Top Local Places

TEDxOpatija

, ,
Non-Profit Organization

Description

ad

TEDxOpatija samostalno je organiziran događaj pod licencom TED-a, koji se po prvi puta održava u Opatiji. Što je TED?

TED je neprofitna globalna organizacija čiji je primarni cilj promicanje ideja vrijednih širenja u obliku kratkih, snažnih govora. Započevši s organizacijom godišnjih konferencija, TED danas predstavlja platformu koja brojnim inicijativama okuplja vodeće svjetske mislioce, stručnjake i vizionare iz raznih područja i kultura.

TED predstavlja akronim za Technology (tehnologija), Entertainment (zabava), Design (dizajn) što su ujedno tri široka područja koja konferencije obuhvaćaju, ali često i puno više od toga. Govornici imaju 18 minuta unutar kojih, na njima najbolji moguć i svojstven način, iznose „ideje vrijedne širenja“- što je ujedno slogan organizacije. Svi govori kasnije su dostupni besplatno na www.ted.com, a prevođeni su na preko 100 jezika i pregledani preko 1 milijarde puta.  Do sada su kao govornici sudjelovale mnoge poznate osobe iz raznih područja, među kojima čak devet nobelovaca. Neki od poznatih govornika bili su Bill Gates, Stephen Hawking, Julian Assange, Elon Musk, osnivači google-a Larry Page i Sergey Brin, Bono Vox, Al Gore, James Cameron, Gordon Brown, Richard Dawkins i mnogi drugi.

Što je TEDx?

Kako bi, osim globalno, prije svega djelovali i lokalno, TED je omogućio nezavisnim organizatorima da pod njihovom licencom organiziraju TEDx događaje koji su nalik originalnim TED konferencijama. TEDxOpatija upravo je jedna takva konferencija, a „x“ predstavlja samostalnu, nezavisnu organizaciju. Cilj je pokrenuti rasprave i povezanost u  zajednici te okupiti govornike koji će širiti inspirativne, inovativne i zanimljive ideje pred lokalnom publikom.

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Hans Rosling: Global population growth, box by box

Prije dva dana umro je poznati švedski liječnik, statističar, akademik i TED govornik Hans Rosling. Između ostaloga čime se bavio, Rosling je u svojim javnim govorima prezentirao široku, globalnu sliku svijeta na vrlo jednostavan način koristeći brojeve i infografiku. Kroz prizmu statistike imao je odličan pregled globalne situacije, za sebe je smatrao da je vrlo ozbiljan posibilist, a možemo i reći kako je u jednu ruku bio vizionar. Iako možda smatrate kako dobro poznajete svijet oko sebe, Rosling će vam dokazati drugačije.

facebook.com

Argumenti nacionalnog identiteta | Boran Bercic | TEDxOpatija

Bismo li mi bili mi da nismo Hrvati?

facebook.com

Pluralizam i duboka politika | Ivan Cerovac | TEDxOpatija

Razmislite prije nego što izbrišete neistomišljenike s Facebooka. :)

facebook.com

Quiz

U OKOLINI TEDxOpatija