Top Local Places

Liljevalchs konsthall

Djurgårdsvägen 60, Stockholm, Sweden
Art Gallery
advertisement

Description

ad

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste konsthall! Vi visar konst och form i fyra stora utställningar om året. Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste konsthall! Vi visar konst och form i fyra stora utställningar om året.

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Timeline Photos

Äntligen3. Inte är detta en vanlig påsklilja utan detta är faktiskt en gammal sort, ett original som fylld till brädden av gul vitalitet. Och inte bryr sig en sådan om att det är kallt ute, den kräver så lite och ger så mycket.

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Äntligen2. För alla våra finsmakare där ute i rymden erbjuder vi idag en balkansippa – också den lite räddhågsen och frusen, men likafullt på gång med förhoppning om att till nästa helg finna vårens värme.

Timeline Photos
facebook.com

Photos from Liljevalchs konsthall's post

Sorti. Nu var det slut på Vårsalongen och vår stora entrécontainer flyger vidare mot nya äventyr. Och redan nu vet vi, som gillar återbruk, att ni lär se containern – fast i ny skepnad – utanför Junibacken i sommar då vi i Galärparken kör Döden - en utställning om livet. Alltså: väl mött den 4 juni för en utställning som med skulptur och landskapsgestaltning tar oss med till något vi aldrig sett.

Photos from Liljevalchs konsthall's post
facebook.com

Timeline Photos

Äntligen1. På mångas begäran återkommer vi här med en serie som förra året väckte gillande (det kanske mest var vi själva som gillade…) Hur som helst: Uti backen händer det saker och vi inleder med en liten rackare som har oförtjänt dåligt rykte, tussilagon. Se på den hur den hukar i fjolårsgräset – tror vi det eftersom det var minusgrader i helgen.

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Här testar ljusmästaren Tarzan ljuset som komma skall i vår tillbyggnad, numera döpt till Liljevalchs (+). Alltså: vi har gjort en fullskalig modell av våra kommande lanterniner för att i praktik se att allt blir på bästa sätt.

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Insyn3. Med en sådan röd telefon lyft mot örat markeras allvar. Vi vet att det är Liljevalchs som ringer till Wingårdhs på den röda linjen, en linje alltid öppen för intrikata frågor och spörsmål. Oftast är det den trevlige arkitekten Niklas Carlén som svarar – vår absoluta favorit bland alla de vi jobbar med. Dock är det inte Niklas i bild eftersom det är just han som tagit dessa bilder.

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Insyn2. I går var vi lite oroliga att de bara satt och slöade där på Wingårdhs, men i dag ser vi att de faktiskt har tagit plats framför sina stora datorer för de sista finjusteringarna i planritningen. Och inte vill de bli störda heller, utan i det öppna landskapets anda har de hörlurar på, allt för att stänga ute omvärlden och koncentrera sig på Liljevalchs tillbyggnad.

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Fest. På Nybrokajen 2 firar vi i dag att Utopian Bodies utsågs till Årets utställning 2015. Och medan vi smaskar på tårtan som Forum för utställare skickade över, gläds vi över en ny prisnominering. Nu handlar det om "affärsmässigt grundade kultursamarbeten" och Swedish Arts & Business Awards, en tävling som Kultur & Näringsliv ordnar. Liljevalchs samarbete med AMF när det gäller att hålla Vårsalongen 2016 i Urban Escape-kvarteret har valts ut som en av tre kandidater till priset som delas ut den 3 maj. De övriga är Nationalmuseum/Jernhusen och Wenngarn/Sisyfos AB.

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Insyn1. Nu får vi hoppas att flitens lampa lyser på Wingårdhs arkitektkontor. Många små detaljer återstår för att vår stolta tillbyggnad på Kungliga Djurgården skall lyfta som fågel Fenix mot skyn. Men med tanke på koncentrationen som råder på detta kontorsmöte så känner vi oss trygga. Kul också att gänget i bild – om fantasi och kunskap tryter – kan vända sina huvud och faktiskt nästan se platsen för det kommande bygget.

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Bäst. Undra på att Liljevalchschefen Mårten Castenfors ser nöjd ut. Höstens stora satsning, modeutställningen Utopian Bodies – Fashion Looks Forward har just utsetts till Årets utställning 2015! Det är föreningen Forum för utställare som står bakom priset som tillkännagavs på museimötet i Linköping. – Fantastiskt roligt att få denna uppskattning, speciellt för en utställning som var ”fullt ut” på alla plan, alltså ett gigantiskt äventyr och därtill en underbar final för gamla Liljevalchs, säger konsthallschefen som dock har vanan inne att vinna. 2012 var det "August. En djefla utställning" som tog hem priset. Grattis Sofia Hedman och Serge Martynov, utställningsmakarna bakom Utopian Bodies!

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Så här glad är Johanna när hon med lätta steg vandrar med papper i hand i våra tillfälliga personallokaler, Nybrokajen 2. Notera dock att vi tagit med oss lite konst för ökad trivsel, till exempel Nina Lindgrens hängande kartongstad som häromåret var med på Vårsalongen.

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Ibland överträffar verkligheten konsten. Se här det f d chefsrummet på Liljevalchs som invaderats av två amerikanska 80-talskonstnärer: den ena begiven på jordkonst och den andre minimalist i Walter de Marias anda. Kul tycker vi, bara de städar efter sig.

Timeline Photos
facebook.com