Top Local Places

Zelena gradnja

Ulica grada Vukovara 274/5, Zagreb, Croatia
Non-Profit Organization
ad

Description

Ovo je javna stranica neprofitne udruge Hrvatski savjet za zelenu gradnju te online zajednica promicatelja i poklonika održive gradnje u Hrvatskoj. Namjera Savjeta je surađivati s privatnim i javnim sektorom u službi primjene održivih graditeljske prakse te ponuditi tržištu sadržaje i aktivnosti bazirane na nekoliko ključnih područja uključujući:
-informiranje i educiranje;
-osnivanje suradnji i partnerstva s drugim organizacijama;
-organiziranje simpozija, seminara, radionica, konferencija i godišnjih skupova;
-organizaciju i sudjelovanje u kampanjama za osvješćivanje javnosti te, gdje je primjereno, djelovanjem utjecati na propise iz područja gradnje.
CER:
»Zajedno kroz labirint prilika za dodjelu bespovratnih sredstava projektima energetske učinkovitosti«
Zagreb, 19. studeni 2014. U Centru energetskih rješenja (CER) Zagreb, Westgate Shopping City, održan je događaj u suradnji s partnerima – Tiko Pro agencijom i Hrvatskim savjetom za zelenu gradnju, na kojem je prisustvovalo stotinjak sudionika. CER se predstavio kao savjetodavni i prodajni centar u kojem krajnji korisnik može naći sveobuhvatna rješenja za energetsku učinkovitost uz korištenje subvencija raspisanih za energetsku učinkovitost (EnU) i obnovljive izvore energije (OIE), a održana je i radionica na tu temu kako bi olakšali financiranje takvih projekata.
Cijeli članak pročitajte ovdje: http://www.gbccroatia.org/clanci/zajedno-kroz-labirint-prilika-za-dodjelu-bespovratnih-sredstava-projektima-energetske-ucinkovitosti/32.html

U srijedu, 14.05.2014. održati će se 16. simpozij o zelenoj gradnji u Zagrebu | Savjet za zelenu...
Sutra, 14.05.2014. od 9.00 do 14.00 sati održati će se 16. simpozij o zelenoj gradnji "Green Building Professional internacionalne edukativne metode o zelenoj gradnji“ u dvorani A u Starogradskoj vijećnici, Ćirilometodska 5 u Zagrebu u organizaciji Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju (HSZG) za vrijeme Zagrebačkog energetskog tjedna. Sudjelovanje na simpoziju je BESPLATNO, sudjelovati može šira javnost i svakom sudioniku se omogućuje stjecanje dva (2) SSU boda sukladno odredbi pravilnika o Stručnom ispitu.
Sve o prijavama i programu pogledajte u nastavku.
Prijavnice se zaprimaju do popunjenja mjesta!
Veselimo se Vašem dolasku!
http://www.gbccroatia.org/hr/naslovnica/dogadjanja/u-srijedu-14.05.2014.-odrzati-ce-se-16.-simpozij-o-zelenoj-gradnji-u-zagrebu,2431.html
Zagrebačka banka pridružuje se akciji Sat za planet Zemlju 2015.
Akciju podržava Grupa UniCredit u cijeloj Europi - u 14 država 85 poslovnih zgrada Grupe također će ugasiti svoja svjetla
UniCredit će u subotu, 28. ožujka, isključiti rasvjetu u 85 svojih poslovnih zgrada u 14 različitih europskih država podržavajući akciju Sat za planet Zemlju, obilježavajući osmu godinu sudjelovanja Grupe u toj globalnoj inicijativi. Ovaj događaj organizira Svjetski fond za zaštitu s ciljem podizanja razine svijesti o klimatskim promjenama koje su ozbiljna prijetnja za naš planet.
Zagrebačka banka, članica UniCredita, ovom će prilikom također ugasiti svjetla na svoje dvije lokacije u centru Zagreba  – poslovnice Gradska štedionica na Trgu bana Josipa Jelačića 10 i Ilica 38.

KONTAKT

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Održivost i krajobrazna arhitektura - više od dizajna!

U srijedu 13. svibnja 2015. godine održao se stručni simpozij o zelenoj gradnji Nigel Thorne: "Održivost i krajobrazna arhitektura - više od dizajna" u hotelu International u Zagrebu. Organizatori simpozija bili su Hrvatski savjet za zelenu gradnju, Hrvatsko društvo krajobraznih arhitekata i Hrvatska komora arhitekata - Odbor za krajobraznu arhitekturu.

Održivost i krajobrazna arhitektura - više od dizajna!
facebook.com