Hoverstraat z/n, Kinrooi, Belgium
Sports Team

Volg het reilen en zeilen van de jeugdwerking van FC Maasland NO.
Met elk competitieweekend een 'ploeg in de kijker'.

"Ploeg in de kijker" U7 van Jo Craeghs , Yassin Chadli en Dries Boonen: FC Maasland NO - Louwel 13-8 Door omstandigheden waren 4 spelertjes afwezig (ziek, carnaval en weekendje weg). Dus werd ons ploegje aangevuld met Robbe en Matz van de U6 waarvoor dikke merci! Ploegsamenstelling: Vik in het doel, Jort staart, Matz rechtervleugel, Robbe linkervleugel en Liam als piloot. De sfeer zat er voor de wedstrijd al goed in en de zon was ook van de partij. Met veel enthousiasme begonnen we aan de wedstrijd. We gingen voortvarend van start en kwamen al snel 1 – 0 voor. Daarna ging het spel gelijk op. Bij de rust was het 5 – 6. Na de rust gingen ze er met frisse (koud …) moed weer tegenaan! Met aanvallen, dribbels en een aantal mooie doelpunten kwamen we op voorsprong en gaven die niet meer af. Eindstand: 13-8! Proficiat en dikke pluim voor keeper Vik die enkele goede tussenkomsten deed, Jort die goed verdedigde, Robbe die mooie dribbels maakte, Matz die goede pasjes gaf en Liam die een aantal mooie doelpunten scoorde!!! Heel goed gedaan!!! Het was een sportieve wedstrijd onder leiding van scheidsrechter Yassin. Dank aan de ouders voor het poetsen van de kleedkamers en de lekkere broodjes en taartjes.

"Ploeg in de kijker" Damesploeg van Jessica Segers en Eef Paulussen: Maasland No. 5 - 0 Fc Eksel (forfait) Spijtig genoeg kregen we vrijdagavond het bericht dat onze tegenstanders forfait geven wegens te veel zieken en gekwetsten. Dit vonden we natuurlijk heel jammer, ook al omdat we 2 weken geleden ook al forfait kregen van Lanklaar. Maar we lieten het niet aan ons hart komen, en hebben desondanks toch getraind. We hebben door de week veel meisjes die op kot zitten of op internaat en dus is dit een uitgelezen kans om eens zo goed als voltallig te trainen. Onder een stralend zonnetje hebben we samen een aantal oefeningen gedaan en een onderling wedstrijdje gespeeld. Na afloop sloten we af zoals bij elke thuiswedstrijd met partysnacks! En zo worden we stilletjes aan een hechter en een beter team. Go Maasland ladies !

"Ploeg in de kijker" PU17 van Rik Vliegen: Lommel SK - FC Maasland NO 1-5 Afgelopen zondag stond er de vroege verplaatsing naar Lommel sk op het programma. Het vertrek om 7u40 zat onze spelers duidelijk in de benen tijdens de eerste helft. Deze was dan ook zeer gesloten en eindigde op 0-0. Na de rust werden we wakker. Want na 5min wist Ferre een vrije-trap van Senne perfect van richting te veranderen en de 0-1 stond op het bord. Enkele minuten later maakte Senne er op zijn beurt 0-2 van op aangeven van Willem. We bleven doorgaan met goed voetbal wat natuurlijk leidde tot enkele goede kansen. Lang was er niet nodig voor de 0-3 die Senne scoorde van op de penaltystip. Even later kon Bram met een mooi afstandsschot de 0-4 tegen de netten knallen. En nog net voor het einde van het 3de kwart maakte Ferre er zelfs nog 0-5 van. In het 4de kwart kon Lommel de eer nog redden en zo zorgen voor de eindstand van 1-5. Een zeer goede 2de helft van het hele team zorgde er voor dat we de 3 punten mee mochten nemen naar Maasland. Het Lommels kunstgras eiste wel zijn tol, veel stramme spieren en knieën en jammer genoeg een blessure voor Yano en Dries. Veel beterschap voor deze spelers Spelers op de foto: Yannick Zontrop, Ferre Smeets, Jelle Martens, Mauro Das, Juul Hinoul, Jens Cremers, Gijs Kuepers, Bram Vissers, Senne Vandevenne, Bo Bombeke, Yano Coolen, Willem Meuwis, Dries Schoofs, Jonathan Adriaens Op de foto ontbreken Lars Jacobs, Daan Martens en Tim Flipkens. Mike Bobik staat er ook niet bij want hij had zondagmiddag zijn eerste basisplaats in het eerste elftal A. We willen Mike dan ook proficiat wensen met deze knappe prestatie. #opleidenloont!

