Top Local Places

Fotomuseum Antwerpen - FOMU

Waalsekaai 47, Antwerp, Belgium
Museum

Description

ad

Fotomuseum Antwerpen biedt fotografie in al haar facetten: fototentoonstellingen, collectie FOMU, rondleidingen, workshops, events en nog veel meer.

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Zaterdagavond kan je onze assistent-curator Ingrid Leonard terugvinden op Uncover17 Fotografie Evenement in Maastricht! Ze geeft er een lezing over Belgische fotografie. Uncover17 is een organisatie van Forum Beeldtaal.

facebook.com

Dit weekend palmt Zuiderburen het Zuid in Antwerpen helemaal in met een gezellig buurtfestival.🎈 Bij ons en het M HKA kan je eendjes vissen!

facebook.com

Wij bouwen aan een nieuwe leeszaal in de bibliotheek! Hier komen ook breekwerken aan te pas die ons helaas trakteren op lawaai. Om de pijn te verzachten, kan je het FOMU van 12.09 tot 15.09 met korting bezoeken! Als je onze bibliotheek in tussentijd niet kan missen, kan je terecht in het Rijksarchief van Beveren-Waas.

facebook.com

Nog 1 maand de tijd om 'The Still Point of the Turning World' te bezoeken! Video door Subbacultcha Belgium

facebook.com

Vanavond in ons museumcafé Pixel Café! 🍸

facebook.com

Goed nieuws, Alec Soth-fans: 'Sleeping by the Mississippi' (2004) is na jaren opnieuw uitgegeven. En binnenkort, uiteraard, ook verkrijgbaar in onze shop!

facebook.com

Je kan nog tot zondag 10 september aanmelden voor Nightwatch 2017! Laat je coachen door pro's en showcase je talent in het FOMU op 27.10.2017!

facebook.com

Vanaf 21 september kan je de nieuwe editie van ons magazine .tiff terugvinden in de FOMU shop. Op donderdag 5 oktober hebben we de 10 veelbelovende fotografen ook te gast in ons museum tijdens de jaarlijkse .tiff TALKS. We laten Maria Baoli, Pauline Beugnies, Jeroen Bocken, Arnaud De Wolf, Massao Mascaro, Pauline Niks, Thomas Nolf, Calixte Poncelet, Alexey Shlyk en Sine Van Menxel aan het woord over hun werk.

facebook.com

Curieus naar onze workshops? Geïnteresseerd in onze komende expo's of gewoon zin in een praatje? Het is vandaag Cultuurmarkt van Vlaanderen en wij zijn er ook!

facebook.com

Neem op 10.09.2017 een exclusief kijkje achter de schermen in het FOMU. Tijdens het Festival van de Architectuur neemt ons hoofd Collectie Ann Deckers jullie mee in het eerste lage energiedepot voor fotografie in Europa. Bezoek aan de Lieven Gevaerttoren - Festival van de Architectuur Foto: © Stijn Vanderdeelen

facebook.com

Na haar ontmoeting met Pierre Alechinsky in 1963, wordt Suzy Embo de informele chroniqueur van de post-Cobra-kunstenaars. Beeld: Suzy Embo, Pierre Alechinsky, La Bosse, 1966 ©FOMU / Suzy Embo Bezoek de expo nog tot 08.10.2017 >> https://www.fotomuseum.be/tentoonstellingen/suzy-embo.html

facebook.com

Fotografie als “de brug tussen antropologie en performancekunst”, zo beschrijft Daria Tuminas het werk van Maximilian Stejskal, een Finse etnoloog die voor zijn doctoraatsonderzoek in de jaren ‘40 en ‘50 volkse sportwedstrijden fotografeerde. Met haar artikel in EXTRA #21 doopt Daria de wetenschapper om tot kunstenaar. https://www.fotomuseum.be/plan-je-bezoek/magazine/extra.html Beeld: Maximilian Stejskal, Zakkengevecht of slagen uitwisselen

facebook.com

Quiz

NEAR Fotomuseum Antwerpen - FOMU