Top Local Places

Novi Horizonti

BiH, Sarajevo, Bosnia and Herzegovina
Religious Place of Worship
advertisement

Description

ad

Realan pogled na svijet Informativno-edukativni portal

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

'I ako jedno od vas preseli sutra, drugo će plakati u tuzi i jedino će čekati da se sjedinite u Džennetu...'

facebook.com

Istinita priča jednog bošnjačkog osnovca koju je napisao u svojoj pismenoj vježbi na času bosanskog jezika Skoro svaku noć bi dokasno ležao budan u svom krevetu čekajući da mi se babo vrati sa posla. Ustvari, on bi trebao već odavno da se vrati sa posla, ali on nakon posla svrati u kafanu i sa društvom ostane do kasno. Budan sam bio iz jednog razloga, bojao sam se da mi majku ne ubije kad se vrati, jer ju je redovno tukao nakon povratka iz kafane. Imam samo babu i majku, a oni…

facebook.com

Brzo je krenuo nazad, kako bi obavijestio vojskovođu, ali ga je nešto neočekivano zadesilo: njegov je konj uginuo. Za povratak u muslimaski logor trebala su mu samo dva dana jahanja kako bi stigao na vrijeme da obavijesti vojskovođu, a sada mu je trebalo pet dana hoda...

facebook.com

facebook.com

Pitanje: Moja majka bila je trudna. Teško smo živjeli i imali smo kućnih problema,te je Allaha zamolila da joj uzme fetus u stomaku. Nakon rođenja djeteta, ono je umrlo, nije riječ o arbortusu niti njenom pokušaju da ga se oslobodi. Kako dani izmiču, ona misli da je njena dova razlog smrti djeteta i da je odgovorna za njegovu smrt. Da li je moja majka pogriješila tada kad je uputila dovu, a bila trudna, ima li načina da se otkupi da bi joj Allah Plemeniti oprostio?

facebook.com

Slijepi dječak je sjedio na stepenicama zgrade sa šeširom između svojih nogu. Držao je znak na kojem je pisalo: “Slijep sam, molim za Vašu pomoć.” Bilo je samo nekoliko novčića u šeširu.

facebook.com

“Tačna je informacija, a iznos od milion maraka je podijeljen na tri dijela. Mi već na računu imamo 270.000 KM”, rekla nam je tetka Zilha.

facebook.com

U nekim historijskim izvorima spominje se da je sultan Sulejman postavio uslove za imama u džamiji. Naime, da bi neko mogao da se kandidira za imama u džamiji morao je ispunjavati sljedeće uvjete:

facebook.com

facebook.com

facebook.com

facebook.com

facebook.com

PICTURES BY OTHER USERS ON INSTAGRAM

@, instagram.com