Top Local Places

Trafikplats Eskilstuna

Alva Myrdals gata 5, Eskilstuna, Sweden
Local business
ad

Description

Eskilstuna kommuns officiella sida om trafikfrågor på Facebook, administrerad av Stadsbyggnadsförvaltningen. Ni kan även hitta oss på: http://www.eskilstuna.se/trafik Målet med Trafikplats Eskilstuna på facebook är att öka förståelsen för Eskilstuna kommuns arbete med trafikfrågor. Vi planerar och bygger för dig! Vi hoppas även kunna utmana och inspirera andra kommuner att utveckla dialogen med invånarna. Timeline PhotosImorgon börjar vi fräsa två sträckor på Mått Johanssons väg
Under torsdag 27 augusti pågår fräsningsarbete i början och slutet av vägen. Vi börjar fräsa ett körfält i riktning från Valhallarondellen och cirka 100 meter väster ut. När det är klart fräser vi i båda riktningarna mellan Mått Johanssons rondell på Västerleden och cirka 500 meter in på Mått Johanssons väg.
Arbetet pågår i ett körfält i taget och trafiken regleras med trafikvakter. Vi räknar med att vara klara under förmiddagen. Båda sträckorna asfalteras sedan i början av nästa vecka (vecka 36). Under tiden arbetet pågår finns risk för köbildning. Välj då om möjligt annan väg.
Skriv något...Vi ska rusta upp Rosenforsbron i Skogstorp
Arbetet börjar på söndag 16 augusti  och ska vara klart i höst.

Vi ska reparera kantbalken uppströms på den södra sidan, byta ytavlopp och beläggning. Vissa arbeten sker också vid sidan av bron. Under tiden arbete pågår sänks hastigheten till 30 km i timmen. Du som går eller cyklar får använda den norra sidan. Begränsad framkomlighet för motorfordon under tiden arbete pågår. Aktuell information hittar du på eskilstuna.se/vagarbetenVi tar ned träd i samband med ombyggnaden av Järntorget
För att göra platsen luftigare tar vi ned sex stycken träd längs Nyforsgatan, mellan Tegelbruksgatan och Bergsgatan. Träden ersätts med sju stycken nya bergskörsbärsträd, för att binda ihop Järntorget med Nyforsgatan. Vi börjar ta ned träd under vecka 27 och återplanterar de nya träden i höst. Läs mer om hela ombyggnaden här  -Trafikverket och SKL presenterar nu första utgåvan av Sveriges nationella cykelbokslut. Syfte är att följa upp och redovisa cyklandets utveckling i Sverige, kopplat till de transportpolitiska målen. Bokslutet presenterar utvecklingen för en rad indikatorer kopplat till faktorer som påverkar om och hur mycket vi cyklar.
http://online4.ineko.se/trafikverket/Product/Detail/48784Nu startar arbetet med att bygga ett busskörfält på Västergatan
Vi börjar med sträckan mellan Gränsgatan och Mobacksgatan. Vi arbetar i mittremsan och för att kunna göra det kommer körfälten i båda riktningarna att smalnas av. Hastigheten sänks till 30 km i timmen.  Tänk på att det är vår arbetsplats så visa hänsyn. Välj om möjligt annan väg. Läs mer på vår webbplatsVägarbeten på gång längs Tegelbruksgatan och runt Järntorget

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Timeline Photos

P-plats Vallonen i centrum stängs måndagen den 27 februari. Anledningen är att parkeringsplatsen behövs som etableringsyta när nya högskolan kommer att byggas i angränsande kvarter. Parkering hänvisas under tiden till Strömsholmens parkeringsplats. På Strömsholmens parkeringsplats gäller samma villkor för parkering som på Vallonen. P-plats Vallonen beräknas vara avstängd cirka 2 år.

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Tisdagen 14 februari och onsdagen 15 februari kommer park-/naturavdelningen att beskära träden vid parkeringsplatserna på Östergatan. För att det ska kunna göras på ett säkert sätt stängs parkeringsplatserna från och med fredagen 10 februari tills arbetet är klart. Du som brukar parkera där hänvisas till övrig gatuparkering i närområdet under denna tid. Under tiden för avstängningen gäller förbud att stanna eller parkera på parkeringsplatsen. Följ skyltning på plats!

