Top Local Places

Stichting Pensioenfonds KLM-Cabinepersoneel

Prof. E.M. Meijerslaan 1, Amstelveen, Netherlands
Other
ad

Description

ad

Stichting Pensioenfonds KLM-Cabinepersoneel is sinds 1978 het pensioenfonds voor cabinepersoneel van KLM en KLC.  Op deze pagina kunt u de activiteiten van het pensioenfonds volgen.

Je vindt ons ook op www.klmcabinefonds.nl

Ben je deelnemer van het fonds en heb je en vraag over je pensioen, dan verwijzen wij je graag door naar de besloten groep voor deelnemers:
www.facebook.com/groups/cabine.pensioenplein

Nadat je lid geworden bent van de groep kan het webcare team al je vragen online beantwoorden.

Ben je deelnemer van een ander KLM pensioenfonds, dan verwijzen we je graag door naar de websites van de fondsen:
www.klmgrondfonds.nl
www.klmvliegendfonds.nl

CONTACT

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Timeline Photos

Van links naar rechts: Roseline, Rinda, Mira en Marie Claire. Ze gaan over 5 jaar, 1 jaar, nog te bepalen en 5 jaar met pensioen. Sinds een aantal jaar zijn ze, zo noemen ze het zelf, aan het pensioendenken. Vandaag krijgen ze uitleg over de keuzes die je maakt als je bijna met pensioen gaat. Op de Pensioen In Zichtdag. Ben jij van plan over een tijdje met pensioen te gaan? Dit jaar is er nog één Pensioen In Zichtdag op 9 oktober. https://www.klmcabinefonds.nl/aanmeldingsformulier-pensioen-in-zichtdag

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

We leven langer vitaal en gezond volgens bijgaand artikel. Goed vooruitzicht als je al met pensioen bent of voor later als je met pensioen gaat. http://www.nu.nl/gezondheid/4805166/nederlandse-65-plussers-vitaal-en-gezond.html

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Wanneer moet je in actie komen voor je pensioen? Een snelle en handige opsomming vind je in het Pensioen 1-2-3. https://www.klmcabinefonds.nl/pensioen/eindloonregeling#wanneer_moet_u_in_actie_komen. Alle actiemomenten op een rijtje.

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Interessante vraag op Facebook Cabine Pensioenplein. Vraag: als je vlak voor je 60 wordt bijtekent, moet je dan direct aangeven tot welke leeftijd je door wilt blijven werken? Antwoord van Wesley Pensioenmentor: Nee, dat hoeft niet. Geef je (gewenste) pensioendatum minimaal zes maanden van tevoren door bij KLM. De normpensioendatum is de 1e dag van de maand waarin je 60 wordt. Je kunt doorwerken tot je individuele AOW-datum.

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Ben jij nr 3.000 op Facebook Cabine Pensioenplein? De andere (bijna 3000) leden heten je van harte welkom in de besloten groep van het KLM-Cabinefonds. Hier kun je 24/7 je pensioenvragen stellen. Collega’s, PIT-ers en de pensioenmentoren geven antwoord. Handig als je op de route een vraag hebt: https://www.facebook.com/groups/cabine.pensioenplein

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Vorige week hebben we jullie op het BMC ondervraagd over de pensioenplanner. Daar zijn veel punten naar voren gekomen waar we mee aan de slag gaan. Dank daarvoor! Jullie gaven onder andere ook aan het prettig te vinden iemand te spreken op het moment dat je in de planner bezig bent. Dat kan altijd. Bel tussen 8.30 uur - 17.00 uur met een pensioenmentor, die begeleidt dan live bij het ontdekken van de planner. Het telefoonnummer is 020 426 62 30.

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Uit onderzoek komt naar voren dat twee derde van de gescheiden vrouwen niet over het verdelen van het pensioen praat tijdens de scheiding: http://www.nu.nl/pensioen/4755975/meeste-gescheiden-vrouwen-praten-niet-verdeling-pensioen.html. Ben je gescheiden? Hier zie je in 't kort wat je dan moet regelen.

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

De dekkingsgraad is de verhouding tussen het geld dat het pensioenfonds heeft en het geld dat minimaal nodig is om de pensioenen te betalen. Hoe hoger de dekkingsgraad, hoe beter het fonds er voor staat. De beleidsdekkingsgraad is het gemiddelde van de laatste 12 maandelijkse dekkingsgraden. Deze beleidsdekkingsgraad is eind mei gestegen tot 105,0%. Dit is hoger dan de minimaal vereiste dekkingsgraad, maar lager dan de vereiste dekkingsgraad van 127,5%.

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Vandaag staan we op het BMC. We vragen collega's om mee te doen aan ons onderzoek om de Pensioenplanner gebruiksvriendelijker te maken. De eerste enthousiaste collega was snel gevonden!

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Planner tip van de pensioenmentoren: Ben je in de pensioenplanner je verschillende pensioenmogelijkheden aan het bekijken? Onderaan de pagina zit een button waarmee je altijd weer terug kunt naar de oorspronkelijke situatie. Ga naar de pensioenplanner: https://mijn.klmcabinefonds.nl

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Wat gebeurt er met de premie die jij en je werkgever elke maand betalen voor je pensioen? Die wordt door Olimpia en haar collega's belegd om rendement op te maken. Olimpia belegt in private equity fondsen. Deze fondsen stoppen geld in niet beursgenoteerde bedrijven. Door intensief met deze bedrijven samen te werken, verbeteren de prestaties. Met als resultaat een goed rendement op het ingelegde geld. En zo groeien de premies uit tot je pensioeninkomen voor later.

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Één van de vragen die bij de opleidingsdagen van PIT19 naar voren kwam was: Hoe weet ik of mijn partner een pensioenuitkering krijgt als ik overlijd vóórdat ik met pensioen ben? Het antwoord is: dat kun je zien op je salarisstrook bij Premie FPP Cabine en Premie Anw-hiaat Cabine. Als je FPP premie betaalt, dan krijgt je partner een pensioenuitkering zolang hij of zij leeft. Als je Anw-hiaat premie betaalt, dan krijgt je partner een extra uitkering tot zijn/haar AOW-leeftijd (uiterlijk tot 67 jaar).

Timeline Photos
facebook.com