Top Local Places

Försvarsmakten

Lidingövägen 24, Stockholm, Sweden
Government organization
ad

Description

Välkommen till Försvarsmaktens officiella sida på Facebook. Vi värnar Sveriges gränser mot kränkningar, genomför internationella insatser och hjälper till vid nationella katastrofer.

Läs mer på www.forsvarsmakten.se.  Timeline PhotosÅrets veteranmarsch började i Örebro och efter 320 kilometer når deltagarna Norrmalmstorg i Stockholm klockan 16.30 på lördag. Vill du vara med och gå sista etappen genom stan kan du ansluta kl 16.00 vid Kungsbron.
Veteranmarschen samlar alla Sveriges veteraner - både civila och militära. Marschen arrangeras varje år i regi av Sveriges Veteranförbund med stöd av Försvarsmakten och är en manifestation för fred och trygghet i världen, men främst för att uppmärksamma dem som varit med och kämpat för det.
Varmt välkomna till Norrmalmstorg på lördag för att visa ditt stöd!
Läs mer: www.veteranmarschen.se
Foto: Kim Svensson.Soldater utbildas vid Swedec inför uppdrag Mali 0326 soldater har utbildats i spaning längs väg (SPLV) på Swedec, Totalförsvarets ammunitions- och minröjningscentrum i Eksjö. Utbildningen är ett krav för att få använda minsökare vid utlandsuppdrag.
− De här dagarna har jag verkligen fått mig en tankeställare, det är farliga uppdrag vi ska på, vi ska säkra vägen så att övriga insatsstyrkor kan ta sig fram med personal och materiel. I november åker jag till Mali och då är det allvar och det gäller att vara fokuserad och säker i varje beslut trots stress och värme, berättar Damir som precis genomgått utbildningen.4000 personer deltar i Arméövning 15

I går började Arméövning 15 där stora delar av Sveriges arméförband genomför en samlad övning i området runt Vättern. Övningens huvudsyfte är att öva det nationella försvaret och främst förmågan för arméförbanden att agera och samverka som en brigad. Övningen genomförs samtidigt som Flygvapenövning 2015 och de två övningarna kommer att samordnas.
Övningen går även att följa via vårt instagram-konto: www.instagram.com/forsvarsmaktenVill du prova på livet som soldat?
Military Weekend är en kostnadsfri kurs för dig som är intresserad av en framtid i Försvarsmakten. Under en intensiv helg får du prova på vår verksamhet och lära dig mer om Försvarsmakten och de frivilliga försvarsorganisationerna.
De kommande kursstarterna du kan ansöka till är i Stockholm, Halmstad, Umeå, Gävle, Skövde, Arvidsjaur, Boden och Härnösand.  
Läs mer och ansök: http://bit.ly/1Jiv5HSPå marken på Göteborgs garnison ligger två soldater med splitterskador. Deras bil har kört på en hemmagjord bomb, en så kallad IED. Till platsen kommer sjukvårdspersonal som snabbt ser om skadorna och ger smärtlindring.
Det är ett av många scenarion som övas av medicinalpersonalen som i november ska åka till Mali.

CONTACT

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Timeline Photos

Under söndagseftermiddagen landade stora delar av den svenska truppen från OS i Rio de Janeiro på Arlanda. Den sista biten eskorterades flygplanet av två JAS Gripen från Försvarsmakten. − Verksamheten medgav att vi kunde använda de här flygplanen och det gör mig glad. Det är viktigt att vi visar vår uppskattning och stolthet över de svenska OS-deltagarna, vilka hjältar, säger ÖB Micael Bydén.

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Den internationella övningen Bison Counter pågår för fullt. 21 nationer övar tillsammans i Småland för att möta hotet från improviserade sprängladdningar, så kallade IED:er (improvised explosive device). Tusen soldater är på plats för att öva och utbyta erfarenheter. Läs mer på http://bit.ly/2aWwJC9 och följ Göta ingenjörregemente Ing 2 för senaste nytt om övningen. Foto: Maddelena Lago/Försvarsmakten

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

I dag börjar den Internationella Counter-IED övningen, International Bison Counter. Navet för övningen kommer att vara Skillingaryds skjut- och övningsfält med moment i Jönköping, Karlskrona och Eksjö.Totalt beräknas cirka 1 000 soldater och sjömän delta på övningen som pågår fram till 26 augusti 2016. Läs mer på http://bit.ly/2aWwJC9 och följ Göta ingenjörregemente Ing 2 för senaste nytt om övningen.

