Top Local Places

Sandi Bitenc, funkcionalna in evolucijska medicina

, ,
Health/Beauty
advertisement

Description

ad

Pomagam ljudem s kroničnimi zdravstvenimi težavami, da lahko zaživijo svoje sanje! Pomagam ljudem s kroničnimi zdravstvenimi težavami, da lahko ponovno zaživijo svoje življenje.

Že Hipokrat je rekel "vse bolezni se pričnejo v črevesju".

Brez zdrave prebave, vam tudi najbolj zdrava hrana ne koristi in neravnovesja hranil povzročajo metabolne napake in kronične bolezni.

Težo in nesrečo bolezni sem spoznal tudi sam že v zgodnjem otroštvu in zdrav način življenja mi je omogočil, da sem lahko zaživel svoje sanje. Odrešitev, ko nisi več vezan na zdravila in imaš ponovno energijo in voljo za življenje je nekaj čemur ne moreš dati vrednosti zato sem ves svoj fokus namenil izobraževanju na področju funkcionalne ter evolucijske medicine.

Z znanjem, ki sem ga pridobil pri svetovno renomiranih zdravnikih mi omogoča, da vam lahko pomagam pri kroničnih zdravstvenih težavah takrat, ko klasična medicina odpove.

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Delavnica: Redno vadim a ne shujšam! (Ljubljana)

Delavnica: Redno vadim a ne shujšam! (Ljubljana)
facebook.com

Timeline Photos

Sobotno kosilo: polpeti iz mletega mesa in plantan, pol kile kodrolistnatega ohrovta s česnom in malo solate...

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Malo sva ga "nafilala". Kako pa izgledajo kaj vasi hladilniki?

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Ce kdo isce popestritev jedilnika, v Sparu plantane za 1,99 eur.

Timeline Photos
facebook.com

Margarine na policah slovenskih trgovin praktično ne vsebujejo škodljivih trans maščob

Margarina in trans maščobe #2 Ne dolgo nazaj je bilo na Viziti že govora o trans maščobah in kako jih več ni v margarinah, pred tednom dni pa je bil še objavljen tale članek: http://vizita.si/clanek/novice/margarine-na-policah-slovenskih-trgovin-prakticno-ne-vsebujejo-skodljivih-trans-mascob-3.html Če ga boste slučajno prebrali do konca (drugače pa se samo premaknite na dno), boste opazili, da gre za sponzorirano objavo. Kaj je torej resnica? Margarine so v prvi vrsti nastale zato, da bi zamenjali "nezdrave", nasičene, živalske maščobe (maslo), s super zdravimi rastlinskimi olji. Težava je nasta le pri tem, da si olja nihče ni želel mazat na kruh, saj je imel čisto mastne prste in srajco. Margarine so bile definicija trans maščobe v preteklosti, ker se te tvorijo pri procesu imenovanem hidrogenacija. Hidrogenacija je potrebna, da lahko tekoča olja spremenimo v trdno stanje in s tem naredimo podobna maslu. Žal se ob tem procesu tvorijo trans maščobe. Sodobna tehnologija je zamenjala hidrogenacijo s transesterifikacijo olj. V tem postopku se trans maščobe naj ne bi tvorile, se pa pogosto uporablja v kombinaciji s hidrogenacijo. Kljub temu je vsebnost trans maščob na 100g margarine, danes večinoma pod 1%, še zmeraj pa niso popolnoma trans-free in trenutno je edina zdravstveno sprejemljiva količina (umetnih) trans maščob nič. Čeprav so trans maščobe zelo nizke v današnji margarini pa mene mori sledeče: 1. S transesterifikacijo nastajajo nove maščobe, ki se v naravi ne pojavljajo. Točno tako je bilo pred leti s trans maščobami, za katere šele sedaj vemo kako škodljive so. Maslo je v prehrani že tisočletja in je torej prestalo test časa. Čemu biti poskusni zajček? 2. Če je smisel margarin zamenjati nasičene maščbe v naši prehrani zakaj potem delajo in nenasičenih nasičene, s tem namreč postajajo olja trdna. 3. Zakaj nobeden ne razmišlja o zdravstenih težavah prekomernega vnašanja omega 6 maščob, ki jih dobimo z rastlinskimi maščobmi? 4. Mit škodljivosti živalskih maščob je bil v zadnjih letih večkrat ovržen. O tem je poročal celo The Times na svoji naslovnici. Čemu potem sploh še potrebujemo margarino? Menjava je nesmiselna in okus je neprimerno slabši? Pa verjetno bi se še kakšno vprašanje našlo....

facebook.com

Delavnica: Redno vadim, a ne shujšam. Petrin Pilates predava o sedenju in zdravju ter hujsanju...