"Ploeg in de kijker" PU8A van Frank Kessen Zaterdag 27 januari 2018 FC Maasland NO- Hamont 7-7 selectie : Jelte Kessen, Quince Bisschoff, Lenn Zuidervliet, Maris Morasanu, Jarne Salemans, Alexander Segers. Arne Van Kuijk was afwezig. Zaterdag 27 januari ontvingen we de buren uit Hamont. De jongens zaten boordevol vertrouwen na de goede prestaties van de afgelopen weken. Ze hadden er zin in. De wedstrijd begon dan ook uitstekend voor ons. Mooi samenspel, goede individuele acties en de juiste instelling resulteerde in een snelle 2-0 voorsprong. Helaas vergaten we nadien de kansen af te maken en lieten we Hamont terug in de wedstrijd komen. Drie-drie bij de rust! Een terecht scoreverloop. Tijdens de pauze werden de batterijen terug opgeladen en de neuzen in dezelfde richting gezet. Nog twee kwartiertjes vol er voor gaan! De tweede helft starten we weer goed met mooie aanvallen over meerdere stationnetjes. De opdrachten werden goed uitgevoerd en de duels werden niet geschuwd. Stevig maar fair, langs beide zijden. We klommen dan ook weer verdiend op voorsprong. Op het einde begon de vermoeidheid ons parten te spelen en leden we enkele malen onnodig balverlies met een tegendoelpunt als gevolg. Geen erg want soms leer je het meeste uit je fouten. De wedstrijd eindigde dan ook op 7 tegen 7. Een terechte uitslag want geen van de twee teams verdiende het om te verliezen. Weer een weekje om goed te trainen en op naar de volgende opdracht : Lindelhoeven vv. extra : Na afgelopen week goed getraind te hebben, werd er zondagmorgen 4 februari een mooie overwinning behaald in Lindelhoeven ( 5 tg 8 ) met verzorgd, goed voetbal. Individuele acties, samenspel, uitvoeren van je taak, beleving en vooral veel fun! Alles zat erin. Een dikke proficiat aan de jongens , een fiere trainer

Kom onze eerste ploeg van 3de provinciale aanmoedigen om tegen Calcio Genk te winnen en zo naar de 2de plaats te springen! Vrijkaarten voor de inwoners van Kinrooi door een mailtje te sturen naar info@fcmaasland.be

"Ploeg in de kijker" GU10 van Roberto Renet: FC Maasland NO - St. Elen 8-5 Zondagochtend 10u in Kessenich: eerste fluitsignaal van de GU10 tegen Elen. Zondagochtend 10u03: 0-2 voor Elen!! Zou de Ertesjieter jeugdzitting van de dag er voor in de benen zitten of het aantal provinciale spelers bij de tegenstander... Vanaf dat moment gaan de roéd-wit-blauwen echter door een muur en doet iedereen wat van hem verwacht wordt, én meer!!! De 3 gastspelers van de U9, Vardan, Louis en Jonas, zijn niet meer onder de indruk van "die kop groter", de anciens van de U10 geven volle bak gaas aan de Maas. Na het eerste kwart hangen de bordjes al gelijk, 2-2. Een onoplettendheid bij een corner in het begin van het tweede kwart zorgt nog voor de 2-3 maar daarna is het aan ons!!! Overwicht, goed samenspel, stevig en hoog verdedigen, het lukt allemaal. De verdiende gelijkmaker volgt dan ook nog voor de rust. Het derde kwart zijn wij beter maar met ieder 1 goal gaan we de laatste 15 minuten met een 4-4 stand beginnen. Er staat geen maat meer op Maasland en Elen krijgt de bal niet meer te pakken. We scoren nog een paar mooie goals en gaan feestend de kleedkamer in!! Eindstand 8-5, trainer trots, spelers aan het feest en de supporters allemaal content!!

