Top Local Places

Volvo Cars Gent

John Kennedylaan 25, Gent, Belgium
Local business

Description

ad

Volvo Car Gent In 2012 bouwde Volvo Car Gent 258.147 auto's.

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Photos from Volvo Cars Gent's post

Onze fotograaf heeft zich in allerlei bochten gewrongen om het juiste perspectief te vinden - eerst in een hoogtewerker, veilig vastgehaakt in een harnas (met dank aan de collega's voor de hoogtewerker), daarna in (IN!) de koffer van een S60. Herken je jezelf op de foto? Of herken je anderen? Taggen maar!

Photos from Volvo Cars Gent's post
facebook.com

Photos from Volvo Cars Gent's post

1.560 vrouwen op de fiets voor recordpoging "Het Grootste Vrouwenpeloton" GENT 10/09 12:06 (BELGA) Vanop het terrein van Volvo Cars Gent zijn zaterdagmorgen maar liefst 1.560 vrouwen vertrokken voor de recordpoging "Het Grootste Vrouwenpeloton". Organisator Flanders Classics speelt daarmee in op de stijgende interesse van vrouwen voor het wielrennen en de groter wordende populariteit van het vrouwenwielrennen. Dominique Leroy, CEO van Proximus en fervent wielrenster, gaf om 10.00 uur het startschot voor een gratis groepstocht van 60 kilometer door het Waasland en het Meetjesland. Er zijn mogelijkheden om na 25 of 40 kilometer af te splitsen. Wie koersbenen heeft kan voor 90, 120 en zelfs 150 kilometer gaan. "Wat deze recordpoging zo uniek maakt, is dat er nooit eerder zoveel vrouwen bij elkaar gebracht zijn om samen te fietsen in één peloton& quot;, zegt Nicolas Denys (Flanders Classics). Onder de 1.560 vrouwen aan de start werd Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Joke Schauvliege (CD&V) gezien, in het gezelschap van een groep fietsvriendinnen, maar onder meer ook meervoudig wereldkampioen judoka Gella Vandecaveye trok haar koersbroek aan. Organisator Flanders Classics merkt dat het vrouwenwielrennen steeds meer aan populariteit wint en dat ook de interesse van dames voor het wielrennen een steeds hogere vlucht neem. "Er schrijven zich steeds meer vrouwen in voor de Ronde van Vlaanderen, ook voor onze tourtochten, er zijn ook steeds meer vrouwenwielrenclubs en we speelden al langer met de idee om voor vrouwen iets extra te doen", zegt woordvoerder Gil Thibaut over het eenmalige initiatief. "Sinds mei kwamen die plannen, dankzij een aantal partners, in een stroomversnelling." De recordpoging vindt plaats tijdens de Volvo Cycling Classic, één van de veertien wielertochten van de Proximus Cycling Challenge.

Photos from Volvo Cars Gent's post
facebook.com

Volvo Cycling Classic

Volvo Car Gent is morgen de Place To Be voor wielerliefhebbers. Zorg dat je erbij bent op Volvo Cycling Classic! En voor de dames: de inschrijvingen voor het Grootste Vrouwenpeloton zijn inmiddels afgesloten. Doen jullie de wereldrecordpoging slagen? Morgen weten we het!

Volvo Cycling Classic
facebook.com

"We did it!" - Volvo Car Gent

http://www.volvocargent.be/nl/nieuws/we-did-it

facebook.com

De superflitspaal is verhuisd: van de Laurentiuslaan naar de Geeraard Van den Daelelaan. Wat ons doet nadenken over de volgende vraag: Houden we ons aan de snelheidslimiet a) omdat het zo hoort (goede en respectvolle burgers zijnde) of b) omdat we toch liever geen boete oplopen. a) én b) kan natuurlijk ook. En nee, er valt niks te winnen met deze quiz.

facebook.com

Timeline Photos

Hou je vast voor een stukje levenswijsheid, in het Duits dan nog: "Das Leben ist wie ein Fahrrad, man muss sich vorwärts bewegen, um das Gleichgewicht nicht zu verlieren." Ik zeg dat niet, Einstein zegt het: als je in het leven niet voorwaarts beweegt, verlies je je evenwicht. (Hij zou ook beweerd hebben dat de relativiteitstheorie hem was ingevallen op de fiets. Ik zou wel aanbevelen om op de Volvo Classic toch niet TE diep na te denken. En dat geldt ook voor de mannen.)