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Du har väl inte missat att vi satt in fler bussar till Munktellstaden? Från och med i december har det blivit lättare att åka buss till Munktellstaden. Vi kör nu halvtimmestrafik på helger och på vardagar går det bussar fram tills 21.00. Utökningen är ett led i arbetet med att få fler hållbara resor till Munktellstaden. Andra åtgärder som är på gång är realtidskärmar i arenorna, särskilda handbollsbussar vid matcher, testresenärer på elcykel och ungdomstävlingen Klimatmatchen. #HållbaraMunktellstaden

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Parkeringsplatsen på Smedjegatan 7 stängs den 13 februari med anledning av uppbyggnaden av den nya högstadieskolan Fristadsskolan. 16 avgiftsplatser och en plats för rörelsehindrade berörs. Parkering hänvisas till övriga parkeringsplatser i biljettområde C1; till exempel Smedjegatan 8, Vildrosen och Valören.

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Trädhöjning på Eskilstunavägen (den 2 - 3 februari) Vi beskär träd längs Eskilstunavägen i Hällby (mellan Torsveds- och Ringvägen). Träden ska "klippas upp" till 450 cm över vägbanan.​ Biltrafiken norrut (mot Hemlaås) leds om via Torsvedsvägen-Ringvägen. Trafik söderut (mot Eskisltuna) får gå som vanligt men med begränsad framkomlighet. Gång- och cykel-bana påverkas ej.

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

I dagarna går personal hos Eskilstuna direkt parkeringsutbildning för kundtjänstpersonal genom vår branschorganisation Svepark, Svenska parkeringsföreningen. Många skratt, nya lärdomar och mycket givande diskussioner!

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Nu på fredagsmorgonen kommer kommunens parkeringsvakter att finnas vid en centralt belägen F-6 skola för att bidra till ökad trafiksäkerhet och framkomlighet. Det har kommit synpunkter om att lämning av barn sker i strid mot reglerna och ställer till det i morgontrafiken. Välkommen att prata med parkeringsvakterna på plats om du har frågor!

Timeline Photos
facebook.com

Trafikplats Eskilstuna's cover photo

Trafikplats Eskilstuna's cover photo
facebook.com

Timeline Photos

Park-/naturavdelningens arbete med att beskära träd längs Västra Åsgatan som skulle genomförts denna vecka har flyttats fram till nästa vecka, den 23-27 januari. Det innebär att en del av parkeringsplatserna på Nyforstorget kommer att vara fortsatt avspärrade för parkering tills arbetet är utfört. Följ information på plats!

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Vi fortsätter beskära träd under tisdagen. Nu har vi fixat en karta för trafikomläggningen. Arbetet startar strax efter 07.00 och vi räknar med att vara klara innan 16.00.

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Vi stänger av del av Bergsgatan för motorfordon, den 16 och 17 januari Anledningen är att vi ska beskära träd mellan Krongatan och Sommarrogatan. Motorfordonstrafik leds därför om i riktning från Krongatan under måndagen och tisdagen. Se information nedan Trafikomläggningar Måndag 16 januari mellan Krongatan och Källgatan. Trafiken hänvisas via: Krongatan – Västeråsvägen – Västra Åsgatan – Sommarrogatan. Tisdag 17 januari mellan Källgatan och Sommarrogatan. Trafiken hänvisas via Skyttegatan. Bergsgatan – Källgatan – Skyttegatan – Sommarrogatan – Bergsgatan. Följ skyltning på plats!

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Eskilstuna omnämns i en stor internationell rapport om elbussar i Europa. Fritt översatt, ”Eskilstuna är en av de ledande städerna i att utveckla en tyst, attraktiv och klimatvänlig bussflotta.” Länk till rapporten: http://zeeus.eu/news/zeeus-ebus-report-is-out

Timeline Photos
facebook.com