Top Local Places

AMD Brežice

Milavčeva cesta 12, Brezice, Slovenia
Sports & Recreation
ad

Description

ad


RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Timeline Photos

Pretekli vikend smo v Orehovi vasi dobili državne prvake v motokrosu, v nedeljo pa bomo na Prilipah dobili še pokalne prvake.

Timeline Photos
facebook.com

EMX Prilipe 2016

EMX65, EMX85 and EMXOpen

EMX Prilipe 2016
facebook.com

Timeline Photos

Tekme za Motocross Evropsko prvenstvo na stezi Prilipe so za nami. V razredu EMX65 je bil v obeh dirkah vrstni red na vrhu enak. Italijan Matteo Luigi Russi je dobil obe dirki, sledila sta mu španec Pablo Gutierrez in francoz Gianni Barbier. V močni konkurenci so se dobro odrezali tudi mladi slovenski vozniki Jaka Peklaj, Jaka Osek in Miha Nučič. Skupno zmago v razredu EMX85 je z dvema zmagama osvojil Rene Hofer iz Austrije. Skupno drugo mesto je osvojil odličen slovenski dirkač Maks Mausser, ki je Reneja za zmago pošteno namučil in pet krogov odvozil tudi na vodilni poziciji. Na zmagovalnem odru jima je družbo delal še Italijan Kevin Cristino. Ob Maksu so v tem razredu slovenske barve zastopali še Matevž Robek, Gal Hauptman in Gašper Polajžer. V najatraktivnejšem razredu, EMX OPEN, Tim Gajser ni dovolil presenečanj in prepričljivo dobil obe dirki. Na drugo stopničko se je z drugim mestom v prvi dirki in tretjim v drugi povzpel Čeh Michek Martin. Član AMD Brežice Klemen Gerčar je v prvi dirki za svoj motocikel izbral napačne nastavitve in osvojil peto mesto, za drugo dirko pa je izbral nastavitve, na katerih je odvozil tudi sobotno kvalifikacijsko dirko in dosegel drugo mesto, kar je zadostovalo za skupno tretje mesto. Naslednja dirka za EMX Open bo poteka prihodnji vikend v Zaboku. Na Prilipah se bodo vozniki ponovno pomerili 2.10., ko bo tam potekala dirka za pokalno prvenstvo Slovenije. Se vidimo oktobra!

Timeline Photos
facebook.com

EMX Prilipe 2016 - Practice and Qualifying Race

EMX Prilipe 2016 - Practice and Qualifying Race
facebook.com

Timeline Photos

Ker jutri pričakujemo velik obisk dirke, vam priporočamo da se na pot odpravite pravočasno. Na fotografiji je označena pot do priporočenega parkirišča.

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Prvi trening je za nami! V razredu EMX 65 je najhitrejši čas postavil BARBIER Gianni, v razredu EMX 85 HOFER Rene in v razredu OPEN GAJSER Tim. Vse ostale rezultate si lahko ogledate tukaj: http://speed-timing.hr/WC_EC_motocross_2016/01_EP_MX_BREZICE_SLO_02-03.04/ Rezultate v živo lahko spremljate tukaj: http://live.speed-timing.hr/mx/ URNIK: http://speed-timing.hr/WC_EC_motocross_2016/01_EP_MX_BREZICE_SLO_02-03.04/EventSchedule.pdf

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Tim Gajser potrdil svoj nastop 3. aprila na Evropski dirki na Prilipah Ta konec tedna, natančneje v soboto 2. in nedeljo 3. aprila, se bo na Prilipah začelo Evropsko prvenstvo v motokrosu 2016 v EMX65, EMX 85, EMX OPEN. Nastopili bodo vozniki iz Slovenije, Hrvaške, Italije, Madžarske, Španije, Francije, Avstrije, Češke, Slovaške in Litve. V EMX 65 je 24, v EMX 85 je 37 in v EMX OPEN 25 voznikov. Seveda daleč največ zanimanja javnosti in sedme sile je za razred EMX OPEN. Ta trenutek lahko že potrdimo nastop slovenskega super zvezdnika, lanskoletnega aktualnega Svetovnega prvaka MX2, Tima Gajserja. Kot že veste je Tim letos prestopil v najmočnejši razred Svetovnega prvenstva MX GP in že na uvodni dirki v Katarju gladko zmagal v obeh vožnjah. Včeraj je bila na sporedu 3. dirka MX GP na Nizozemskem, kjer je Gajser v prvi vožnji zopet zmagal, v drugi je zaradi težav z tehniko na motorju osvojil osmo mesto, kar je bilo še vedno dovolj za skupno tretje mesto na tej dirki, kar ga po treh odpeljanih dirkah ohranja na odličnem skupnem drugem mestu. Domačini se veselijo seveda tudi nastopa Klemna Gerčarja, Svetovnega prvaka MX3 iz leta 2013. Nastopili bodo še nekateri znani vozniki, ki so na Prilipah že stali na odru za zmagovalce. Najbolj znani med njimi so Čehi, Bartoš, Mihalec in Miček. Tudi iz sosednje Hrvaške prihaja kar nekaj dobrih voznikov, Hrvoje Karas, ki je pred kratkim na Prilipah stal na tretji stopnički, pa Matija Kelava, Luka Brajdič in še nekateri. Nastopil bo tudi Matic Žitnik, član AMD Brežice. V EMX 85 bodo od Slovencev nastopili Maks Mavsar, Hauptman Gal in Polajžer Gašper. V EMX 65 bosta naše barve zastopala Nučič Miha in Peklaj Jaka. Treningi se pričnejo v soboto ob 10.uri, ob 15.uri pa kvalifikacijske dirke. Start prve finalne vožnje bo v nedeljo ob 13,00 z razredom EMX 65, za njimi EMX 85 in ob 14,00 prvi start EMX OPEN. V pavzi od 14,40 do 15,15 si boste lahko ogledali nastop akrobatskega letala. Med dirko bo tudi poskrbljeno za odlično gostinsko ponudbo in žrebanje nagrad. Vsi ki bi se želeli včlanit v AMD Brežice in pomagat na tej dirki na progi in ob njej, lahko to javite na amd.brezice@kabelnet.net. Vabljeni na ogled motokros spektakla na Prilipe 3. aprila 2016.

Timeline Photos
facebook.com

AMD Brežice's cover photo

AMD Brežice's cover photo
facebook.com

AMD Brežice

AMD Brežice
facebook.com