Top Local Places

Eko piknik plac Stara žaga

Kokra 57 c, Preddvor, Slovenia
Sports & Recreation
ad

Description

ad

Romantično nočno namakanje v robinzon jakuzziju, visenje v mreži med dvema drevesoma,
sanjarjenje v drevesni krošnji nad reko... za devetimi gorami in devetimi vodami na sotočju reke Kokre in  potoka v zatrepu pod gorami še obstaja košček raja.Divja, prvobitna narava. Vonj svežega sena in macesnovih brun dajeta občutek varnega zavetja daleč daleč stran od "ponorelega sveta".
Obilica čiste izvirske vode, šum globokih gozdov in magična moč reke, dajejo pečat romantičnemu kotičku tako daleč, a hkrati blizu civilizacije.
Lahko si privoščite:

noč na senu, ali v čisto pravi gozdni vili

lebdenje v viseči mreži nad reko,

lenarjenje na udobnih ležalnikih za dva na rečni plažici

kosilo pripravljeno na živem ognju možen najem kuharja ali catering

knajpanje

zeliščne kopeli

ribolov iz drevesnega fotelja.....

košnja in spravilo sena na starodaven način

izvirsko vodo v neomejenih količinah,

kopanje v tolmunu v vročih poletjih, ko se reka dovolj segreje,

nebroj zvezd, saj tu ni svetlobne onesnaženosti
In predvsem popolno zasebnost, saj mimo ne vodijo ne poti, ne ceste.
Po predhodnem dogovoru možnost najema:

animatorja

otroškega animatorja ali varstvo otrok

najem zeliščarice

možen voden ogled okoliških visokogorskih kmetij

vodene pohodne, kolesarske in gorske ture


učenje osnov preživetja v naravi

Zaradi zagotavljanja zasebnosti naših obiskovalcev, smo vam za ostale informacije in rezervacije na voljo na tel. št. 040 795 406
e.mail: furjaburja@gmail.com

Opening Hours

ponedeljek
10:00 - 23:30
torek
10:00 - 23:30
sreda
10:00 - 23:30
četrtek
10:00 - 23:30
petek
10:00 - 23:30
sobota
10:00 - 23:30
nedelja
10:00 - 23:30

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Photos from Eko piknik plac Stara žaga's post

NAJBOLJ ROMANTIČEN ROBINSON GLAMPING ob REKI Privošči si odklop do vsakdana v ročno izdelani nostalgično romantični glamping hišici z lastno plažo, izvirsko vodo, možnostjo knajpanja v gorskem potoku, nabiranjem zelišč in divje hrane na ekoloških travnikih, muharjenjem, hribolazenjem ali preprostim prepuščanjem izvorni tišini narave Stara žaga ni čisto običajen plac. Je čudovita sončna jasa, ki leži na sotočju reke in potoka obdana z gorami in gozdovi. Mimo ne vodijo poti, zato vam zagotavlja popolno zasebnost. Razvajate se lahko z: romantičnim bivanjem v ročno izdelani glamping hišici odprto kuhinjo z vsem potrebnim za udobno kuharijo na prostem lastno plažo z ročno izdelanim vrtnim pohištvom in odprim kuriščem za večerno romantiko knajpanjem v gorskem potočku detox terapijo s pitjem izvirske vode večerno romantiko ob soju sveč, oljenk, latern in bakel opazovanjem obrečnega življenja v viseči mreži meditacijo v drevesnem deblu muharjenjem hribolazenje nabiranje zelišč in divje hrane Dodatne možnosti: vodenega ribolova z ribiškim vodičem vodenega hribolazenja in gorskega kolesarjenja, masaže na prostem in vodene aktivne meditacije, zvočne masažne kopeli Izziv: dan preživetja v divjini pod vodstvom pravega pustolovca Ker leži na sotočju je močan terapevtski kotiček. Saj poznate zdravilne moči vode o katerih je že davno nazaj pisal Arnold Rikli. (klimatska zdravilišča) Da bo čas preživet na Stari žagi popoln imate na voljo tri različne vrste žarov. Tri odprta kurišča, Dva solarna tuša. Tekočo vodo Izvirsko vodo za pitje. Drva. Lahko si lahko privoščite vso zelenjavo iz vrta in začimbe, jagodičevje in ostalo divjo hrano, ki jo ponuja travnik. Hrana pripravljena na živem ognju, pa bo nekajkrat okusnejša in bolj zdrava od tiste v sodobnih kuhinjah. Prvobitnost, udobje in popolna zasebnost vam bodo pričarali nepozaben odklop od vsakdana. Za rezervacije, vsa dodatna pojasnila in ostale informacije smo vam na voljo na tel. št. 040 795 406 e. mail: furjaburja@gmail.com f.b. eko piknik plac Stara žaga