"Ploeg in de kijker" GU9 van Gijs Kuepers: SLW Maaseik - FC Maasland NO 16-11 Na een mooie 10-2 overwinning op Leut gingen we vol vertrouwen naar SLW Maaseik. Het eerste kwartier ging alles gelijk op, alleen Maaseik maakte hun kansen af en dat deden wij niet waardoor we al snel op achterstand kwamen. Toch bleven we er volop voor gaan en scoorden we ook een paar doelpunten. Het tweede kwartier was identiek aan het eerste alleen scoorden beide ploegen een stuk minder. We gingen de rust in met een aardige achterstand. Na de pauze waren we voetballend niet beter dan in de eerste helft, maar het verschil was dat wij nu onze kansen wel afmaakten waardoor de inhaalrace goed was ingezet. Naar het einde van de wedstrijd begonnen we een beetje beter te voetballen en de jongens bleven er vol voor gaan. Uiteindelijk ging Maasland strijdend ten onder, einduitslag 16-11. Chapeau voor de positieve mentaliteit jongens!!

De boog kan bij de jeugdtrainers ook niet altijd gespannen staan. Gisterenavond was er een teambuilding georganiseerd door Frank Kessen (die in laatste instantie zelf niet mee kon gaan). De avond startte met een rondleiding in het stadion van Roda JC. Het stadion werd gebouwd in slechts 11 maanden, maar was daarom niet minder mooi. Zeer gezellig stadion met een bijzonder mooie inrichting, daar kunnen vele (top)clubs in België nog iets van leren! Toen de rondleiding was afgelopen, konden we te voet naar ons eetplaats wandelen, namelijk het wereldrestaurant in Kerkrade. 2uur onbeperkt eten en drinken, waar dan ook goed gebruik van werd gemaakt! Als afsluiting werden er nog enkele frisse pintjes gedronken bij Café Sport. Een zeer gezellige avond met een top trainerstaf, die weer helemaal klaar is om de komende maanden vooruitgang te boeken met alle jeugdspelers van Maasland! #dejeugdisdetoekomst

"Ploeg in de kijker" GU12 van Siebe Muyshondt: SV Herkol - FC Maasland NO 6-4: Maasland begon sterk aan de match met veel balbezit en continu spelend op de helft van Herkol. Tegen het spel in kwam Herkol op voorsprong, 1-0 na het eerste kwartier. In het 2de kwartier kwam Herkol beter in de wedstrijd al was Maasland nog een tikkeltje beter, wat ook resulteerde in de 1-1. Herkol kon echter direct een tegentreffer scoren. Met nog 5 minuten te spelen voor de rust, gebeurde echter een verschrikkelijk ongeval! In een onschuldig duel liep Fadel Lherce een dubbele beenbreuk op. Er volgt Fadel een zware revalidatie. We wensen hem sterkte in deze periode en dat zijn herstel spoedig en goed mag verlopen. Er moest natuurlijk wel nog gevoetbald worden, omdat echter ook Zoran geblesseerd uitval (lies) bleven we nog met 8 spelers over. Noah maakte er met een mooi afstandsschot 2-2 en iets later viel ook de 2-3! Het laatste kwartier was er echter te veel aan voor Maasland, de vermoeidheid sloeg toe! Sven kan er met een heerlijke vrije trap wel nog 3-4 van maken, maar in de laatste 7 minuten scoorde Herkol nog 3x. Eindresultaat 6-4, maar toch viel de jongens niet te verwijten! Deze ploeg heeft al een enorme stap voorwaarts gezet gedurende dit seizoen, we trachtten deze progressie verder te zetten.