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Sju dygn och 55 grader i solen Hur är det att ligga på observationsplats någonstans i den maliska öknen? Läs en spaningssoldats egna ord från en av många fjärrspaningspatruller: http://bit.ly/2asnBEW

Timeline Photos
facebook.com

Försvarsmakten's cover photo

Hemvärnssoldater landstiger utanför Göteborg.

Försvarsmakten's cover photo
facebook.com

Timeline Photos

I går var det utbildningsstart för militär grundutbildning i Borensberg, Eksjö, Enköping, Halmstad, Karlsborg, Kungsängen, Skövde och Södra Sandby. Rekryterna kommer att utbildas inom olika områden i 11 månader innan karriären i Försvarsmakten fortsätter. Foto: Trängregementet.

Timeline Photos
facebook.com

Försvarsmakten's cover photo

Möt Försvarsmakten på #stockholmpride!

Försvarsmakten's cover photo
facebook.com

Timeline Photos

Mitt Försvarsmakten, http://mitt.forsvarsmakten.se, är dina egna sidor hos oss där du som är intresserad av en framtid inom Försvarsmakten kan skapa en profil för att få information som passar dig. Du förbinder dig inte till något genom att ansluta dig.

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Vad SMHI gör vet de flesta svenskar, men färre vet nog vad Metocc både gör och betyder. – Vi tillför något till Försvarsmaktens verksamhet genom att till exempel inte bara veta när, var och hur länge det kommer regna utan också hur det kan påverka militära operationer, säger Anna Siverstig, chef på Försvarsmaktens meteorologiska och oceanografiska centrum. Läs mer: http://bit.ly/29QuNKC

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Försvarsmakten uppmärksammar idag, kl 12.00, H.K.H. Kronprinsessan Victorias födelsedag genom att skjuta salut runt om i landet. Ha den äran, Kronprinsessan, hoppas Ni får en strålande dag på Öland! Läs mer om varför och när vi skjuter salut: http://bit.ly/29PrRi9

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Under 2013 deltog Emin Eminagic och Ramninder Litt i projektet förberedande militär utbildning, FMU, för ungdomar med annan bakgrund än svensk. Idag jobbar de som signalmatroser på HMS Carlskrona. – Det är spännande att få berätta. Vi behöver öka mångfalden för att Försvarsmakten ska likna samhället. Det är en demokratifråga, säger Emin Eminagic. Läs mer: http://bit.ly/29AuYdF

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

En av de vanligaste uppgifterna för flygvapnets incidentberedskap gäller inhämtning av information. Ofta är det flyg eller fartyg ute på Östersjön som ska fotograferas. – För att få en bra bild måste vi flyga ganska nära, 50-100 meter, berättar Daniel Jannerstad som också påpekar att man inte tummar på säkerheten. Läs mer: http://bit.ly/29mwYpj

Timeline Photos
facebook.com

PICTURES BY OTHER USERS ON INSTAGRAM

aotterbergreligion,tv,media,sthlm,försvarsmakten,föredrag,militär,doggelito,politik,nöje,stockholm

Jobb bakom stänga grindar. 🇸🇪 #försvarsmakten #sthlm #stockholm #doggelito #föredrag #militär #politik #religion #nöje #tv #media

religion,tv,media,sthlm,försvarsmakten,föredrag,militär,doggelito,politik,nöje,stockholm
@aotterberg, instagram.com

mrpotatismananarki

#anarki

anarki
@mrpotatisman, instagram.com

oidermaamohahaha,worlddomination,6yearsofplanning

Finally I have succeed! Access to the military headquarter of Sweden #worlddomination #6yearsofplanning #mohahaha

mohahaha,worlddomination,6yearsofplanning
@oidermaa, instagram.com

sofiajsvensson

Rycker in.

@sofiajsvensson, instagram.com

olgaskovdestockholm

#stockholm visar sin bästa sida 😀 idag besök på Ö68 o L24

stockholm
@olgaskovde, instagram.com