Photos from Eko piknik plac Stara žaga's post
facebook.com

Eko piknik plac Stara žaga

BUTIČNI ROBINSON GLAMPING ob REKI

Eko piknik plac Stara žaga
facebook.com

Photos from Eko piknik plac Stara žaga's post

Kam iz Eko piknik plac -a Stara žaga na potep Predlogi za pohajanja: S kolesom: Lahko nazaj proti Preddvoru ali naprej po dolini do Jezerskega In naprej v stranske doline ( ob potoku Reka pod Storžič; pri Kanonirju levo), V Komatevro (naslednji odcep levo), Do mejnega prehoda in naprej v Železno Kapljo, ali čez Pavličevo sedlo v Logarsko dolino... za gorske kolesarje neomejeno tur po gozdnih poteh.... Peš po cesti ali po vlakah smer hribi: ( štartate kar od Stare žage) na Suhadolnikovo kmetijo (zanimiva arhitektura ohranjenih starih stavb) in lepota prepleta visokogorskih pašnikov z gozdom cca pol ure do 45. min. hoje Če je volja jo lahko mahnete naprej po markirani poti proti Kokrškemu sedlu, ali še dlje. Grintavec, Skuta, Kalška gora.... Namesto k Suhadolniku lahko zavijete na edinem razcepu v desno in po kakih 15. minutah prispete na planino, kjer se pasejo konji, s čudovitim razgledom na okoliške hribe in del doline. Ob glavni cesti, manj kot km. preden zavijete na našo cesto je asfaltiran odcep na levo kar po cesti naprej pridete na staro Celarjevo domačijo. Smer Jezersko: Kozji vrh, dolina potoka Reka; na Storžič, Stegovnik... Na Jezerskem vam toplo priporočam ogled večjih kmetij; vse so namreč ohranile prvotno arhitekturo. Muzej Jenkova kasarna vas ponese nazaj v čas poštnih kočij..... Odlična in izvirska vodo, ki ob cesti teče v korito; polna magnezija. In seveda izhodišče za hribe, ki obdajajo ta čudoviti kraj. Ob jezeru oddajajo tudi čolne in sup-e. Tudi Preddvor poleg jezerca nudi mnogo lepih pohajanj vsaj do bližnjih cerkva. (sv. Jakob, Lovrenc, Miklavž) V Potočah je ribarnica, kjer imajo res kvalitetne postrvi, če ste ljubitelji rib. V Hotemažah na ekološki kmetiji pri Krišelj najboljša zelenjava in mesnine Gostilnica Celar 5 min stran od Stare žage vas bo razvajala z raznolikimi hišnimi specialitetami V hiški so zemljevid in vodnik po Gorenjski in Preddvoru za lažjo orientacijo. Kitara, bobenček in pesmarica pa čakata in razvajata na večer ob ognju. Oba travnika in sploh celotno področje do hribov so popolnoma ekološki, tako, da lahko nabirate zdravilne zeli in vso divjo hrano, ki jo poznate. Pri nas sta bujni meta in melisa, koprive, regrat, plahtica,trpotec, regačica, krompirjevka, gozdni radič, mlade zajčje tace..... v visokih gredah pa rukola, solata, radič, krompir, fižol, kumarice, por, petršilj, luštrek, ribez, maline, gozdne in vrtne jagode, bezeg trenutno v polnem razcvetu. .. Priporočam crkljanje ob drevesih In vodno terapijo, ki odnese proč ves balast, ki ga ne potrebujemo.

