelier. Het architecten- en ingenieursbureau ‘Philippe Samyn en Partners’ ontwierp hiermee een gebouw waarin ruimtelijke beleving, de kunst en haar productie in symbiose met elkaar leven en een onlosmakelijk geheel vormen.

Elk jaar huisvest het Vlaams Centrum voor Hedendaagse Glaskunst een drietal unieke tentoonstellingen. Elke groeps- of solotentoonstelling vertrekt vanuit een ander oogpunt en concentreert zich respectievelijk meer op het informatieve, technische, beeldende, conceptuele of thematische aspect van glas. Telkens worden er internationaal gerenommeerde kunstenaars en ontwerpers uitgenodigd, die hun werk komen presenteren.
Ook zal de eigen glaskunst collectie van de Stad Lommel geïntegreerd worden in deze tentoonstellingen.

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

De delegatie van ICOM Glass bracht deze voormiddag een bezoek aan het GlazenHuis en het Huis van de Stad. Het werd een boeiende en interessante uitwisseling tussen gepassioneerde glascollega’s!

facebook.com

Morgen zakt de wereldtop van de internationale musea voor glaskunst af naar ons GlazenHuis. Een mooie kers op de verjaardagstaart voor het tienjarig bestaan! Artistiek coördinator Jasmien Vanhoof vertelt er alles over in Het Belang van Limburg.

facebook.com

Vrijdag werd onze nieuwe tentoonstelling 'The Collection' feestelijk geopend. Een unieke kans om de pronkstukken uit de Stedelijke Glaskunstcollectie te ontdekken!

facebook.com

Sneakpreview van onze nieuwe tentoonstelling The Collection... vanaf zaterdag 7 oktober open voor publiek!

facebook.com

facebook.com

De tentoonstelling XY gaat het laatste weekend in en loopt nog tot en met nu zondag 17/09. Mis deze boeiende expo dus dus niet! Het GlazenHuis zal wegens tentoonstellingswissel gesloten zijn van 18/09 tot en met 6/10. Vanaf zaterdag 7/10 is de nieuwe tentoonstelling 'The Collection' geopend voor publiek! Meer info volgt...

facebook.com

Zelfs de kids vinden het glasblazen super! Kom zeker langs aan de uitkijktoren in de Sahara vandaag en morgen!

facebook.com

De glasoven is geïnstalleerd! Kom dit weekend zeker langs aan de uitkijktoren in de Lommelse Sahara voor live demonstraties glasblazen...Een unieke belevenis!

facebook.com

Interesse in een creatieve en boeiende job als medewerker van ons glasatelier? Solliciteren kan nog tot en met vrijdag 1 september. Warm aanbevolen!

facebook.com

'GlazenHuis on tour' houdt dit weekend halt op een wel zeer speciale locatie! Op 2 & 3 september staat de mobiele glasoven aan de uitkijktoren in de Lommelse Sahara! Een gans weekend wordt er glas geblazen op één van de mooiste plekjes van Lommel en omstreken! Een uniek event op een unieke locatie!

facebook.com

Het is zover! DAG VAN HET ZAND 4 KIDS! Rep je deze namiddag naar het centrum van Lommel voor tal van supertoffe kids-activiteiten en workshops! Met onder andere demonstraties glasblazen bij de mobiele glasoven op het marktplein en de Glasbeach in het atelier van het GlazenHuis. De inkom van het GlazenHuis is vandaag ook GRATIS!

facebook.com

De Glas Beach in volle actie!👍🏝️

facebook.com

PICTURES BY OTHER USERS ON INSTAGRAM

@, instagram.com

@, instagram.com

@, instagram.com

@, instagram.com

@, instagram.com

@, instagram.com

@, instagram.com

@, instagram.com

@, instagram.com

Quiz

NEAR Glazenhuis

Klosterhof

Lommel, Belgium
Local Business