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Het lijkt wel alsof de weergoden de wielerambassadeurs extra op de proef willen stellen. Want na de Mont Ventoux was het op ook Les Deux Alpes barslecht weer. Maar is het niet in deze omstandigheden dat de aard van de ware Flandrien komt bovendrijven? Met de kop boven de guidon, de blik op het tarmac, duwen en trekken, voorbij de grenzen waarvan men dacht dat men ze nooit zou kunnen overschrijden? Jawel, ze hebben het alweer gedaan, onze twintig ambassadeurs en andere Volvo-deelnemers, met begeleiding van Energy Lab. We plukken even uit het verslag van Katleen Van Buggenhout, die vorig jaar ambassadeur was, maar die er ook nu absoluut bij wou zijn: "Op donderdag 18 augustus was de eerste afspraak om de aluminium/carbon rossen op te tuigen en de beenspieren kennis te laten maken met het gebergte. Klimmen in de bergen is toch andere koek dan klimmen in het Belgenland. Ook de afdaling is andere koek. Iedereen is vol goede moed gestart aan de Col du Lautaret. Iedereen op zijn eigen tempo en afstand. Sommigen hebben zelfs de Galibier overwonnen. Een fietstocht met als achtergrond de adembenemend mooie bergketen les Ecrins en stukjes gletsjers. Vrijdag 19 augustus was een rustdag. Hanneke [van Energy Lab] had een kort ritje uitgestippeld om de spieren wat los te rijden. Zaterdag 20 augustus, THE DAY. Vroeg opstaan, juiste voeding, juiste kledij, drinkbussen vullen, fietsen opladen en op naar de top van Les 2 Alpes. De weergoden hadden alle varianten van regen op het programma gezet: dikke druppels, fijne druppels, mist …. Maar iedereen was vol goede moed aan de start. Rond negen ging het startschot en ze waren vertrokken voor 51km. Les 2 Alpes naar beneden tot aan de voet van de Alpe d’Huez. Daar begon het serieuze werk. De eerste 4 km van de vermaande col bedwingen. Hierna ging de tocht over Les Balcons d’Auris. De verwachting was een gezapig balkonnetje: wat op en neer. Maar het bleek een klim van 6km te zijn! Het stijgingspercentage was niet echt 'gezapig'. Maar wat een uitzicht: fenomenaal! En dan de kers op de taart: Les 2 Alpes met de tien bochten. De bochten aftellen, doseren, nog voldoende eten en drinken. En die laatste kilometer: die was ZEKER langer dan één kilometer! Wat een emoties aan die eindstreep: lachen, huilen, stil, uitbundig! Wat een ontlading. Peter en Tatan hebben iedere Volvo-fietser over de eindmeet geschreeuwd en opgevangen. [Fabrieksmanager] Eric zo fier als een pauw. Maar alle ambassadeurs hebben het gehaald! Heel veel dank aan iedereen van energy@volvo die meegewerkt heeft om dit te doen slagen."

Timeline Photos
facebook.com

Volvo Cars Gent

VOLVO 140 ZIET ABRAHAM: Een broer van mijn schoolvriend Rudy had die Volvo. Wow, indrukwekkend was die. Is dat nu al zo lang geleden? De Volvo 140 werd tussen 1967 en 1974 ook in Gent gebouwd. Er liepen 205.000 exemplaren van de band; en het topjaar was 1973, het jaar van de eerste oliecrisis (50.500 geproduceerde auto's).

facebook.com

Timeline Photos

Volvo Cars en Uber slaan handen in elkaar om zelfrijdende auto’s te ontwikkelen Volvo Cars gaat samenwerken met het Amerikaanse Uber, ‘s werelds grootse autodelende organisatie, om de volgende generatie zelfrijdende auto’s te ontwikkelen. De basisversie van de auto’s zal worden gebouwd door Volvo, die ze dan verkoopt aan Uber. Beide firma’s investeren samen 300 miljoen dollar in het project. Volvo bouwt de basisauto, en Uber gaat daarmee aan de slag door er zijn eigen systemen voor zelfsturing op te monteren. Volvo gaat deze basisauto dan verder gebruiken voor de volgende generatie van zelfrijdende Volvo’s. Beide ondernemingen zien deze alliantie als een industrieel partnerschap voor de lange termijn. Uber koos voor Volvo omdat het ‘een leider is inzake voertuigontwikkeling, en de allerbeste op het vlak van veiligheid’ (dixit CEO Travis Kalanick). De auto’s zijn gebaseerd op het flexibele SPA-platform (Scalable Product Architecture), het onderstel voor Volvo’s nieuwe grote modellen. Volgens Håkan Samuelsson betekent deze overeenkomst dat Volvo ‘in het centrum staat van de huidige technologische revolutie in de auto-industrie.’

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

En onze fotograaf, hij gespte zijn motorjas dicht, zette zijn helm op het hoofd, en bromde ervandoor, de wielrenners achterna. Alles voor een mooie reportage! En ondertussen is hij al goed en wel aangekomen; de bergen zien er alvast indrukwekkend uit.

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Ze zijn vertrokken, de sportieve ambassadeurs, voor een sportieve uitdaging van formaat: Les 2 Alpes beklimmen!

Timeline Photos
facebook.com

Lokale Politie Gent on Twitter

Een gewaarschuwd man (vrouw)... De bewoners van Oostakker zullen tevreden zijn als als we ons houden aan de maximumsnelheid (50 km in de Laurentiuslaan, 30 km aan het gemeentehuis).

facebook.com

Quiz

NEAR Volvo Cars Gent