Photos from Eko piknik plac Stara žaga's post
facebook.com

Photos from Eko piknik plac Stara žaga's post

ROBINZON GLAMPING ob REKI.... ....med gozdom in reko je jasa. Do nje prideš le, če si tja namenjen....

Photos from Eko piknik plac Stara žaga's post
facebook.com

Photos from Eko piknik plac Stara žaga's post

...MED ŠUMENJEM REKE in MOGOČNOSTJO GORA ROBINZON GLAMPING le za DVA

Photos from Eko piknik plac Stara žaga's post
facebook.com

Timeline Photos

POLETJE na PODEŽELJU

Timeline Photos
facebook.com

Photos from Eko piknik plac Stara žaga's post

KAKO JE IZ "ZDOVNKOVE" NASTALA STARA ŽAGA Suhadolnikova Žaga leži na sotočju Suhadolnikovega potoka in reke Kokre. Točno pod Kokrškim sedlom ki meji Kokrško in Jezersko Kočno, Grintovec, Skuto, Dolgi hrbet.... in Kalško goro in Kalški greben vse do Krvavca. Je točka, ki ima največjo višinsko razliko med dolino in vrhom gore. Zgrajena je bila 1888 leta in je obratovala do leta 1964. Les so po cesti z vozovi pripeljali na žago, obdelanega pa odpeljali čez most na glavno cesto. Ko je prišla stoletna voda ali povudenj, kot pravijo domačini in odnesla s sabo del mostu je tudi žaga prenehala obratovati. Nekaj časa je samevala. Dokler se vanjo ni zaljubil oficir Jugoslovanske vojske, ki je služboval v eni izmed številnih karavl na Jezerskem. Leta so minevala, oficirja ni bilo več in žaga je samevala. Ječala pod težo samote, dolgih zim in neurij, ki so jo bičala. Počasi je začela propadati njena streha, zamakala je mogočne macesnove tramove, dan za dnem močila lesene stene, lapuh in zajčje tace sta prerasla travnik in potok. Ponosna Suhadolnikova žaga se je kot ena izmed mnogih nepremičnin znašla na nekaj ubornih vrsticah Salamonovega oglasnika kot: naprodaj ruševina ob reki Kokri. Pa smo šli na izlet - ogled. Jaz, moj sin in pes. :) Zaljubljena v te konce saj sem otroštvo preživljala na Jezerskem, sem vedela, da mora bit lepo. Ruševina ob reki. Čista romantika. Pričakal nas je mlad poslovnež ves napol obupan, napol v pričakovanju, da se mogoče le znebi tega bremena. Iz žepa je potegnil bel robček obrisal pajčevine okrog kljuke in z gnusom zagrabil meni čudovito staro kljuko. Vstopila sem v prostor in onemela. Snopi svetlobe tistih zadnjih avgustovskih žarkov so lili skozi ozke reže med deskami, ki so tvorile steno. Čudovita stara predeljena okna so skozi pajčevine razkrivala pogled na razigrano reko pod sabo. Svetišče svetlobe. Nisem mogla in nisem hotela skrit nasmeha sreče v mojih očeh. Vzljubila sem jo prvi hip. Se zaljubila in jo kupila. Ogromno podirajočo ruševino ob reki. Svetišče. Moj dušni dom Naivna, romantična. Sem zahajala sem s sinom in razmišljala kako naprej. Nekega dne sem se odločila, da Žaga ne sme biti spet ves čas sama in predvsem brez namena.Narejena je bila z namenom, da služi ljudem. Treba ji je zopet dat namen. Vsaj drevesa bom posadila na njej. da bo živela. Naprej. Prijatelja Matjaž in Robert sta šla z mano. Skopat luknje... Robertu je postalo to delo dolgočasno. Začel je podirati ruševino, ki je več ni bilo moč obnoviti. Tu se zgodba o Stari Žagi prične. Podrla sva ruševino v slabih trinajstih popoldnevih, tako po službi. Na štrik pa na en ..dva... tri... vlekla tramove in lege. jih razparcelirala na tri kupe. Uporabno, delno uporabno, neuporabno in četrti kup je bil Maruškin kup : tko je lep kos, daj no, mogoče pa bo za kaj uporabno. :). Dobri prijatelj Matjaž, arhitekt po poklicu, se je strinjal z mano, da iz uporabnega lesa zgradiva malo hišico, tako s strmo streho, kot so vrhovi nad žago. Prvi korak je bil Celarjev gozd na drugi strani reke poln smrekovih sušic. Žagala sva, pela, lupila in potem z Matjaževo škodo vse skupaj zvezano na štriku odvlekla v dolino. ...Cela odisejada spravit to na žago. Pa je šlo. In potem sva tesala, žagala, zabijala, vsak dan sem kupovala nove"klamfe" pa žeblje; take pa drugačne... Brez elektrike, brez motorke,; vse na počas. Na roke. Čisti užitek mi je bil in mi še vedno je iz starega skoraj zavrženega narediti zopet lepo in uporabno.V dveh sezonah je nastala moja Gozdna vila. Tretjo stopnice, pa lesen šporget, pa ogromna lesena sedežna iz leg. Vse skupaj je počasi dobivalo obliko in namen. Sedaj sem si počasi zaželela še lesene ležalnike, ne takih plastičnih, ki jih od nekdaj ne maram. In stara vrata so kar naenkrat postala čudovita mizica ob ležalnikih, ogromen litoželezni kotel najbolj romantično ognjišče. na plaži, drugi del kotla pa dom za čudovit oranžen ognjič. Potem je prišla na vrsto mizica pred hišo. in klopi....Najbolj zanimivo pri vsem je bilo to, da karkoli od gradbenega materiala sva potrebovala, vse se je našlo na parceli. Če si le malo bolje pogledal okrog sebe. Tako sem odkrila, da imam svoj peskokop. nahajališče zemlje, starega lesa pa je počasi zmanjkovalo. Tako, da sem od takrat do danes in celo življenje bom iskalka starega lesa. Ljubim od sonca in dežja zdelan star les. Stara Žaga bo vedno ostala nostalgično romantična. Matjaž se je izkazal za najbolj potrpežljivega arhitekta pod soncem, ki je vsako mojo še tako nemogočo idejo znal spravit realno obliko čudovitih oblik in pravih razmerij. Za najboljšega učitelja in mentorja neuki tepki, ki se zmišljuje vse mogoče. Po njegovi zaslugi danes vem kaj je "šraufštok" in "borvinta". Vem, da "vinklkugla" ne obstaja. In da se na vse res lepe stvari narejene z dušo in roko.

