Top Local Places

Zasavski Direndaj

potoska vas, Zagorje ob Savi, Slovenia
Company
advertisement

Description

ad

Na tem blogu najdete dejavnossti za vso družino,katero lahko izvajate doma,ter vsa obvestila,katero bo mogoče izvajati z nami. Pri nas vam bomo nudili varstvo,najem animatorja  za zabave na domu,lahko zabava pri nas,imeli bomo delavnice,zabave ,družinske piknike-skratka zabavno bo za vso družino!!!!

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Timeline Photos

Se še kdo spomni iger otroštva? Le kdo ne:)

Timeline Photos
facebook.com

Zasavski Direndaj

Zasavski Direndaj
facebook.com

Photos from Zasavski Direndaj's post

PREIZKUSITE,NE BO VAM ŽAL! Odkar uporabljam doma narejeni pralni prašek ali detergent, ne pomislim, da bi še kdaj katerega kupila v trgovini- predvsem za vsakodnevno* pranje oblačil, ki jih je potrebno le osvežiti se obnese več kot odlično. Če želite naraven pralni prašek, ki ne vsebuje nobenih škodljivih kemikalij in je ob enem skoraj zastonj, vam bo gotovo všeč. Pred časom sem že pisala o domačem detergentu za perilo, ki ima podobno sestavo, a zadnje čase za pranje oblačil uporabljam pretežno bolj tega v obliki praška. Oba sta sicer zelo dobra, a če vam je vseeno ali gre za detergent ali prašek, vam bo ta morda še ljubši. Predvsem zato, ker je pripravljen še hitreje, doziranje je enostavneje, sestavine pa so glede na ceno prav tako zelo ugodne. *Primeren je za pranje vseh oblačil, ki se lahko perejo na temperaturi 40°C ali več, saj se pri nižji temperaturi milo lahko ne raztopi popolnoma. Na temperaturah 40°C in več se to ne zgodi. POTREBUJETE: 1 (bolj naravno) trdo milo pralno sodo strgalo POSTOPEK: S pomočjo strgala naribate trdo milo in mu dodate 12 velikih žlic pralne sode ter vse skupaj z žlico premešate. To je vse! 😉 Kozarec v katerem boste domači pralni prašek shranili ali komu podarili, lahko preprosto okrasite z vrvico, na katero prilepite koščke washi lepilnega traku in jih pristrižete v obliko zastavice. Vrvico pa nato le še zavežete okoli ustja kozarčka v pentljico. Po želji na zastavice zapišete sporočilo ali preprosto “pralni prašek”. 😉 Zaradi naravne sestave tega domačega pralnega praška, močno odišavljenih oblačil po pranju seveda ne gre pričakovati. Oblačila imajo po pranju blag a prijeten svež vonj. Če so na oblačilih trdovratnejši madeži, domači prašek uporabljam v kombinaciji z milom za madeže, ki ga pred pranjem nanesem neposredno na madež.

Photos from Zasavski Direndaj's post
facebook.com

Photos from Zasavski Direndaj's post

SNICKERS SLASTNA TORTICA!!! Slastna Snickers tortica, ki je obenem tudi (skoraj) presna. Domače Snicker-s ploščice so nam tako všeč, da jih velikokrat pripravim, tokrat pa sem se odločila sestaviti še enostavno tortico, ki bo kot naročena za prihajajoče tople/vroče dni. Pred tem nisem v torto še nikoli vključila arašidovega masla, zato sem se pri sestavi recepta opirala kar na Domače Snickers-e in Mini presne limonine tortice. Nastala je zanimiva, osvežilna in menda prava “Snickers” kombinacija okusov. 😉 SESTAVINE: Spodnja plast: 1 skodelica mandljev 200g razkoščičenih datljev 1 jedilna žlica kokosovega olja Krema: 1,5 skodelice namočenih indijski oreškov (2-5 ur v vodi, nato vodo odlijete) 1/2 skodelice kokosovega mleka 2 jedilni žlici kokosovega olja 3 jedilne žlice arašidovega masla sok 1 limone ščepec soli 100 ml javorjeveg sirupa Obliv: temna čokolada POSTOPEK: V mešalniku zmiksate mandlje, nato dodate še datlje in kokosovo olje ter vse skupaj še enkrat dobro premešate. Dobite rahlo lepljivo, vendar lepo gnetljivo mešanico. Mešanico razporedite v silikonski pekač ter jo s prsti nežno pritisnete ob dno, da bo testo čimbolj kompaktno. Po vrhu jo s pomočjo žlice na tanko premažete z arašidovim maslom. Vse sestavine za kremo zmiksate v mešalniku do gladke mešanice. Mešanico nalijete v pekač, nato pa tortico za nekaj ur postavite v hladilnik oziroma za eno uro v zamrzovalnik. Na parni kopeli stopite čokolado in jo oblijete po vrhu tortice. Vse skupaj postavite v zamrzovalnik Čez nekaj ur lahko tortico in model vzamete iz zamrzovalnika. Če pa imate doma radovednega navihančka, lahko (medtem, ko mami ne gleda) s prstom preizkusi trdnost čokolade oziroma kako močno je treba pritisniti, da se čokolada zlomi. No… pri nas je že bilo tako. :) Na vrhu je hčerka s sladkornim prelivom želela narisati ‘zverjaščka’, po njeni knjigi The Gruffalo’s Child. – ta del je za pripravo seveda neobvezen. 😉 Ko se preliv dovolj strdi, pa lahko tortico previdno odstranite iz modela. Tortico hranite v zamrzovalniku in jo približno eno uro pred serviranjem postavite na sobno temperaturo, da povsem odmrzne. Prijetno sladkanje!

