Top Local Places

Burcht Hertog Jan

De Laks 8, Oud-Turnhout, Belgium
Family Style Restaurant
advertisement

Description

ad

Burcht Hertog Jan is een rustig gelegen eetgelegenheid met een groot zonnig terras en een feestzaal in Oud-Turnhout.  Welkom!

Burcht Hertog Jan ligt in de bosrijke omgeving op de grens van Oud-Turnhout en Ravels, vlakbij Turnhout en Arendonk. Midden in het vroegere jachtdomein van de hertog van Brabant. Waar Hertog Jan ooit zijn smachtende paarden liet drinken in de vennen, verwelkomen wij u met veel gastvrijheid.

We liggen tussen natuurgebied de Liereman en de Staatsbossen, midden in de natuur. Ook het Turnhouts vennengebied is vlakbij. Een paradijs voor wandelaars en fietsers.

Deze oude Kempische hoeve werd gerestaureerd en omgevormd tot een kasteelhoeve in classicistische stijl, uit de tweede helft van de 18e eeuw.
Het authentieke interieur is volledig met de hand en ambachtelijk vervaardigd.  

In Burcht Hertog Jan kom je terecht in een wondere, warme droomwereld die je even laat ontsnappen uit de dagelijkse sleur. Geniet van een uitgebreid diner of een snelle lunch. Of kom ontspannen bij een frisse pint en een heerlijke snack.

Burcht Hertog Jan heeft ook een ruim en zonnig terras. De ideale plek om even uit te rusten tijdens een fiets- of een wandeltocht. Ondertussen kunnen de kinderen zich helemaal laten gaan in de ruime speeltuin.


Menu:
Burcht Hertog Jan heeft een uitgebreide, seizoensgebonden menukaart. Met kleine snacks, rijkelijke maaltijdsalades en vlees- en visgerechten. We serveren veel Vlaamse klassiekers, maar ook alle toppers uit de wereldkeuken. Elk seizoen zijn er wisselende suggesties met wat het veld ons te bieden heeft. En ook de snoepers komen uitgebreid aan hun trekken.  


Brunch:
Op weekendochtenden verwennen we je met een uitgebreide kasteelbrunch. We beginnen met een glaasje cava en vers sinaasappelsap, gevolgd door verschillende hapjes zoals een dampend soepje en gerookte zalm. Daarna volgt een roereitje met spek, kraakverse broodjes met een uitgebreide keuze aan versgemaakte salades, een assortiment charcuterie en Franse kazen. Voor de liefhebbers zijn er ook gehaktballetjes met warme krieken, quiche of kippenbilletjes.
Afsluiten doen we met een dessertpallet.
Alles wordt aan tafel geserveerd, zodat u ongestoord kan genieten.


Feestzaal:
Een feest in Burcht Hertog Jan is een unieke ervaring.
Onze grote zaal is een lust voor het oog. Het is de droomlocatie voor elke gelegenheid. Van recepties en familiefeesten tot koffietafels, bedrijfsfeesten of zelfs een babyborrel.
Wij werken samen met u alles uit tot in de kleinste details zodat u zorgeloos kan genieten. De mogelijkheden zijn eindeloos en wij staan open voor uw suggesties. Samen vinden we zonder twijfel de juiste formule die het best bij u past. Voor elke gelegenheid en voor elk budget.

Koffie, confituur en honing:
Burcht Hertog Jan serveert met het merk Koffiemann een eigen, huisgemaakte koffie. Samengesteld uit zorgvuldig geselecteerde koffiebonen (100% arabica) die perfect gebrand werden om zo tot een unieke en evenwichtige koffie te komen. Je kan ter plekke genieten van onze koffie, maar je kan de koffie ook meenemen om er thuis van te genieten. Koffiemann is verkrijgbaar in de gewone versie en als cafeïnevrije koffie.

Opening Hours

maandag
11:00 - 23:00
dinsdag
11:00 - 23:00
woensdag
11:00 - 23:00
donderdag
11:00 - 23:00
vrijdag
11:00 - 23:00
zaterdag
11:00 - 23:00
zondag
11:00 - 23:00

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Onze nieuwe website staat online: www.brasserie-burchthertogjan.be !

facebook.com

facebook.com

Heb je al een cadeau in gedachten voor moederdag? Op 15/8 kan je in Burcht Hertog Jan aanschuiven voor een gezellige brunch!

facebook.com

Te koop: Stoelen! Jarenlang deden ze dienst in de feestzaal van Burcht Hertog Jan, maar nu hebben ze hun beste tijd gehad. De stoelen zelf zijn nog in prima staat. Ze kunnen wel een nieuw stofje gebruiken. Voor de groene stoelen vragen we 5€ per stuk, voor de rode 10€.

facebook.com

Zin in een fotozoektocht? Natuurpunt organiseert deze zomer een wandeltocht door De Liereman. Een ontspannende wandeling doorheen prachtige natuur mét mooie prijzen voor 1 op de 4 deelnemers! De wandeltochten zijn bij ons te koop voor 5€.

facebook.com

Burcht Hertog Jan is de hele zomer ook op maandag en dinsdag open. Kom 's af!

facebook.com

Morgen maandag is Burcht Hertog Jan gesloten! In juli en augustus zijn we 7/7 open. Vanaf dan dus ook op maandag en dinsdag!

facebook.com

NatHan Sto Ops nam met een drone foto's van Burcht Hertog Jan. Knap gedaan!

facebook.com

Nu woensdag 2 for 1! Met twee eten voor de prijs van één. Rundscarpaccio met Parmezaanse kaas en rucola Heldere bouillon van beenham Gestoofde lamskogel met asperges Sabayon met vanille ijs 35€ voor twee personen. Enkel op reservatie!

facebook.com

Maandag 1 mei is Burcht Hertog Jan open! 😉

facebook.com

Een muzikale avond met covers van The Shadows, Elvis, Willie Nelson, ... én ondertussen je buikje rond eten met een overheerlijk warm én koud buffet!

facebook.com

Een heerlijk koud en warm buffet met stoofvlees, koninginnehapje, gehaktballen met krieken, beuling met appelspijs, Franse kazen, fijne charcuterie, gerookte zalm, tomatensoep met balletjes, een ruim assortiment brood en kroketten, als afsluiter een zoet dessert ... en live muziek met 4 MAN! Reserveren via 014/64 11 65.

facebook.com