Top Local Places

Koffie met Marcel

, ,
Organization

Description

ad

Ondernemen in de dynamisch kinderopvangbranche?

Daar wil ik graag eens over brainstormen.

Uw investering? Ik drink mijn koffie zonder melk en suiker Kinderopvang en Onderwijs zitten in een transitie. Niemand weet exact waar we heengaan.

Ik geloof in een toekomst waarin sterke, gezonde, professionele organisaties een belangrijke plaats in kunnen nemen op het gebied van de ontwikkeling van kinderen.

We zijn te vaak binnen de kinderopvangbranche bezig om de krimp te beperken... en dat is niet natuurlijk. Heeft u ooit wel eens een boom gezien die bezig is om te voorkomen dat hij kleiner wordt?

Groei is natuurlijk. Maar hoe doe je dat in een markt die het zo moeilijk heeft?

Er zijn een kleine 2,5 miljoen kinderen in Nederland waarvan er slechts een kleine 650.000 gebruik maken van kinderopvang. Ik geloof dat we onze blik dienen te verleggen en te kijken naar de échte doelgroep.

Mijn visie is dat we stoppen met overleven en weer gaan leven! Door terug te gaan naar de basis, door weer uit te gaan van de klant, ipv onze eigen organisatie. Door een specifieke doelgroep te kiezen en daar de expert voor te zijn. Iets te bieden waar ook behoefte aan is, door gewoon te vragen wat ze willen. Kortom door met een ondernemersgeest de markt van 1,8 miljoen kinderen, die we nu niet bereiken, te gaan bedienen.

We hebben zoveel bereikt als branche. Hoe zou het zijn als wij onze expertise beschikbaar maken voor alle kinderen? Dus niet alleen binnen de Wet Kinderopvang? Om daar toegang toe te krijgen dienen we anders te kijken. En daar wil ik mij graag voor inzetten! En niet alleen op de tekentafel, maar écht praktisch aan de slag met visie!


Wilt u een oplossing voor de dalende bezetting en een aanbod dat tegemoetkomt aan de groeiende vraag naar flexibiliteit?
Wilt u weer ontwikkelen i.p.v. het beperken en managen van de krimp?
Wilt u praktisch aan de slag met nieuwe diensten en producten?

Als dat zo is dan kom ik graag een keer bij u op de koffie!

Uw investering? Ik drink mijn koffie zonder melk en suiker :-)

Quiz

NEAR Koffie met Marcel