Top Local Places

MedSport

, Ljubljana, Slovenia
Sports & Fitness Instruction
advertisement

Description

ad

Raziskovalno in praktično delo v kineziologiji, zdravem načinu življenja, športu, kondicijski pripravi športnikov, rehabilitaciji po poškodbah in vadbi s kroničnimi bolniki.  Raziskovalno in praktično delo v kineziologiji, zdravem načinu življenja, športu, kondicijski pripravi športnikov, rehabilitaciji po poškodbah in vadbi s kroničnimi bolniki.

KONTAKT

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Nove smernice za bolnike z blagimi kognitivnimi motnjami. Zdravniki v svetu že predpisujejo telesno vadbo kot obliko lajšanje različnih bolezni. Telesna vadba, ki je vsaj 2x na teden izboljša spomin in sposobnost mišljenja.

facebook.com

MedSport ravnotežno stopalo samo za 25,50 eur! Ravnotežno stopalo je specialna ravnotežna deska namenjena za razvoj odzivnosti in ravnotežja gležnja v čelni ravnini. Je ena izmed boljših desk za preprečevanje poškodb skočnega sklepa in rehabilitacijo po morebitnih zvinih gležnja. Predvsem jo priporočamo za vse športnike športnih iger (košarka, odbojka, rokomet, nogomet), kjer je sklep gležnja pogosto obremenjen.

facebook.com

Vaje za krepitev vratnega dela hrbtenice in zadnjega dela ramen. Priporočljive predvsem za tiste, ki veliko sedijo, saj dolgotrajno sedenje povzroča kifotično držo (ramena naprej) in ravno zaradi tega je potrebno krepiti prej omenjene mišične skupine. Track: Uplink & Alex Skrindo - Me & You (feat. Axol) [NCS Release] Music provided by NoCopyrightSounds. Watch: https://youtu.be/xpPoUZ2Y2co

facebook.com

Vabimo vas, da si ogledate naša avtorska raziskovalna dela na temo gležnja, hoje in mišic, ki so odgovorne za stabilizacijo stopala na povezavi: http://medsport.si/raziskovanje/glezenj/

facebook.com

Nadaljevanje člankov iz revije Polet. Tokrat o vadbi moči gležnja. Opisane vaje so primerne tako kot preventiva pred poškodbami gležnja kot tudi za rehabilitacijo. Vabljeni k branju!

facebook.com

Ravnotežna T-deska je primerna za razvoj ravnotežja z uporabo obeh nog v čelni ravnini. Z različno postavitvijo nog in kotom v kolenu lahko vplivamo na ravnotežje gležnjev, kolena in kolka. Primerna je za uporabo obeh nog hkrati. Več informacij na: http://medsport.si/ravnotezna-t-deska/

facebook.com

MedSport ravnotežna T-deska s polvaljem samo za 56,50 eur! Deluje v čelni ravnini in je primerna za razvoj ravnotežja kolka, kolena ali gležnja. Zaradi polvalja se ravnotežje pri tej deski hitreje vzpostavi v primerjavi z navadno T-desko. Naročila in več informacij na http://medsport.si/narocilo/

facebook.com

Pljučna hipertenzija je resno bolezensko stanje in o njej govorimo, kadar je povišan tlak v pljučni arteriji. Povzroči zmanjšano telesno sposobnost, nepravilno delovanje desnega prekata in lahko povzroči tudi smrt. Raziskave kažejo, da je prilagojena telesna vadba za bolnike s pljučno hipertenzijo zelo priporočljiva. Z njo si bolniki lahko izboljšajo kvaliteto življenja, funkcionalne sposobnosti bolnikov in srčno-žilne parametre. Vir: Mereles idr. (2006). Exercise and Respiratory Training Improve Exercise Capacity and Quality of Life in Patients With Severe Chronic Pulmonary Hypertension. Circulation, 114, 1482-1489.

facebook.com

ALI JE PAMETNO TRENIRATI, TAKOJ ZJUTRAJ KO VSTANEMO IZ POSTELJE? Odgovor je NE, če so v vadbo zajete vaje, ki povzročajo veliko gibanje ledvenega dela hrbtenice. Raziskave so pokazale, da prihaja do večjih sil na hrbtenica po spanju. Ni priporočljivo izvajanje raznih vaj katere zahtevajo upogibanje trupa kot so razni dvigi trupa, predkloni in razne oblike trebušnjakov. Torej priporočljivo je, da ne izvajamo takšnih in podobnih vaj takoj ko vstanemo iz postelje, saj velika količina medvretenčne tekočine zgodaj zjutraj povzroči veliko silo na hrbtenico. Bolj smiselno je, da počakamo kakšno uro ali dve.

facebook.com

Vabimo vas k ogledu naše spletne trgovine, kjer nudimo ročno izdelane ravnotežne deske. Trenutno imamo sedem različnih ravnotežnih desk. Razvoj ravnotežja je primeren tako za športnike kot tudi za rekreativce in nekatere druge skupine ljudi kot so kronični bolniki in starostniki.

facebook.com

V prispevku, ki je bil objavljen tudi v reviji Polet je pojasnjeno delovanje gležnja oziroma skočnega sklepa. Razjasnjene so osnove sklepa in mišic okoli sklepa v povezavi z gibanjem, poškodbami in boljšim izkoristkom. Prihodnje bo tudi objavljen članek o preventivi pred poškodbami gležnja, sestavi programa in praktičnim prikazom teh vaj.

facebook.com

Avtorsko delo Anžeta in Roka za vse bolnike s cistično fibrozo. Priročnik podprt s strokovno literaturo in večletnimi praktičnimi izkušnjami avtorjev. Anže Zdolšek, Rok Bavdek

facebook.com