Top Local Places

Trafikplats Eskilstuna

Alva Myrdals gata 5, Eskilstuna, Sweden
Public Service
advertisement

Description

Eskilstuna kommuns sida för trafikfrågor. Vi svarar på inlägg och frågor så fort vi hinner, vardagar 08.00-16.30. Ni kan även hitta oss på: http://www.eskilstuna.se/trafik Målet med Trafikplats Eskilstuna på facebook är att öka förståelsen för Eskilstuna kommuns arbete med trafikfrågor. Vi planerar och bygger för dig! Vi hoppas även kunna utmana och inspirera andra kommuner att utveckla dialogen med invånarna.

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Timeline Photos

Bygget av de nya bostadshusen i kvarteret Odensala på Östermalm har kommit till ett skede där vi måste öka framkomligheten ytterligare för tunga och långa fordon. Från och med måndagen den 27 februari kompletteras de parkeringsförbud som redan finns genom att det blir parkeringsförbud på hela Eriksbergsgatan. Dessutom blir det parkeringsförbud på Klostergatan mellan Ägirgatan och Eriksbergsgatan. Det gäller på båda sidor av gatorna och dygnet runt, veckans alla dagar. Enligt planeringen kommer detta att gälla till den 31 juli. Se kartbilden - och som vanligt, följ skyltning på plats!

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Vi stänger del av Bruksgatan (27 februari – hösten 2019) för alla trafikantgrupper Mälardalens högskola har nu påbörjat arbetet för ett nytt campus i Eskilstuna. I samband med byggstarten stänger vi av en del av Bruksgatan och parkeringsplatsen Vallonen. Området runt gamla sporthallen stängslas in och blir arbetsplats och parkeringsplatsen används som etableringsyta. Besökare till den djurklinik som ligger i anslutning till bygget kommer att kunna ta sig dit via Rademachergatan - Bruksgatan. Avstängningarna börjar på måndag 27 februari och kommer att gälla fram till det nya campuset står färdigbyggt. För aktuell information under byggtiden se https://www.eskilstuna.se/vagarbeten

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Fria bussresor när Torshälla fyller Torshälla 700 år! Fredag den 24 februari fyller Torshälla 700 år. För att fler ska ha möjlighet att fira åker du gratis på bussarna till och från Torshälla! Du kan åka från 14 fram till 00:15 med linjerna 1, 20, 21, 40 och 41. Dessutom sätter vi in en extra buss på linje 1 vid 00:15. Passa på att ta bussen till kalaset.

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Hej! I avvaktan på avtagande snöfall jobbar vi med halkbekämpning samt efterputsning. Ny information kommer under dagen. Här hittar du aktuell information.https://www.eskilstuna.se/trafik-och-infrastruktur/renhallning-och-snorojning/snorojning.html

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Grattis alla som har sportlov! :-)Nu kan ni åka skidor och pulka :-)  Den stora snösvängen drog igång tisdag morgon 04.00. Tillsammans med våra entreprenörer arbetar vi med att snöröja hela dagen. Under tisdagseftermiddagen drar nederbördsområdet bort och molnigheten minskar. Dagtid stiger temperaturen tillfälligt till ett par plusgrader men mot kvällen sjunker temperaturen igen. Risk för påfrysning på våta vägar så ta det försiktigt!

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

P-plats Vallonen i centrum stängs måndagen den 27 februari. Anledningen är att parkeringsplatsen behövs som etableringsyta när nya högskolan kommer att byggas i angränsande kvarter. Parkering hänvisas under tiden till Strömsholmens parkeringsplats. På Strömsholmens parkeringsplats gäller samma villkor för parkering som på Vallonen. P-plats Vallonen beräknas vara avstängd cirka 2 år.

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Tisdagen 14 februari och onsdagen 15 februari kommer park-/naturavdelningen att beskära träden vid parkeringsplatserna på Östergatan. För att det ska kunna göras på ett säkert sätt stängs parkeringsplatserna från och med fredagen 10 februari tills arbetet är klart. Du som brukar parkera där hänvisas till övrig gatuparkering i närområdet under denna tid. Under tiden för avstängningen gäller förbud att stanna eller parkera på parkeringsplatsen. Följ skyltning på plats!

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Du har väl inte missat att vi satt in fler bussar till Munktellstaden? Från och med i december har det blivit lättare att åka buss till Munktellstaden. Vi kör nu halvtimmestrafik på helger och på vardagar går det bussar fram tills 21.00. Utökningen är ett led i arbetet med att få fler hållbara resor till Munktellstaden. Andra åtgärder som är på gång är realtidskärmar i arenorna, särskilda handbollsbussar vid matcher, testresenärer på elcykel och ungdomstävlingen Klimatmatchen. #HållbaraMunktellstaden

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Parkeringsplatsen på Smedjegatan 7 stängs den 13 februari med anledning av uppbyggnaden av den nya högstadieskolan Fristadsskolan. 16 avgiftsplatser och en plats för rörelsehindrade berörs. Parkering hänvisas till övriga parkeringsplatser i biljettområde C1; till exempel Smedjegatan 8, Vildrosen och Valören.

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Trädhöjning på Eskilstunavägen (den 2 - 3 februari) Vi beskär träd längs Eskilstunavägen i Hällby (mellan Torsveds- och Ringvägen). Träden ska "klippas upp" till 450 cm över vägbanan.​ Biltrafiken norrut (mot Hemlaås) leds om via Torsvedsvägen-Ringvägen. Trafik söderut (mot Eskisltuna) får gå som vanligt men med begränsad framkomlighet. Gång- och cykel-bana påverkas ej.

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

I dagarna går personal hos Eskilstuna direkt parkeringsutbildning för kundtjänstpersonal genom vår branschorganisation Svepark, Svenska parkeringsföreningen. Många skratt, nya lärdomar och mycket givande diskussioner!

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Nu på fredagsmorgonen kommer kommunens parkeringsvakter att finnas vid en centralt belägen F-6 skola för att bidra till ökad trafiksäkerhet och framkomlighet. Det har kommit synpunkter om att lämning av barn sker i strid mot reglerna och ställer till det i morgontrafiken. Välkommen att prata med parkeringsvakterna på plats om du har frågor!

Timeline Photos
facebook.com