Delavnica: Redno vadim, a ne shujšam. Petrin Pilates predava o sedenju in zdravju ter hujsanju...
facebook.com

Delavnica: Redno vadim a ne shujšam! 5 dejavnikov zakaj kljub redni telesni aktivnosti ne izgubljate teže (in rešitve zanje). - Sandi Bitenc, funkcionalna in evolucijska medicina

Huh.. predavanje na predavanje :) Sedaj pa sem res zaseden na polno... In jutri spet eno odprto predavnanje. Če ste res pridni in se trudite z redno fizično aktivnostjo, kilogrami pa kar stojijo, morate priti jutri ob 10. uri v BeeFit Ptuj. Tema delavnice je: REDNO VADIM, A NE SHUJŠAM! Več si preberite tukaj: http://sandibitenc.com/events/delavnica-redno-vadim-ne-shujsam-5-dejavnikov-zakaj-kljub-redni-telesni-aktivnosti-ne-izgubljate-teze-resitve-zanje-ptuj-2/ se vidimo :)

facebook.com

Timeline Photos

Danes pa kar dva predavanja na temo Optimalno razstrupljanje telesa Tokrat zaprtega tipa... Danes živimo v zastrupljenem svetu. Kamorkoli se obrnemo, dregnemo ob kakšno nenaravno sestavino. Plastika, svinec, živo srebro in ostale težke kovine, naftni derivati, biotoksini, pesticidi, herbicidi, zasmojena hrana, plesni, ftalati ter druga kozmetika, seznam je skoraj neskončen. V zadnjih 50 letih smo v okolje spustili preko 100 tisoč različnih vrst kemikalij in vsako leto jih EU proizvedejo več kot 300 milijonov ton. Kakšne posledice ima to za zdravje? Natančno še ne vemo, se pa kažejo spremembe v hormonskem stanju ljudi in živali, možganskih procesih, debelosti in srčno-žilnih boleznih. Kam bo ta ogromen eksperiment peljal pa si verjetno niti ne predstavljamo. Glede na dejstvo, da živimo v zastrupljenem svetu je smiselno skrbeti za dobro razstrupljanje telesa. Ker se tega zaveda vse več ljudi, vlada na tem področju popoln kaos informacij. Ogromno razstrupljevalnih dieti, ki pa so pogosto bolj škodljive kot koristne, medtem ko ima telo odlične sposobnosti razstrupljanja in jih je potrebno samo podpreti.

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

To je dieta. #najboljsistiklmesa

Timeline Photos
facebook.com

Events Archive - Sandi Bitenc, funkcionalna in evolucijska medicina

PTUJ in LJUBLJANA Delavnica redno vadim a ne shujšam Pa imamo spet nove datume in sicer bomo na Ptuj naslednjo soboto torej 10. decembra ob 10. uri v BeeFit Ptuj. V Ljubljano pa pridemo 13. januarja ob 10.30 v Pilates Tanergija. Več info pa pod Dogodki na http://sandibitenc.com/events/

facebook.com

Timeline Photos

Vesel sem, ko dobim takšna spočila.. hvala Pia :) "Sandija sem spoznala pred natanko tremi leti, ko sem se podala v svet triatlona. Že takrat sem z njegovimi nasveti dodobra spremenila pogled na prehrano, kar se je posledično poznalo tudi pri treningih. Včasih težki več urni sobotni treningi niso več predstavljali takšnega napora, na bolje pa se je spremenilo tudi počutje. S Sandijem sva se ponovno srečala letos, ko sem se pripravljala na tek Red Bull Planica 400. Čeprav sem do letos sodelovala in srečala že kar nekaj različnih trenerjev, sem mnenja, da je Sandi ravno zaradi svoje strokovnosti na več različnih področjih, najboljši. Njegovi nasveti pri treningu in prehrani ter navsezadnje pri celotnem psihološkem počutju, so bili resnično vrhunski. Poleg znanja in strokovnosti , Sandija odlikuje še izreden čut za sočloveka, zaradi česar bi ga priporočila praktično vsakemu, ki na področju zdravja, športa ali prehrane potrebuje kakršno koli pomoč."

Timeline Photos
facebook.com

Photos from Sandi Bitenc, funkcionalna in evolucijska medicina's post

Zdravi zajtrk, ki bo všeč tudi vašim otrokom Pogosta težava je, kaj pripravit za zajtrk namesto kruha ali muslijev... To je moja top izbira. Enostavno, okusno in zmeraj malo drugače. Jajčni muffini vam omogočajo kreativnost pri kuhanju. Jaz sem jih tokrat naredil z: - porom in drobnjakom - paradižnikom in baziliko - paradižnikom in timijanom - kruhom iz indijskega trpotca z rožmarinom - kruhom iz indijskega trpota in domačo salamo - jagodami, ingverjem in meto

Photos from Sandi Bitenc, funkcionalna in evolucijska medicina's post
facebook.com

Recommended Before and After transformation