Top Local Places

Strletova kmetija

Ižanska cesta 336, Ljubljana, Slovenia
Grocery Store
ad

Description

Kmetija z obrobja idiličnega Ljubljanskega barja. Trenutno je pri nas na voljo domač TaStrletov SLADOLED, kmalu tudi drugi prehranski izdelkii. TaStrletov SLADOLED je izdelan iz lastnega mleka in mlečnih proizvodov ter ostalih skrbno izbranih surovin. Čokolado,presni trsni sladkor in kakav kupujemo v sklopu pravične trgovine. Emulgator je 100% naravnega izvora.

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

TaStrletov SLADOLED

Od četrtka dalje bo v času velikonočnih praznikov na voljo praznični TaStrletov sladoled... KISLA SMETANA&skutno-pehtranov muffin iz OK DOBROT! Pri nakupu 3 katerihkoli sladoledov, dobite en lonček (500ml) brezplačno, sicer pa po praznični ceni 5 EUR/kos. Sladoled je polnega okusa, z nežno aromo pehtrana. Če se vam zaluštajo skutno-pehtranovi muffini, dobite mešanico za peko na www.okdobrote.si (p.s.-Imajo tudi mešanice za različne potice!) Brez domače skute pa seveda tudi ne bo šlo! Najdete jo v družbi s sladoledom na naslovu Ižanska cesta 334. Vabljeni! OK dobrote

TaStrletov SLADOLED
facebook.com

TaStrletov SLADOLED

Nam ljuba TaStrletova pistacija se s 1.aprilom vrača v našo skrinjico! <3 Čisto zares, prav nič za hec! Vabljeni na Ižansko cesto 334.

TaStrletov SLADOLED
facebook.com

TaStrletov SLADOLED

TaStrletov je nazaj! Kajmak&malinov džem, temna čokolada&čokoladna krema&Piemont lešniki, čokoladno mleko&brownie, jagoda&vanilija, gozdna borovnica... Kmalu še Piemont lešnik, ekstra aromatična pistacija, Strlečatela (juhu!)... in velikonočna posodica presenečenja! Se vidimo na Ižanski cesti 334 (Domači mlečni izdelki Pozaršek Strle).

TaStrletov SLADOLED
facebook.com

Timeline Photos

Hvala vsem in vsakemu posebej za dosedanje zaupanje! TaStrletov sladoled se vrne marca, skupaj s pomladjo in višjimi temperaturami (... in nekaj novostmi... juhej!).

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Z družinico odhajamo na lepše, zato naj vam že danes zaželimo VSE DOBRO v novem letu! Po dober sladoled z domačo orehovo potico pa lahko pridete v trgovinico Pozaršek-Strle na Ižansko cesto 334. V primeru nakupa dveh sladoledov ga prejmete brezplačno, sicer pa je na voljo po praznični ceni 5€ za 0,5l! Zaloga je zeeelooo omejena! :D

Timeline Photos
facebook.com

TaStrletova MOKA

Končno je v "Pozaršek-Strletove" prodajalnice prišla tudi ajdova moka! Ker imamo pekarije zaradi božičnih praznikov že vrh glave, smo jo sprobali v obliki močnika. Hja... običajno to ne bi bila naša prva izbira, ampak je RES okusno! Za vse nas amaterje še mini navodilo priprave... Količina za 4 člansko družinico ali dve (ne preveč lačni) nosečnici: -cca. 150 g TaStrletove (se razume) ajdove moke -2 domača kokošja jajčka -cca. 1 liter domačega polnomastnega mleka (pri nas imamo kravjega, ampak tudi kozji ni od muh) -ščep soli -sladkor (po želji, pri nas brez njega ne gre) Mleko zavremo. V ločeni posodi zmešamo moko, jajca in sol ter "oblikujemo" kašo oziroma kepice (pri nas imamo raje malo večje kose). Ajdovo pocarijo stresemo v mleko in kuhamo na zmernem ognju cca. 15-20 minut (odvisno od velikosti kepic). Pogosto premešamo, ker se rado prismodi (nam vsekakor bolj odgovarja vonj po sveže pečenih piškotih in potici, ki je še ostal od božiča). Po želji sladkamo (o ja... pri nas izdatno... najraje s Sukrinom, da ni prehudega "cukr" šoka za telo). Naša ajdova mok'ca (opa, mleta na mlinski kamen!) je na voljo na Ižanski cesti 334 ali v prodajalnici na pokriti centralni tržnici Ljubljana ali na tržnici v BTC-ju (domači mlečni izdelki Pozaršek-Strle). Ko pa boste že ravno tam, ne pozabite kupiti mleko. Pa jajca se tudi najdejo. :)

TaStrletova MOKA
facebook.com

Timeline Photos

Danes zajtrkujemo domača jajčka z najboljšim nekvašenim kruhom s chia semeni! Butična pekarnica (oz. en par pridnih rok) "Pri divjem kvasu"... Temu se reče KRUH! Absolutno priporočamo! :)

Timeline Photos
facebook.com

TaStrletov SLADOLED

LEŠNIKOV SLADOLED je pr' bajt'! Domače mleko+lešnikova pasta iz pokrajine Piemont=boljš' se ne da! TaStrletova sladoledna skrinjica vabi na Ižansko cesto 334. Ja, tudi v hladnejših mesecih se spodobi basati s sladoledom! P.s.- Dodali smo koščke Piemont lešnikov, ker nam paše, da vsake toliko prileti kaj na zob. :)

TaStrletov SLADOLED
facebook.com

TaStrletova MOKA

Pirina in ržena moka sta že na voljo, ajdo pa moramo še požeti. Proizvodnja je butična, kar seveda velja tudi za količino moke, ki je na razpolago. Mok'co je možno kupiti v trgovinicah Domači mlečni izdelki Pozaršek Strle na centralni tržnici Ljubljana, v pokriti tržnici BTC in na Ižanski cesti 334.

TaStrletova MOKA
facebook.com

Timeline Photos

"Kratkočasenje" amaterske cukrpekarce... Fantje so pa v tem času pridno pospravili koruzno silažo pod plahto.

Timeline Photos
facebook.com

TaStrletov SLADOLED

Pistacija v vsej svoji veličini! Močna,polna... Takšna, kot mora bit'! Sladoledu smo dodali koščke pistacij in praženih mandljev (ker nam paše, da prileti kaj hrustljavega pod zob :) ). Samo za absolutne ljubitelje tega čudovitega oreščka! In tako kot se za TaStrletov sladoled spodobi-100% naravna, pristna. Juhu!

TaStrletov SLADOLED
facebook.com

Timeline Photos

Po doooolgem času se je tudi pri nas delala tortica... čokoladna z malino.

Timeline Photos
facebook.com