Top Local Places

Strletova kmetija

Ižanska cesta 336, Ljubljana, Slovenia
Grocery Store
ad

Description

Kmetija z obrobja idiličnega Ljubljanskega barja. Trenutno je pri nas na voljo domač TaStrletov SLADOLED, kmalu tudi drugi prehranski izdelkii. TaStrletov SLADOLED je izdelan iz lastnega mleka in mlečnih proizvodov ter ostalih skrbno izbranih surovin. Čokolado,presni trsni sladkor in kakav kupujemo v sklopu pravične trgovine. Emulgator je 100% naravnega izvora. Timeline PhotosMi smo z mislimi že pri prihajajočem podajšanem vikendu, kopanju v soncu in basanju s sladoledom! Bi se še kdo sladkal s katerim od TaStrletovih? Če je odgovor "Ja!", imaš možnost dobiti čisto svojega za 0€. V četrtek zvečer izžrebamo 3 nagrajence, ki bodo prejeli svoj izbrani TaStrletov sladoled. Naloga je sila preprosta... všečkaš našo stran Strletova kmetija, deliš objavo s prijatelji in v komentar  pod objavo na naši strani napišeš katerega bi želel prejeti. Izbiraš lahko med našimi klasičnimi 5-imi okusi (najbolje, da opise sladoledov preveriš v galeriji slik) in TaStrletovima "posebnežema" (v tem tednu sta to borovnica in breskev). :) Slaba novica je ta, da je potreben lasten prevzem  v trgovinici na Ižanski cesti 334 v Ljubljani. No, mogoče bi se pa vseeno uspeli zmeniti tudi za kakšno dostavo in bi šli Strletovi malo na izlet. :)Četrtek je, sonce je zašlo, mrak je padel na zemljó in končala se je naša nagradna igrica. Strletovo skrinjo zapuščajo Mila&Lenart, ki romata v roke BARBARI STARIČ, Buhtl, s katerim se bo sladkala SARA GRDADOLNIK in Skutka, ki odpotuje s SANDRO SALIHOVIČ. Hvala vsem in vsakemu posebej za sodelovanje, nagrajenkam pa se še danes javimo z zasebnim sporočilom. Želimo vam flet'n podaljšan konec tedna!Žal je Zdenka za danes pošla... Očitno naša mikro butična proizvodnjica ni bila dovolj pridna. :( Bo pa na voljo zopet jutri, vsa sveža in prelestna. Do takrat pa lahko v naši skrinji izbirate med ostalimi TaStrletovimi, ki pa tudi niso od muh! Buhtl, Skutka, Mila&Lenart, gospodar Marko in tokratna "posebneža" gozdna borovnica in primorska breskev. Vabljeni!LEŠNIKOV SLADOLED je pr' bajt'! Domače mleko+lešnikova pasta iz pokrajine Piemont=boljš' se ne da! TaStrletova sladoledna skrinjica vabi na Ižansko cesto 334. Ja, tudi v hladnejših mesecih se spodobi basati s sladoledom! P.s.- Dodali smo koščke Piemont lešnikov, ker nam paše, da vsake toliko prileti kaj na zob. :)Pistacija v vsej svoji veličini! Močna,polna... Takšna, kot mora bit'! Sladoledu smo dodali koščke pistacij in praženih mandljev (ker nam paše, da prileti kaj hrustljavega pod zob :) ). Samo za absolutne ljubitelje tega čudovitega oreščka! In tako kot se za TaStrletov sladoled spodobi-100% naravna, pristna. Juhu!

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Timeline Photos

Hvala vsem in vsakemu posebej za dosedanje zaupanje! TaStrletov sladoled se vrne marca, skupaj s pomladjo in višjimi temperaturami (... in nekaj novostmi... juhej!).

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Z družinico odhajamo na lepše, zato naj vam že danes zaželimo VSE DOBRO v novem letu! Po dober sladoled z domačo orehovo potico pa lahko pridete v trgovinico Pozaršek-Strle na Ižansko cesto 334. V primeru nakupa dveh sladoledov ga prejmete brezplačno, sicer pa je na voljo po praznični ceni 5€ za 0,5l! Zaloga je zeeelooo omejena! :D