Photos from Eko piknik plac Stara žaga's post
facebook.com

Photos from Eko piknik plac Stara žaga's post

...svežina reke, vonj stoletnih gozdov,igra svetlobe....

Photos from Eko piknik plac Stara žaga's post
facebook.com

Eko piknik plac Stara žaga

Ne mudi se z nabiranjem cvetlic, da bi skrbel zanje. Nadaljuj pot, cvetlice obdo cvetele ob tvoji poti. Tagore

Eko piknik plac Stara žaga
facebook.com

Eko piknik plac Stara žaga

KOTIČEK ob REKI z DUŠO ....mimo gozda črnega trnja skozi lapuhov drevored pri prvi bukvi v mah odeto kamnito svetišče, okno svetlobe v listih topola, po stezici mimo potoka na čarobno jaso ob reki ..............

Eko piknik plac Stara žaga
facebook.com

Eko piknik plac Stara žaga

...nekaj malega o EKOTURIZMU K njegovi veliki popularnosti je pripomoglo, da so se turisti vedno bolj zavedali neizpodbitnega dejstva, da turistična aktivnost najlepše kraje na svetu spreminja le še v sled tistega, kar so bili, preden se je vanje zapodila horda radovednih popotnikov. Ekoturizem je izkušnja, ki popotnika bogati z novimi znanji o načinih življenja na planetu. Gre za potovanja v neokrnjena naravna območja, ki naj bi jih obiskovalci s svojim odgovornim ravnanjem, torej z neagresivnim poseganjem v naravo, takšna tudi ohranjali. Ekoturizem raje kot na količino turistov prisega na kvaliteto. ....

Eko piknik plac Stara žaga
facebook.com

Eko piknik plac Stara žaga

PETDESET ODTENKOV DIVJE ROMANTIKE

Eko piknik plac Stara žaga
facebook.com