De competitie van de jeugd is terug van start gegaan, dus hier zijn we weer: "Ploeg in de kijker": U6 van Lotte Bruckers: Vandaag startte onze eerste wedstrijd van het jaar. Om 9u30 verzamelden Robbe, Seppe, Juul, Tuur, Ante, Moussa, Bas en de jarige Dylano in de kleedkamer van Maasland NO. (afwezigen: Tobe, Lars, Jenthe en Lucca) We merkten al snel dat Bocholt maar 4 spelers bij had. Om toch iedereen aan het voetballen te houden, zetten we een extra plein op. Onze 2-2 wedstrijdjes konden starten! Vol goede moed begonnen we steeds aan elke wedstrijd. Er werd goed gevoetbald langs beide kanten. Er werden wedstrijdjes gewonnen, verloren, maar vooral veel plezier gemaakt! Na de vele wedstrijdjes werden er nog penalty’s getrapt, high-five’s gegeven, waarna de spelers snel een warme douche namen. Om de start van het nieuwe jaar en zijn verjaardag te vieren, werd er in de kantine voor bicky burgers gezorgd door de mama van Dylano. Het was als het ware een echt feestmaal, want het werd ook nog eens afgesloten met een heel lekkere taart! Na nog even buiten te hebben geravot, konden we moe maar voldaan naar huis toe!

De PU15 namen vrijdag 29 december deel aan het BK indoorsoccer in Genk en werden knap kwarfinalist. Met een zwaar deelnemersveld met onder andere Hasselt, Bregel Sport, Lommel SK, Rapid Wezemael en nog een deel andere, toch zeker een mooi resultaat. Volgende week staat er een teambuilding gepland in basic fit, 2 trainingen en om de week af te sluiten en alvast het nieuwe jaar goed in gezet te hebben speelt de PU15 op zaterdag 6 januari om 13u in Kinrooi tegen de nationale U15 Patro Eisden.

Het is dan wel winterstop, maar dat wil niet zeggen dat er niet wordt gevoetbald. Vandaag nam de PU13 deel aan de Sylvester-cup in Maasmechelen, georganiseerd door e. mechelen a/d maas. Er deden in totaal 8 ploegen mee: Hades, Patro Eisden, Bilzen-Waltwilder, mechelen a/d maas 3x en Maasland NO 2x. Gezien het speelschema een goede keuze om 2 ploegen in te schrijven want voor iedere ploeg waren er maar 4wedstrijden van 10minuten. We misten een deel spelers waardoor Jens Smeets van de PU12 ook erbij was en we uiteindelijk 7 spelers hadden. Deze 7 spelers speelden dus voor beide ploegen. De eerste wedstrijd werd vlotjes gewonnen van Hades 0-3. Nadien werd er in de poulefasen nog 2x gewonnen en 3x verloren. Gelukkig eindigden we in één poule als 2de en de andere poule als 3de, zodat we niet tegen elkaar uitkwamen in de finalerondes (onvoldoende spelers). De wedstrijd voor de 5de en 6de plaats, werd met 1-0 gewonnen tegen Bilzen-Waltwilder. Direct erna streden we voor de 3de en 4de plaats tegen e. mechelen a/d maas. De wedstrijd leverde geen winnaars op dus moesten er strafschoppen worden genomen. Dit was precies niet zo gemakkelijk! Na elk 3 penalty's was de stand slechts 1-1. Erna pakte gelegenheidskeeper Senne Breukers uit met een schitterende redding, we verzuimde echter om te scoren. Senne pakte weer uit met een knappe save, we scoorden weer niet. De 6de strafschop ondertussen, Senne pakte weer. Lucas Vanholen kreeg de bal wel tegen de netten getrapt en de 3de plaats was binnen! Het was een gezellige namiddag! Proficiat aan volgende jongens: Raf Beckers, Senne Breukers, Yannick Stieners, Jens Smeets, Lucas Vanholen, Jonas Geutjens en Bo Kuypers!