Timeline Photos
facebook.com

TaStrletova MOKA

Končno je v "Pozaršek-Strletove" prodajalnice prišla tudi ajdova moka! Ker imamo pekarije zaradi božičnih praznikov že vrh glave, smo jo sprobali v obliki močnika. Hja... običajno to ne bi bila naša prva izbira, ampak je RES okusno! Za vse nas amaterje še mini navodilo priprave... Količina za 4 člansko družinico ali dve (ne preveč lačni) nosečnici: -cca. 150 g TaStrletove (se razume) ajdove moke -2 domača kokošja jajčka -cca. 1 liter domačega polnomastnega mleka (pri nas imamo kravjega, ampak tudi kozji ni od muh) -ščep soli -sladkor (po želji, pri nas brez njega ne gre) Mleko zavremo. V ločeni posodi zmešamo moko, jajca in sol ter "oblikujemo" kašo oziroma kepice (pri nas imamo raje malo večje kose). Ajdovo pocarijo stresemo v mleko in kuhamo na zmernem ognju cca. 15-20 minut (odvisno od velikosti kepic). Pogosto premešamo, ker se rado prismodi (nam vsekakor bolj odgovarja vonj po sveže pečenih piškotih in potici, ki je še ostal od božiča). Po želji sladkamo (o ja... pri nas izdatno... najraje s Sukrinom, da ni prehudega "cukr" šoka za telo). Naša ajdova mok'ca (opa, mleta na mlinski kamen!) je na voljo na Ižanski cesti 334 ali v prodajalnici na pokriti centralni tržnici Ljubljana ali na tržnici v BTC-ju (domači mlečni izdelki Pozaršek-Strle). Ko pa boste že ravno tam, ne pozabite kupiti mleko. Pa jajca se tudi najdejo. :)

TaStrletova MOKA
facebook.com

Timeline Photos

Danes zajtrkujemo domača jajčka z najboljšim nekvašenim kruhom s chia semeni! Butična pekarnica (oz. en par pridnih rok) "Pri divjem kvasu"... Temu se reče KRUH! Absolutno priporočamo! :)

Timeline Photos
facebook.com

TaStrletov SLADOLED

LEŠNIKOV SLADOLED je pr' bajt'! Domače mleko+lešnikova pasta iz pokrajine Piemont=boljš' se ne da! TaStrletova sladoledna skrinjica vabi na Ižansko cesto 334. Ja, tudi v hladnejših mesecih se spodobi basati s sladoledom! P.s.- Dodali smo koščke Piemont lešnikov, ker nam paše, da vsake toliko prileti kaj na zob. :)

TaStrletov SLADOLED
facebook.com

TaStrletova MOKA

Pirina in ržena moka sta že na voljo, ajdo pa moramo še požeti. Proizvodnja je butična, kar seveda velja tudi za količino moke, ki je na razpolago. Mok'co je možno kupiti v trgovinicah Domači mlečni izdelki Pozaršek Strle na centralni tržnici Ljubljana, v pokriti tržnici BTC in na Ižanski cesti 334.

TaStrletova MOKA
facebook.com

Timeline Photos

"Kratkočasenje" amaterske cukrpekarce... Fantje so pa v tem času pridno pospravili koruzno silažo pod plahto.

Timeline Photos
facebook.com

TaStrletov SLADOLED

Pistacija v vsej svoji veličini! Močna,polna... Takšna, kot mora bit'! Sladoledu smo dodali koščke pistacij in praženih mandljev (ker nam paše, da prileti kaj hrustljavega pod zob :) ). Samo za absolutne ljubitelje tega čudovitega oreščka! In tako kot se za TaStrletov sladoled spodobi-100% naravna, pristna. Juhu!

TaStrletov SLADOLED
facebook.com

Timeline Photos

Po doooolgem času se je tudi pri nas delala tortica... čokoladna z malino.

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Od danes najdete v naši skrinjici tudi MANGO. Da zaključimo poletje, tako kot se zagre!

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Nekdo bi samo vanilijo... Ni problema, izdelamo in napolnimo po naročilu! In naslednji dan lončki že čakajo v skrinjici. Juhu!

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Žal je Zdenka za danes pošla... Očitno naša mikro butična proizvodnjica ni bila dovolj pridna. :( Bo pa na voljo zopet jutri, vsa sveža in prelestna. Do takrat pa lahko v naši skrinji izbirate med ostalimi TaStrletovimi, ki pa tudi niso od muh! Buhtl, Skutka, Mila&Lenart, gospodar Marko in tokratna "posebneža" gozdna borovnica in primorska breskev. Vabljeni!

Timeline Photos
facebook.com