Photos from Zasavski Direndaj's post
facebook.com

Timeline Photos

Bi kdo rad tole izdeloval z nami? Lepo vabljeni naslednji teden v ponedeljek ob 17.00h!!! Na zs prijave!!! Odpiramo urice zabave,urice takšnih in drugačnih delavnic!!! V ponedeljek samo 2,00€ na otroka...zabava bo trajala 60 minut!!! VSAK PONEDELJEK DRUGA TEMA!!! Starši pa boste imeli 60 minut samo zase:)

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

POBARVANKA ZA VSE LJUBITELJEE MALE ČEBELICE MAJE:)

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

PA ZAČNIMO!!! NAGRADNA IGRA!!! SODELUJETE TAKO,DA NAS JAVNO DELITE NA VAŠI ČASOVNICI IN DODATE MED NAS VESELJAKE PO VSAJ 3 PRIJATELJE:) ŽREBAMO IME IN TO TOČNO NASLEDNJO SREDO! NAGRADNA IGRA PA JE SLADKA VREČKA PRESENEČENJA:)

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

IDEJA ZA SUPER ZABAVO:) Potrebujemo: Jagode Nož Stepeno sladko smetano Rjav čokoladni preliv Kako naredimo? 1.korak: jagode prerežemo tako, da jim odrežemo vrh 2.korak: spodnji del jagod (morda jih nekoliko podrežemo, da bo ravno dno) naložimo na krožnik in nanje (na odrezan del) damo kepo stepene sladke smetane 3.korak: na smetano položimo odrezani del jagode in na vrh damo še en majhen kupček smetane (za »cof«) 4.korak: z čokoladnim prelivom narišemo božičku oči 5.korak: s smetano narišemo gumbke in božički so gotovi! Dober tek!

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Za nas starše:) Pri otrocih, ki niso tako samozavestni, pohvale nimajo pozitivnega učinka. Nasprotno, za njih pomenijo pritisk, da morajo biti ves čas dorasli dobrim rezultatom. Pri današnji vzgoji kazen in kritika nista na prvem mestu, večina modernih staršev raje svojega otroka pohvali. Toda strokovnjaki so ugotovili, da hvaljenje ne pomaga otrokom, ki niso tako samozavestni. Za njih pomeni to dodaten pritisk, da naredijo vse čim bolje. Pri tem so seveda preplašeni in izvedba vsega skupaj je verjetno slabša. Ameriški, britanski in nizozemski strokovnjaki so v študijo vključili 240 dečkov in deklic, starih od osmega do 12 leta. Dali so jim vprašalnik, na katerem so morali zapisati, kako samozavestni so, obenem pa so od njih zahtevali, da prerišejo risbo. Otroke z malo samozavesti so ves čas hvalili, samozavestne pa zelo malo. Njim so celo rekli, da morajo prerisati več risb in da so nekatere zelo težke. Otroci z malo samozavesti niso uspeli dobro prerisati niti lažje risbe kljub velikim pohvalam in vsem spodbudam. Nasprotno, samozavestni otroci so nalogo uspešno opravili, čeprav jih niso veliko hvalili. ''Ko otroku z malo samozavesti poveste, da je nekaj naredil fantastično, obstaja velika verjetnost, da bo od sebe vedno pričakoval, da mora biti fantastičen. Verjetno se bo trudil, da doseže visoke standarde, vendar na koncu se mu ne bo dalo več.

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

PRVI RECEPT ZA NAJMLAJŠE-PUSTIMO ,DA USTVARJAJO Z NAMI! MAJHNI PRIKUPNI KRUHKI Sestavine 200 ml mleka 3 žlice medu 80 g masla 500 g moke 1 zavoj suhega kvasa 2 jajci 1/2 čajne žličke soli Priprava: Mleko segrejemo in v njem stopimo maslo in med. Primešamo moko, kvas, jajce in sol. Testo zgnetemo in ga pustimo 30 minut vzhajati. Iz testa oblikujemo kot oreh velike kroglice in jih položimo na pekač. Jajce razžvrkljamo z nekaj vode in s tem premažemo kroglice. Pečemo približno 12 minut na 200 °C.

Timeline Photos
facebook.com